7 Leuke spelletjes in de auto om onderweg te spelen
26 juni 2023 
2 min. leestijd

7 Leuke spelletjes in de auto om onderweg te spelen

Het is bijna zomervakantie! Dat betekent: op vakantie! Een lange autorit kan soms best een uitdaging zijn, vooral wanneer je met het hele gezin onderweg bent naar jullie vakantieland. Zo'n lange autorit is een stuk beter uit te houden met leuke spelletjes voor in de auto, die jullie met het hele gezin samen kunnen spelen.

1. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Een klassieker. Voor dit tijdloze spelletje heb je helemaal niets nodig, alleen jullie ogen  . Kies om de beurt een voorwerp in de auto en laat anderen raden welk voorwerp het is door alleen 'ja' of 'nee' vragen te stellen. Dit spel houd jullie urenlang bezig!

Ook leuk: jullie kunnen het spel ook spelen met kleur. Dan noemt één iemand de kleur van een voorwerp dat geraden moet worden.

2. Autobingo

Dit spel heeft wat voorbereiding nodig, maar is superleuk om samen te spelen. Maak vooraf bingokaarten met verschillende dingen die je onderweg kan tegenkomen. Denk hierbij aan tankstations, windmolens, de Burger King, een speciaal automerk of een voetbalstadion. Zodra jullie de dingen op de kaartjes gezien hebben strepen jullie ze af. Wie het eerst een volle rij heeft, wint het spel. Zo blijft iedereen op een leuke manier de omgeving in de gaten houden.  

3. Nummerplaat woorden

Maak lol met de nummerplaten van voorbijgaande auto's. Kies een nummerplaat en probeer een woord te vormen van de letters in de juiste volgorde. Zo zijn jullie ook nog bezig met spellen!

4. Raad de liedjes

Zet de radio aan of schakel jullie eigen Spotify in. Speel fragmenten af van bekende nummers en laat ieder gezinslid raden welk liedje het is. Een leuke toevoeging: deel extra punten uit wie het beste mee kan zingen.  

5. Verhalenketting

Dit spel is superleuk voor de creatievelingen onder ons! Iemand begint met het vertellen van een verhaal door één zin te zeggen. De volgende persoon vult dit verhaal aan met een bijpassende zin, enzovoorts. Da door tot er een grappig verhaal ontstaat. 

6. Verkeersbordenspeurtocht

Maak een lijstje met verkeersborden die je onderweg tegen kan komen en geeft punten aan ieder bord. Daarna moeten jullie goed op jullie omgeving letten! Wie als eerste de afgesproken verkeersborden spot krijgt de toegekende punten!

7. Ik ga op reis en ik neem mee..

Dit spel is een geheugentester! De eerste persoon begint met de zin 'Ik ga op reis en ik neem mee..' en noemt een voorwerp dat hij of zij graag mee neemt op vakantie. De tweede persoon herhaalt deze zin en noemt het voorwerp van de personen voor zich, plus een voorwerp dat hij of zij zelf mee wil nemen. Iedere beurt komt er dus een voorwerp bij die je moet onthouden.  

Met deze zeven spelletjes voor in de auto kunnen jij en je gezin genieten van jullie reis in plaats van vervelen. Heb jij nog leuke aanvullingen? Laat ze achter in de comments! Ik wens jullie een hele goede en veilige reis, en geniet van jullie tijd samen! 

Bekijk onze blog over vader en zoon uitjes voor autoliefhebbers!


Over de schrijver
Thijs is sinds mei 2022 blogger bij Planjeuitje. Hij komt uit Gelderland en heeft affiniteit met de horeca en achtergrond in de online marketing. Hij schrijft dus het liefste blogs over de leukste restaurants, cafés, hotels en uitjes van zowel Nederland als buitenland. Zijn favoriete vakantieland is Bonaire en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met sporten, schrijven en horeca.
Reactie plaatsen