Boerengolf Groningen: Een gezellig uitje in de weilanden!
28 februari 2023 

Boerengolf Groningen: Een gezellig uitje in de weilanden!

Al is gehoord van een potje boerengolf op het platteland in Groningen? Waar je heerlijk met je familie, vrienden of met collega’s kan genieten van de buitenlucht op de prachtige boerse weilanden van Nederland. En dit doe je met een uniek potje golf die je altijd zal bijblijven!

Samen een lekker potje golf spelen zoals je nog nooit van te voren gedaan! Een uniek uitje waar plezier een garantie is! En het mooie is: Boerengolf is voor iedereen een leuke ervaring en altijd uitdagend.

In dit blog leggen wij uit wat boerengolf precies is, hoe je het speelt en waar in de buurt van Groningen je de ideale boerengolfbaan hebt.

Boerengolf wordt gespeeld op het platteland of boerderij.  Het doel is om een bal met zo min mogelijk slagen door een aantal holes of banen te spelen. Klinkt makkelijk, maar nu komt het uitdagende!

Je krijgt namelijk per groep een bal groter dan een golfbal en een houten klomp met een stok eraan bevestigd. Dit is de golf stick waarmee je de bal zo goed mogelijk moet slaan. Dat zal wel even wennen zijn!

Uiteindelijk wil je de bal met zo min mogelijk beurten in de hole slaan.  Na de eerste beurt mag degene die het verst van de hole af ligt als eerst beginnen. Klaar om te spelen?

Boerengolf Groningen: Bij welke boer je terecht kan en verder informatie hebben wij voor je uitgezocht!

De ideale locatie voor een potje boerengolf bevindt zich op boerderij Zuiderham in de buurt van Groningen. Hier speel je boerengolf op een Groningse boerderij met prachtig klassiek Nederlands landschap en koeien op de weilanden.

Er zijn 10 verschillende holes die je kan spelen en de holes zijn op verschillende weilanden te vinden. Zo is iedere weiland verschillend om op te spelen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je ineens op een boerengolfbaan staat met koeien voor je neus! Dat is je vast niet eerder overkomen bij een potje golf 😉.

Boerengolf Groningen met koeien op de baan

Ook het bereiken van de nieuwe boerengolfbaan is een avontuur op zichzelf. Het kan zijn dat je met een bruggetje over een sloot heen moet of via hekjes de volgende baan kan bereiken. Dit geeft toch net wat meer het boerengolf ervaring die het spel ook zo leuk maakt!


Na het avontuurlijke potje boerengolf op de weilanden van Groningen kan je je energie weer opladen met een lekker drankje en een lunch of zelfs BBQ te bestellen! Of heb je zin in iets anders lekkers? Kijk dan naar dit overzicht van alle cafetaria's in Groningen voor de beste snack en friet!

Boerengolf Groningen: Pak je houten klompen golfstick en spelen maar!

Bekijk ook:

Over de schrijver
Reactie plaatsen