3x waarom je op pad moet gaan met een huurcamper
31 augustus 2023 
2 min. leestijd

3x waarom je op pad moet gaan met een huurcamper

Veel Nederlanders zijn gek op kamperen. Lekker op pad met de camper, caravan of tent en slapen in de natuur. Sinds de pandemie is kamperen alleen maar populairder geworden. Wanneer je nog nooit gekampeerd hebt en er stiekem toch nieuwsgierig naar bent, is het aan te raden om een camper of kampeerbusje te huren.

Op die manier kun je namelijk eens goed onderzoeken of dat hele kamperen nou iets voor jou is. Het leuke is dat je binnen no time een huurcamper bij jou in de buurt vindt, namelijk via Goboony. Wat dat precies is en waarom je nog meer op pad moet gaan met een huurcamper lees je in dit artikel.

1. Je hebt geen groot geldbedrag nodig voor campervakantie

Een van de grootste voordelen van een camper huren voor een leuke vakantie of roadtrip is dat je geen groot geldbedrag bij elkaar hoeft te sparen om van zo’n kampeertrip te kunnen genieten. Het huren van een camper is namelijk aanzienlijk goedkoper dan direct een camper kopen. Natuurlijk is de huurcamper niet van jou, wat bij een gekochte camper wel zo is.

Maar: wanneer je nog niet zeker weet of het camperleven iets voor jou is, is het veel fijner om eerst een camper te huren. Dat scheelt je namelijk enorm in de kosten. Voor een compleet nieuwe camper mag je namelijk enkele tienduizenden euro’s bij elkaar sparen. Ook een tweedehands camper die in goede staat is, kost het nodige. Kortom: ga voor een huurcamper zodat je niet meteen een grote investering hoeft te maken.

2. Altijd wel een huurcamper in de buurt via huurplatform

Wat ook heel prettig is, is dat er altijd wel een huurcamper bij je in de buurt is. Althans: dat is het geval wanneer je via een huurplatform zoals Goboony je camper huurt. Bij Goboony verhuren campereigenaren hun kampeerbusje of camper zelf. Je huurt dus direct bij een particuliere aanbieder waarbij je profiteert van de voorwaarden van Goboony.

Binnen een handomdraai vind je een overzicht met beschikbare busjes bij jou in de buurt. Dat betekent dat je niet eerst stad en land hoeft af te rijden om een mooie huurcamper te vinden. Je kunt zelf aangeven waar je precies een camper wil huren, zodat je in de buurt van je huis met gemak op vakantie kunt gaan. Het enige wat je hoeft te doen, is je spullen inladen. De basis is vaak al aanwezig. Hoe handig is dat?

3. Volop genieten van de vrijheid van vanlife

Heb je eenmaal een camper gehuurd dan is het optimaal genieten van de vrijheid van het zogeheten vanlife. Je kunt immers gaan en staan waar je maar wil met een camper. Veel camperaars gaan het mooie weer achterna. Is het weer in Nederland niet zo mooi, maar in Duitsland wel? Dan vertrek je met een camper met gemak zo naar de oosterburen. Wie weet waar jij morgen wakker wordt!

Dat is direct een van de grootste voordelen van een kampeervakantie met een camper: de vrijheid. Het is voor veel camperaars dé reden om met een busje te reizen. Omdat je je bed, je keuken en misschien zelfs je badkamer altijd bij je hebt, kun je zelfs last minute nog bepalen waar je gaat slapen. Ook onderweg is het eenvoudig om even te stoppen en lekker te lunchen of een kop koffie te zetten. Geen haast, gewoon relaxen. Is vanlife ook iets voor jou?

Over de schrijver
Thijs is sinds mei 2022 blogger bij Planjeuitje. Hij komt uit Gelderland en heeft affiniteit met de horeca en achtergrond in de online marketing. Hij schrijft dus het liefste blogs over de leukste restaurants, cafés, hotels en uitjes van zowel Nederland als buitenland. Zijn favoriete vakantieland is Bonaire en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met sporten, schrijven en horeca.
Reactie plaatsen