Waarom een vakantiehuis boeken op de Waddeneilanden een goed idee is
planjeuitje
05 januari 2024 
3 min. leestijd

Waarom een vakantiehuis boeken op de Waddeneilanden een goed idee is

Wanneer je op zoek bent naar een bijzonder avontuur binnen Nederland is het aan te raden om naar de Waddeneilanden te gaan. Hoewel het aantal toeristen op de eilanden al een aantal jaren toeneemt, is er nog steeds veel rust en stilte te vinden. 

De Waddeneilanden geven je het gevoel alsof je in het buitenland bent. Dat is niet alleen zo door de prachtige natuur en de rust die je er ervaart, maar ook door de unieke vakantiehuizen op Ameland, Texel, Vlieland en de andere eilanden die je kunt boeken. In dit artikel vertellen we je meer over waarom een vakantiehuis boeken op de Wadden een heel goed idee is.

Omgeven met groen: ieder eiland is anders

Wat je bijvoorbeeld moet weten, is dat ieder bewoond Waddeneiland (Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog) zijn eigen unieke charme heeft. Ook ziet ieder eiland er wat betreft natuur totaal anders uit. Waar je op het ene eiland uren kan wandelen door de polders (Texel) is het andere eiland veel kleiner en kun je veel door het bos of over de stranden struinen (Vlieland).

Ieder eiland is dus anders, hoewel ze één ding gemeen hebben: de rust en de stilte. Ook al lijkt het op de heenreis op de boot druk; eenmaal aangekomen op het eiland naar keuze verspreiden de mensen zich ontzettend snel. Hier kun je nog echt helemaal alleen in het bos of op het strand lopen; vooral buiten het hoogseizoen. Voor natuur- en stilteliefhebbers zijn de Waddeneilanden dus echt een aanrader.

Waddeneilanden zijn het hele jaar door te bezoeken

Om het nog even over een vakantie buiten het hoogseizoen te hebben: in de herfst, de winter en de lente (buiten de vakanties om) zijn de eilanden een stuk rustiger dan in het zomerseizoen. Natuurlijk kun je in de zomer optimaal genieten van het strand, de zee en de zon, maar je moet weten dat het in die weken redelijk druk kan worden op de eilanden. Daarom is het aan te raden om op tijd je vakantiehuis op de Waddeneilanden te boeken.

Heb je de mogelijkheid om buiten het hoogseizoen en de vakanties te gaan, dan is het zeker raadzaam om dat te doen. Althans: als je van rust en stilte houdt. In die weken is er veel minder te doen op het eiland qua bezoek, vooral als je doordeweeks gaat. Een extra prettig voordeel is dat je dan ruim de keuze hebt uit vakantiewoningen op een van de Wadden eilanden. Vaak zijn ze ook nog voordeliger!

Van alles te doen voor iedere leeftijd en iedere wens

Wat ook zo fijn is aan een vakantiehuis boeken op de Waddeneilanden is dat er echt van alles te doen is voor jong en oud. Het is niet voor niets het geval dat mensen vaak met het hele gezin of met de complete familie naar Texel of Terschelling gaan. Naast de vele strandwandelingen die je er kunt maken, beschikken de eilanden over hele gezellige dorpjes. Daar kun je lekker shoppen, heerlijk eten en rondstruinen. Neem bijvoorbeeld Den Burg op Texel: de ideale plek om te gaan lunchen of om een souvenir te kopen.

Ook op de andere eilanden zijn dit soort plekken te vinden: op Terschelling zit je in West-Terschelling of Midsland helemaal goed en op Vlieland is er maar één winkelstraat te vinden, namelijk in Oost-Vlieland. Ga je naar Ameland, dan moet je echt naar Nes, Hollum of Ballum en kies je voor Schiermonnikoog? Dit eiland bestaat maar uit één dorp, genaamd… Schiermonnikoog! Daar kun je ook wat winkelen en heb je keuze uit een aantal restaurants.

Beleef diverse actieve avonturen op de Waddeneilanden

Hoewel er nog meer redenen zijn om de Waddeneilanden te bezoeken en daar een vakantiehuis te boeken, is het tot slot goed om te weten dat de eilanden de perfecte bestemming zijn voor avontuurlijke reizigers. Verspreid over de eilanden liggen diverse vakantiehuizen vanaf waar je zo in de natuur staat met je wandelschoen en mountainbike. Ieder Waddeneiland is de moeite waard om wandelend of fietsend te ontdekken. Daarnaast zijn er nog veel meer te gekke activiteiten te beleven.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een middagje zeilen? Of ga je liever kitesurfen of misschien zelfs blokarten op het strand? Op verschillende eilanden kun je daarnaast paardrijden door het bos of bij zonsondergang langs de zee. Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken aan een vakantie op de Waddeneilanden is een boottochtje op de Waddenzee om zeehonden te spotten. Of van een middagje wadlopen! Kortom: er is genoeg te doen voor iedere leeftijd. Wanneer boek jij een van de vakantiewoningen op een van de Waddeneilanden?

Over de schrijver
planjeuitje
Reactie plaatsen