Vaderdag 2023: leuke ideeën en activiteiten voor het gezin!
04 mei 2023 
1 min. leestijd

Vaderdag 2023: leuke ideeën en activiteiten voor het gezin!

Allemaal opgelet! Zondag 18 juni is het zover: dan is het weer Vaderdag! Tijdens Vaderdag is het belangrijk jouw vader in het zonnetje te zetten. Hij mag immers niet vergeten worden, toch?!

In dit blog vind jij onze top 7 leuke ideeën en activiteiten om met jouw vader of gezin te doen tijdens Vaderdag. Kies snel wat leuks uit en maak er een leuke dag van! 

1. Ontbijt op bed

Geef jouw vader een kickstart van de dag! Een ontbijtje op bed is de perfecte manier om de dag ontspannen te beginnen. Wellicht hebben jullie na het lezen van deze blog nog meer activiteiten op de planning staan. Dat kan natuurlijk niet op een lege maag! 

2. Plan een dagje weg

Houdt jouw vader ook zo van musea, dierentuinen, pretparken of andere attracties? Plan met het gezin een dagje weg! Dat zal jouw vader nog eens leuk vinden. Samen actief zijn is immers beter dan de hele dag thuis zitten .

3. Trek de wijde wereld in

Ga samen iets buiten doen. Denk aan wandelen, fietsen, vissen of sporten! Het hoeft niet duur te zijn om het leuk te hebben en een uur in de auto zitten is vaak ook onnodig. Iedereen heeft wel een leuk park of een natuurgebied in de buurt! 

4. Geef jouw vader een uniek cadeau

Waar houdt jouw vader van? Een cd van zijn favoriete band? Een nieuw boek? Of misschien is het wel een kookworkshop of een tijdschrift! Je kan vast wel iets bedenken waarmee jij jouw vader in het zonnetje kan zetten. Het is hem gegund! 

5. Doe iets sportiefs

Wat dacht je van golfen, mini-golfen, pitch & putten, bowlen of karten? Alle vaders zijn sportief en vinden het leuk om iets actiefs te doen. Kan jij jouw vader verslaan?

6. Organiseer een spelletjestoernooi

Kan jouw vader tegen zijn verlies? Je komt er maar op één manier achter: organiseer een spelletjestoernooi. Pak jullie favoriete bordspellen, kaartspellen en videogames uit de kast en maak er een toernooi van!

7. Bierproeverij

Of je nou thuis een bierproeverij organiseert of een kijkje neemt bij een horecagelegenheid die jullie de beste biertjes voorschotelt: ze smaken er niet minder om! Als je vader van bier houdt gaat hij dit té gek vinden!

Over de schrijver
Thijs is sinds mei 2022 blogger bij Planjeuitje. Hij komt uit Gelderland en heeft affiniteit met de horeca en achtergrond in de online marketing. Hij schrijft dus het liefste blogs over de leukste restaurants, cafés, hotels en uitjes van zowel Nederland als buitenland. Zijn favoriete vakantieland is Bonaire en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met sporten, schrijven en horeca.
Reactie plaatsen