Herfstvakantie Uitjes: De Beste Herfstavonturen in Nederland
05 oktober 2023 
2 min. leestijd

Herfstvakantie Uitjes: De Beste Herfstavonturen in Nederland

De herfst is in volle gang, en dat betekent dat het tijd is om je herfstvakantie uitjes te plannen! In dit blog neem ik je graag mee naar de leukste herfstuitjes in Nederland. Of je nu op zoek bent naar herfstuitjes voor kinderen of herfstuitjes voor volwassenen, we geven in dit blog tips voor iedereen. Lees snel verder en laat vooral een reactie achter hoe jij deze herfst beleefd hebt!

Leuke herfst uitjes

De herfst is een betoverend seizoen met prachtige kleuren in de bossen, vaak nog lekker weer én vooral belangrijk: de herfstvakantie wordt gevierd. Ga samen met je familie en vrienden op pad en geniet van de leukste herfst uitjes van Nederland! Wat dacht je van de volgende activiteiten:

1. Maak een boswandeling: neem je picknickmand mee en ga op paddenstoelenjacht. Zoek een mooi natuurgebied op of bezoek jouw lokale park. Er zijn talloze leuke herfst uitjes samen te beleven bij het maken van een boswandeling.  

2. Pompoen snijden: een klassieke herfstactiviteit. Koop een aantal pompoenen bij de groenteman of lokale boer en kijk wie de mooiste pompoen kan snijden. Maak alvast een Halloween-pompoen.

3. Appels plukken: bezoek een appelboomgaard en pluk een mandje appels. Maak er thuis heerlijke appelmoes of appeltaart van. Dat is nog eens een actief én culinair dagje!

Leuke herfst uitjes pompoen snijden

Herfstuitjes voor kinderen

Voor ouders die op zoek zijn naar herfstuitjes die perfect zijn voor kinderen, zijn er ook genoeg opties. De herfstvakantie is het perfecte moment voor uitjes als:

1. Een dagje dierentuin: van Artis tot Burgers' Zoo en van Diergaarde Blijdorp tot Ouwehands Dierenpark: dit is hét ideale droomuitje van ieder kind. Een dagje dierentuin is niet alleen heel leuk, maar ook nog eens erg leerzaam. 

2. Bezoek een kindvriendelijk museum: denk aan het Openlucht Theater in Arnhem of NEMO in Amsterdam. Alle musea hebben één ding gemeen: je komt thuis als Willie Wartaal. Spelenderwijs slimmer worden als herfstvakantie uitje: ideaal toch? 

3. Een dagje naar een binnenzwembad: dit herfstuitje voor kinderen is ook leuk bij minder goed weer. Van de glijbanen roetsjen en lekker plonzen, én: 's avonds uitgeput klaar voor een heerlijke nachtrust 

Herfstuitjes kinderen

Uitje herfstvakantie Zuid Holland

Als je in Zuid-Holland bent tijdens de herfstvakantie, heb je geluk! Deze provincie barst van de activiteiten en is daarom de perfecte plek om te verblijven in de herfstvakantie. Als het mooi weer is, is het ook leuk een dagje te varen door de grachten van Leiden. Anders is een dagje shoppen in een stad als Rotterdam, Gouda of Den Haag een leuke optie. Ga meteen ergens lunchen of een kopje thee drinken!  

Herfstvakantie uitjes Noord Holland

Wanneer je herfstvakantie uitjes in Noord Holland of Amsterdam zoekt, is dit de alinea waar jij moet zijn. Bezoek een van de musea in Amsterdam, zoals het Anne Frank huis, het Rijksmuseum of Madame Tussauds. Mocht je liever niet naar Amsterdam willen, dan is Haarlem ook een leuke stad voor herfstvakantie uitjes. In Haarlem kan je bijvoorbeeld het Frans Hals Museum bezoeken of de Sint-Bavokerk aanschouwen. Ook kan je bij mooi weer een rondvaart door Haarlem boeken.

Herfstuitjes Haarlem

In het kort

De herfstvakantie is een geweldige tijd om eropuit te trekken en te genieten van alles wat Nederland te bieden heeft. Er zijn genoeg herfstvakantie uitjes te beleven, maar het belangrijkste is op pad te gaan met vrienden of familie. Dat maakt een herfstvakantie pas echt onvergetelijk.

Over de schrijver
Thijs is sinds mei 2022 blogger bij Planjeuitje. Hij komt uit Gelderland en heeft affiniteit met de horeca en achtergrond in de online marketing. Hij schrijft dus het liefste blogs over de leukste restaurants, cafés, hotels en uitjes van zowel Nederland als buitenland. Zijn favoriete vakantieland is Bonaire en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met sporten, schrijven en horeca.
Reactie plaatsen