Pinksteren 2023: de leukste ideeën en activiteiten
10 mei 2023 
1 min. leestijd

Pinksteren 2023: de leukste ideeën en activiteiten

Zondag 28 en maandag 29 mei is het weer zover: Pinksteren! Tijdens het Pinksterweekend en op maandag Tweede Pinksterdag zijn veel Nederlanders vrij. Het is nu nog de vraag hoe jij dit weekend in gaat vullen. In dit blog vind jij onze top 10 ideeën en activiteiten hoe jij jouw Pinksteren 2023 tot een heerlijk weekend kan maken!  

1. Maak een wandeling

Simpel, maar oh zo lekker. Maak een wandeling door een natuurgebied, stad, park of je buurt. 

2. Maak een fietstocht

Er zijn in Nederland zoveel mooie routes te fietsen, het Pinksterweekend is ideaal om er een lekker op uit te gaan. Stop onderweg ergens voor een koffie met een puntje taart!  

3. Ga picknicken

Maak de lekkerste lunch, pak alles in trek de wijde wereld in! Bij iedereen in de buurt heb je wel een mooi plekje waar je zou kunnen picknicken, wat dacht je van het bos of in in het park? Vergeet trouwens je kleedje niet!  

4. Organiseer een BBQ met vrienden of familie

Trommel je vrienden op, doe samen inkopen en zorg dat de drankjes koud staan! Wat is er nou gezelliger dan een BBQ? Ik zou het niet weten..  

5. Plan een festival

Pinksteren is een populair weekend voor festivals en evenementen. Grote kans dat er bij jou in de buurt iets leuks plaatsvindt! Trommel je vrienden op en geniet samen van muziek, eten, drinken en gezelligheid.  

6. Ga ergens lunchen of uit eten

Bedenk even waar je lekker kan lunchen of dineren en reserveer een tafeltje! Ook leuk: maak er een dagje uit van in jouw favoriete stad. Pak de trein, zo hoef je niet te bobben. Je bent immers toch vrij  

7. Weekendje kamperen

Het Pinksterweekend is altijd een populaire periode om te gaan kamperen. Het weekend is net lang genoeg om ergens in Nederland je tentje op te zetten en even te genieten van een mini-vakantie  

8. Waai uit op het strand

Of het nog 25 graden is of maar 10: een dagje strand is altijd lekker. Neem de hond of de kinderen mee, en voor de bikkels een handdoek! Geniet achteraf van een visje in een strandtent!  

9. Organiseer een spelletjesmiddag

Helaas is het niet altijd mooi weer in ons kikkerlandje. Het kan daarom leuk zijn om een spelletjes- of gamemiddag te organiseren! Pak de bordspellen uit de kast en kijk of je oude Wii het nog doet en maak een speelschema. Wie denkt jij dat gaat winnen? 

10. Maak een kunst- of schilderwerk

Mocht het regenen of je hebt gewoon zin om lekker thuis te blijven: maak een kunst- of schilderwerk. Iets knutselen of een schilderij of tekening maken is erg leuk en goed voor je creativiteit!  

Dat was 'm! Hopelijk zit er een leuk idee of activiteit voor je tussen! Voor nu alvast veel plezier tijdens jullie Pinksterweekend!

Over de schrijver
Thijs is sinds mei 2022 blogger bij Planjeuitje. Hij komt uit Gelderland en heeft affiniteit met de horeca en achtergrond in de online marketing. Hij schrijft dus het liefste blogs over de leukste restaurants, cafés, hotels en uitjes van zowel Nederland als buitenland. Zijn favoriete vakantieland is Bonaire en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met sporten, schrijven en horeca.
Reactie plaatsen