Boerengolf Groningen: Een gezellig uitje in de weilanden!
28 februari 2023 
2 min. leestijd

Boerengolf Groningen: Een gezellig uitje in de weilanden!

Boerengolf Groningen: Een gezellig uitje in de weilanden!

Zin om met de leukste gezelschap erop uit te gaan? Dan is boerengolf in Groningen een uniek uitje waar je samen van gaat genieten!

Heerlijk in de zon met familie, vrienden of collega s op de prachtige weilanden een potje Boerengolf in Groningen, dat is pas echt genieten. En dit is voor jong en oud een gezellig en leuke ervaring.

Dan is het natuurlijk wel goed om te weten wat boerengolf precies is en wat het zo leuk maakt. Of ben je vooral benieuwd waar je dit kan spelen? Dit hebben wij voor jou op ene rijtje gezet!

Boerengolf in Groningen: Wat is het eigenlijk?

Een overheerlijk potje boerengolf in Groningen wordt gespeeld op het platteland of boerderij. Het doel is om een bal met zo min mogelijk slagen door een aantal holes of banen te spelen. Klinkt makkelijk, maar nu komt het uitdagende!

Je krijgt namelijk per groep een bal groter dan een golfbal en een houten klomp met een stok eraan bevestigd. Dit is de golf stick waarmee je de bal zo goed mogelijk moet slaan. Dat zal wel even wennen zijn!

Uiteindelijk wil je de bal met zo min mogelijk beurten in de hole slaan. Na de eerste beurt mag degene die het verst van de hole af ligt als eerst beginnen. Klaar om te spelen?

De leukste Boerengolf locatie in Groningen

Krijg je al zin in een potje boerengolf? Groningen heeft hiervoor een unieke locatie!

De ideale locatie voor een potje boerengolf bevindt zich namelijk op boerderij Zuiderham in de buurt van Groningen. Hier speel je boerengolf bij een boer uit Groningen met prachtig klassiek Nederlands landschap. Er lopen zelfs koeien op de weilanden!

Er zijn 10 uitdagende holes op verschillende weilanden waar je op kan spelen. Zo ben je telkens weer op een ander weiland en zijn er weer nieuwe uitdagingen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je ineens op een boerengolfbaan staat met koeien voor je neus! Dat is je vast niet eerder overkomen bij een potje golf 😉.

Boerengolf Groningen met koeien op de baan

Ook het bereiken van de nieuwe boerengolfbaan is een avontuur op zichzelf. Het kan zijn dat je met een bruggetje over een sloot heen moet of via hekjes de volgende baan kan bereiken. Dit geeft boerengolf in Groningen de unieke ervaring!

Een lekkere afsluiter bij de boerengolfbaan Groningen

Na het avontuurlijke potje boerengolf op de weilanden van Groningen kan je je energie weer opladen met een lekker drankje en een lunch. Je kan er ook voor kiezen om te gaan BBQ'en!

Of heb je zin in iets anders lekkers? Kijk dan naar dit overzicht van alle cafetaria's in Groningen voor de beste snack en friet!

Boerengolf Groningen: Pak je houten klompen golfstick en spelen maar!

Bekijk ook:

Over de schrijver
Reactie plaatsen