Geniet met volle teugen van je leven met je vrienden
19 september 2022 
in Europa
2 min. leestijd

Geniet met volle teugen van je leven met je vrienden

Niks is leuker dan met je vrienden op vakantie gaan. Spanje is een veel voorkomend vakantieland waar jongeren te vinden zijn in de zomer. Er zijn dan ook genoeg vakantiehuizen aan de Costa Brava waar je kan verblijven. In deze blog gaan we de beste plekken bespreken waar je deze vakantie naartoe kan gaan.

Barcelona

De Catalaanse hoofdstad is de perfecte vakantiebestemming waarbij cultuur gecombineerd kan worden met een dagje strand. Het nachtleven is in Barcelona ook goed te vinden. Er zijn veel leuke barretjes en terrasjes waar je tot laat in de uurtjes kan genieten van een biertje, of zoals ze in Spanje zeggen een ‘cerveza’. Het openbaar vervoer heeft een goede verbinding in de stad en brengt het je snel naar verschillende stadsdelen. Ook wordt de fiets steeds vaker gespot in de stad en worden er steedse meer fietspaden aangelegd. De gedeelde scooters zijn ook te vinden in de stad, waarmee je ook de weg kan vinden in de stad.

Barcelona vakantiehuizen costa brava

Lloret de Mar

Voor een echte jongerenvakantie met een grote vriendengroep is Lloret de Mar de ideale bestemming. Lloret wordt dan ook bezocht door jongeren uit verschillende landen en is in de zomer het centrum waar jongeren te vinden zijn. Er zijn ook verschillende accommodatie mogelijkheden, van een appartement of vakantiehuis huren in Lloret de mar. Voor wat privacy is het verstandiger om een vakantiehuis te huren en even uit de drukte van de strip te zijn. Houd hierbij wel rekening met het feit dat je ‘s avonds met een taxi naar de strip gebracht moet worden. Daarnaast worden er op de bekende strip vele feesten georganiseerd waar Nederlandse artiesten op avonden komen optreden.

Lloret de mar vakantiehuizen costa brava

Sitges

Sitges is de ideale tussenoplossing aangezien je er een leuk centrum vindt, maar het is ook een plek waar veel jongeren te vinden zijn. Sitges stond bekend als een rijke badplaats waar veel mensen uit Barcelona naartoe kwamen voor wat rust en het stadsleven achter zich te laten. Het biedt een brede boulevard waar veel leuke winkels en restaurants aanwezig zijn. De stad bevindt zich op 40 kilometer afstand van Barcelona waardoor je ook nog een uitstapje kan maken naar Barcelona als je dat wilt.

Er zijn aan de Costa Brava verschillende plaatsen waar je met je vrienden naartoe kan gaan. Van de grote stad als Barcelona of de kleine plaatsen als Lloret de Mar of Sitges. Elke stad heeft zijn voordelen en biedt voor vele mensen mogelijkheden om tot rust te komen en naar feestjes te gaan.

Over de schrijver
Thijs is sinds mei 2022 blogger bij Planjeuitje. Hij komt uit Gelderland en heeft affiniteit met de horeca en achtergrond in de online marketing. Hij schrijft dus het liefste blogs over de leukste restaurants, cafés, hotels en uitjes van zowel Nederland als buitenland. Zijn favoriete vakantieland is Bonaire en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met sporten, schrijven en horeca.
Reactie plaatsen