Zomervakantie 2023: Een onvergetelijke tijd met je familie!
16 mei 2023 
2 min. leestijd

Zomervakantie 2023: Een onvergetelijke tijd met je familie!

Ola families!

Het is bijna zover! We kunnen weer uitkijken naar de zomervakantie van 2023. Een tijd waarin we kunnen ontspannen, plezier kunnen hebben en kostbare momenten kunnen delen met onze dierbaren!

De zomervakantie biedt een geweldige gelegenheid om de wijde wereld in te trekken, eropuit te gaan en nieuwe avonturen te beleven. De zomervakantie van 2023 ligt aan onze voeten: dat worden nieuwe herinneringen die een leven lang meegaan.

In dit blog wil ik jullie informeren over de data van de  zomervakantie van 2023 en leuke opties delen voor geweldige bestemmingen.  

Zomervakantie 2023

  • Regio Noord: 22 juli t/m 3 september
  • Regio Midden: 8 juli t/m 20 augustus
  • Regio Zuid 15 juli t/m 27 augustus

Voor de strandfamilies:

Als jullie houden van stand, zee en zonneschijn, dan zijn er verschillende bestemmingen die het overwegen waard zijn. Opties voor tropische paradijzen zijn Bali, de adembenemende stranden van de Algarve in Portugal en de betoverende eilanden van Griekenland. Deze locaties bieden niet alleen schitterende stranden, maar ook andere mogelijkheden, zoals watersporten, boottochtjes en andere wateractiviteiten. Ook is het leuk om in andere landen steden te bezoeken. In vreemde landen heb je ook een vreemde keuken: hoe leuk (en lekker) om die eens te proeven! 

Voor de avontuurlijke families:

Voor de avontuurlijke families zijn er deze zomer veel verschillende activiteiten te beleven die de adrenaline laten stromen. Wat dachten jullie van een wildsafari in Zuid-Afrika? Hier kom je oog in oog te staan met de Big Five! Of misschien een wandeltocht door de adembenemende natuurparken van Costa Rica. Hier kunnen jullie exotische dieren en prachtige regenwouden ontdekken. Voor de families die van hoogtes houden is een trektocht door een berg een idee. Dat kan dichtbij in Europa, in bijvoorbeeld de Zwitserse Alpen, maar ook ver weg, in de Rocky Mountains in Canada of de Blue Mountains in Australië! 

Voor de culturele families:

Is jullie gezin op zoek naar een culturele of historische reis, dan zijn er ook genoeg opties. Wat dachten jullie van het verkennen van steden die rijk zijn aan eeuwenoude monumenten, gebouwen en straatjes. In Europa zouden naar Rome, Istanbul, Parijs of Barcelona kunnen gaan. Wanneer jullie buiten Europa willen reizen zijn de oude Maya-ruïnes in Mexico een aanrader. Deze bestemmingen bieden een schat aan fascinerende verhalen over geschiedenis, architectuur en tradities.

Quality time

Waar jullie reis ook heen gaat, vergeet niet: het gaat om de tijd met jullie samen, niet om de bestemming. Of jullie nu kiezen voor een dure verre reis of gaan kamperen in ons eigen landje: het kan even gezellig zijn. Neem spelletjes mee, maak wandelingen in de natuur, ga een dagje naar het strand of plan een leuk uitje naar een stad. Het zijn de kleine dingen die een zomervakantie zo bijzonder en onvergetelijk maken. 

Ga voorbereid op weg

Of jullie nou naar Texel of naar Thailand gaan, bereid jullie goed voor. Bekijk vooraf wat de veiligheids- en gezondheidsadviezen zijn van deze bestemming. Houd de reisadviezen in de gaten en check of jullie reisverzekering up-to-date is. Door voorbereid op reis te gaan kunnen jullie extra ontspannen tijdens jullie reis, dit scheelt vakantiestress. 

Dus, families, maak je klaar voor een zomervakantie vol plezier en leuke momenten. Ik wens jullie een fantastische zomervakantie 2023 toe!

Over de schrijver
Thijs is sinds mei 2022 blogger bij Planjeuitje. Hij komt uit Gelderland en heeft affiniteit met de horeca en achtergrond in de online marketing. Hij schrijft dus het liefste blogs over de leukste restaurants, cafés, hotels en uitjes van zowel Nederland als buitenland. Zijn favoriete vakantieland is Bonaire en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met sporten, schrijven en horeca.
Reactie plaatsen