3 redenen waarom je eens een escape room in Rotterdam moet doen
planjeuitje
01 december 2023 
3 min. leestijd

3 redenen waarom je eens een escape room in Rotterdam moet doen

Een van de populairste uitjes om te doen met vrienden, familie of collega’s is een escape room. Waar je helemaal in het begin vooral moest ontsnappen uit kamers door middel van puzzeltjes, zijn escape rooms vandaag de dag veel meer dan dat. Verspreid over Nederland vind je meerdere prachtige kamers waar je je ogen echt uit kunt kijken.

Zo ook in Rotterdam. Deze bruisende stad is de thuisbasis van een aantal te gekke escape rooms. Heb je zin om samen met vrienden en/of familie een adrenaline verhogend uitje te boeken? Dan is deze escape room in Rotterdam echt iets voor jullie. In dit artikel lees je hier meer over en geven we je een paar redenen waarom een escape room in Rotterdam überhaupt een goed idee is.

Escape room Rotterdam: het mysterie van Doctor Watsons

In het centrum van Rotterdam vind je een hele unieke escape room die als de nummer 1 escape room van de stad wordt gezien: de twee kamers van Doctor Watsons. Zonder al te veel te verklappen leer je in deze rooms meer over de avonturen van Doctor Watsons in de kelder van de Arminiuskerk. Beide kamers zijn gevuld met raadsels en mysteries en natuurlijk met echte hersenkrakers waarbij samenwerking goed van pas komt.

Het avontuur in dit historische monument neemt je even helemaal mee terug naar de geschiedenis van deze kerk en van de stad in de 19e eeuw. Het is aan jullie om binnen 60 minuten te ontsnappen! Naast samenwerking is logisch denken een must. De escape rooms van Doctor Watsons zijn geschikt voor groepen van 3 tot 6 personen en uit te voeren door zowel groepen vrienden en/of familieleden als collega’s.

1. Leer Rotterdam goed kennen door een escape room

Wat zo leuk is aan een escape room in Rotterdam is dat je de stad direct wat beter leert kennen. Een deel van de escape rooms, zoals de kamers van Doctor Watsons, bevindt zich op een bijzondere plek. Denk bijvoorbeeld aan de kelders van een kerk in het hart van de stad! Dat zijn plekken waar je normaal niet zo snel zal komen of die normaal niet zo snel opvallen wanneer je een rondje door Rotterdam maakt.

Daarbij is een escape room het ideale uitje om te combineren met een andere leuke activiteit met vrienden en familie. In de stad heb je de keuze uit honderden zaakjes om even wat te eten of lekker te borrelen. Of ga voor een extra activiteit zoals een fietstour, een rondleiding of een wandeling langs het water waarbij je de iconische Erasmusbrug spot. Er is van alles mogelijk!

2. Versterk de onderlinge band met familie en vrienden

Hoe leuk is het om er samen een volledige dag in Rotterdam van te maken? Dat zorgt indirect al voor een betere band met familie en vrienden (of collega’s). Het spelen van een escape room doet dat des te meer. In zo’n kamer moet je namelijk echt samenwerken om te kunnen ontsnappen. Teamwork staat dus centraal, evenals communicatie. Wanneer deze onderdelen wel een boost kunnen gebruiken, is een escape room ideaal.

Ook als alles al gesmeerd loopt, is het doen van een escape room perfect om de onderlinge band te verbeteren. Je leert elkaar nog beter kennen, omdat je ineens ziet hoe iemand wel (of niet) reageert in situaties die je in het dagelijks leven niet meemaakt. Bovendien is het de perfecte manier om van elkaars gezelschap te genieten. En eerlijk is eerlijk: het is net even anders dan bij elkaar op de koffie komen.

3. Een escape room in Rotterdam is een memorabele ervaring

Hoewel het altijd al fijn is om samen activiteiten te ondernemen, is een escape room in Rotterdam zoals de kamers uit dit artikel dat des te meer. Een écht goede en spannende kamer op een bijzondere plek in het centrum van de stad zal je immers langer bijblijven dan een simpele kamer die allesbehalve spannend is. De kans is groot dat jullie nog jaren na zullen praten over deze ervaring. Alleen dat is het boeken van een escape room in Rotterdam al waard.

Tel daarbij op dat er daarnaast nog van alles te doen is in de stad, zodat jullie er een dagje of volledige avond weg van kunnen maken. Dat alles natuurlijk op een hele plezierige manier waardoor je even uit je dagelijkse sleur bent. Kortom: een escape room in Rotterdam doen met je vrienden, familie of collega’s is een goed idee voor de totale ervaring, het beter leren kennen van de stad Rotterdam en natuurlijk het versterken van de onderlinge band en communicatie.

Over de schrijver
planjeuitje
Reactie plaatsen