Internationale Dag van de Vriendschap: 10 Leuke Activiteiten
19 mei 2023 
2 min. leestijd

Internationale Dag van de Vriendschap: 10 Leuke Activiteiten

Op 30 juni 2023 vieren we de Internationale Dag van de Vriendschap, een speciale gelegenheid om de waarde van jouw vriendschappen te erkennen en samen te vieren. Vriendschappen zijn een bron van vreugde, steun en verbondenheid in ons leven. Dat moet gekoesterd worden! Deze dag biedt een perfecte gelegenheid om jouw vriend of vriendin in het zonnetje te zetten en te laten zien hoeveel je om hem of haar geeft. 

In dit blog deel ik 10 leuke activiteiten om jouw vriend(in) mee te verrassen en te laten weten hoe bijzonder zij voor jou zijn.

1. Organiseer een verrassingsfeestje

Plan een verrassingsfeestje in voor jouw vriend of vriendin en nodig gemeenschappelijke vrienden uit. Kies een leuke locatie uit die voor jouw vriend(in) speciaal is. Zorg voor koude drankjes, hapjes en muziek om het feestje compleet te maken! 

2. Ga samen op avontuur

Of het nou naar de natuur is of naar een leuke stad: als jullie maar een dagje samen op pad zijn. Het delen van leuke ervaringen versterkt jullie band. Hopelijk schijnt de zon! 

3. Maak een fotoalbum

Is het minder weer of hebben jullie gewoon meer zin om lekker thuis te zijn? Maak dan een (online) fotoalbum van al jullie mooie momenten. Er zullen veel herinneringen naar boven komen tijdens dit proces!  

4. Organiseer een film- of seriemarathon

Of het nou slecht weer is of dat jullie gewoon echte filmfanaten zijn: een dagje films kijken kan er vaak wel in. Sla drankjes en popcorn in en maak het jullie zelf lekker comfortabel! 

5. Ontspan tijdens een spa-dagje

Wat is er nou lekkerder dan een spa-dag? Kom samen helemaal tot rust en geniet van heerlijke sauna's of massages.  

6. Ga samen koken of bakken

Kies een leuk recept uit dat jullie beiden wel eens willen proberen. Of het nou een eenvoudige cake is of een geheel 3-gangen menu, het samen bereiden van een maaltijd zal zorgen voor veel plezier in de keuken! 

7. Samen sporten

Welke sport jullie ook beoefenen, het samen doen hiervan is erg leuk. Naast het plezier dat de sport jullie oplevert zijn jullie ook nog eens gezond bezig! Jullie bepalen zelf of er naderhand nog ruimte is voor een biertje en een bitterbal! 

8. Doe samen mee aan een vrijwilligersactiviteit

Als jullie écht goed bezig willen zijn is dit een hele leuke optie. Zoek samen een organisatie op om die dag de handen voor uit de mouwen te steken. Zo'n activiteit geeft heel veel voldoening en jullie dragen tegelijkertijd jullie steentje bij aan de maatschappij! 

9. Ga samen picknicken

Wat dacht je van picknicken? Haal zelf wat lekkers in huis en bereid een heerlijke lunch voor! Kies zelf een leuke plek uit, bijvoorbeeld in het park of in het bos!  

10. Volg samen een cursus

Koken, schilderen, beeldhouden, fotograferen, dansen, het kan allemaal. Kies samen iets uit wat jullie die dag willen leren en beleef samen ontzettend veel lol. 

Op de Internationale Dag van de Vriendschap kun je je vriend(in) in het zonnetje zetten en je waardering tonen voor de bijzondere band die jullie delen. Met deze 10 leuke activiteiten kun je samen onvergetelijke momenten creëren, lachen, ontspannen en genieten van elkaars gezelschap. Vriendschappen zijn waardevol en verdienen het om gevierd te worden, niet alleen op deze speciale dag, maar het hele jaar door.

Over de schrijver
Thijs is sinds mei 2022 blogger bij Planjeuitje. Hij komt uit Gelderland en heeft affiniteit met de horeca en achtergrond in de online marketing. Hij schrijft dus het liefste blogs over de leukste restaurants, cafés, hotels en uitjes van zowel Nederland als buitenland. Zijn favoriete vakantieland is Bonaire en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met sporten, schrijven en horeca.
Reactie plaatsen