Tips Pinkpop 2023 voor de beste festivalervaring
24 mei 2023 
3 min. leestijd

Tips Pinkpop 2023 voor de beste festivalervaring

Pinkpop, het festival voor echte muziekliefhebbers en festivalavonturiers. Hier komen de beste en bekendste artiesten en bands die de menigte aan het dansen en zingen krijgen. Voor onvergetelijke momenten met de leukste mensen om je heen ben je hier op het juiste adres. En dit jaar is het weer zo ver: Landgraaf zal van 16 tot 18 juni 2023 omgetoverd worden in een Pinkpop-festijn!

Maar voordat je jouw mooiste outfit met de beste dansschoenen inpakt, zijn een aantal onmisbare tips verzameld die de festivalervaring nog beter zullen maken. Bereid je voor op een onvergetelijk avontuur vol muziek en plezier terwijl wij je met de beste tips voorzien voor Pinkpop 2023!

Wat je wilt meenemen naar Pinkpop

Na het kopen van een Pinkpop kaartje zal het enthousiasme en goede sfeer al door je lijf gieren. Dan kun je al niet wachten om alles uit te zoeken wat je daar gaat doen en zien op Pinkpop. Door het enthousiasme kun je weleens essentiële spullen vergeten mee te nemen voor een festival.

De vaste spullen die je altijd meeneemt naar een festival of vakantie zullen al klaarliggen: je tent, festivalkleding en toilettas met natuurlijk genoeg zonnebrand. Er zijn altijd een aantal handige spullen waar je pas aan denkt als je al op Pinkpop staat. Daarom zijn hier een paar handige tips die ideaal zijn voor een Pinkpopweekend om mee te nemen.

Campingstoeltje

Na het constant staan en lopen is het ook weleens lekker om even goed te zitten. Je rug heeft dan wel een leuning nodig om echt even te ontspannen. Daarom is het ideaal om een campingstoeltje mee te nemen. In de ochtend even rustig bijkomen met een ontbijtje, ochtendzon en ontspannen in je campingstoeltje.

Oordopjes

Na een heerlijke dag Pinkpop kun je zomaar instorten en verlangen naar je luchtbedje. Het zal alleen niet altijd even rustig zijn op de camping tijdens de nacht en ochtend, dus komen oordopjes dan goed van pas. Zo krijg je alsnog genoeg nachtrust om optimaal te genieten van de volgende Pinkpop-dag.

Het gebruik van oordopjes op een festival is niet alleen goed voor het slapen, maar ook voor de muziek zelf. Gedurende de hele dag zijn er optredens waarbij de muziek uit de boxen knalt. Om schade en een piep in je oren te voorkomen, zijn er speciale oordopjes beschikbaar. Deze zorgen ervoor dat de kwaliteit van de muziek behouden blijft.

Vochtige doekjes

Een festivalterrein is meestal niet de schoonste plek op aarde. Met vochtige doekjes kun je jezelf even snel schoonmaken en de bacteriën van je afboenen. Voor extra hygiëne bij het sanitair zijn vochtige doekjes ideaal, om de wc-bril schoon te maken bijvoorbeeld. Dat scheelt misschien weer een griepje dat na het Pinkpopweekend tevoorschijn kan komen.

Regenjas

Helaas is het niet altijd gegarandeerd het hele weekend lekker weer, zeker in Nederland niet. Daarom is een regenjas altijd handig om bij je te hebben.

Pinkpop 2023 camping tips

De beste manier om de leukste optredens van Pinkpop 2023 niet te missen

Op een festival als Pinkpop zijn er genoeg spectaculaire optredens die je niet wil missen. Maar om telkens het schema te kijken wat voor optreden op een bepaald tijdstip plaatsvindt, is het slim om voor jezelf een schema op te stellen met artiesten die je echt niet wil missen. Zo kun je voorbereiden wanneer je naar welk podium moet lopen om los te gaan bij jouw favoriete optredens.


Eten en drank Pinkpop 2023

Bij Pinkpop zijn allerlei kraampjes met het lekkerste eten en drank. Deze variëren van fastfood tot gezond en van vlees tot veganistisch. Er zijn allerlei drankkraampjes en cocktailbars voor een heerlijke verfrissing op het festivalterrein.

Wij snappen dat dit vrij prijzig kan zijn. Daarom kun je simpel eten, zoals knakworst en brood met pindakaas bijvoorbeeld, bij de camping. Je mag ook drinken meenemen: maximaal 12 blikken en 1 petfles. Neem daarom niet te veel mee, dit is veel gesjouw en zal bij het overschrijden van de toegestane hoeveelheid worden weggegooid door de beveiliging.

Je eigen eten en drank mag je niet meenemen naar het festivalterrein, dus zorg ervoor dat je daarvoor al hebt gegeten en gedronken als je wat kosten wilt besparen op voedsel en drank. Je petfles met water mag wel mee het festivalterrein op.

Wat te doen op Pinkpop 2023 naast de optredens

De talloze artiesten die komen zorgen al voor een druk tijdschema, maar misschien wil je ook andere leuke activiteiten doen dan het gehele weekend optredens bekijken. Pinkpop heeft meerdere andere leuke activiteiten die je kunt doen naast de grote optredens. Hier zijn een aantal tips.

Op het festivalterrein van Pinkpop is er een museum en een theater. Zin in iets minder cultureels? Je kan ook jezelf zien op de ‘foto-hekken’ door een foto naar Pinkpop te sturen. De opgestuurde foto zullen zij op het 'foto-hek' plaatsen. En natuurlijk kan je rondneuzen in de Pinkpop merchandise shops. Hier is merchandise van de artiesten en van Pinkpop zelf. Zo kan jij jezelf trakteren op een shirt van jouw favoriete artiest, of als prachtige aan-denker van een geweldig Pinkpop-weekend.

Zin om te relaxen? Er zijn genoeg coole plekjes waar je op een terrasje een heerlijk speciaal biertje kunt drinken. Zo kun je even weg van de massale drukte bij de podia en even iet compleet anders doen op een festival.

Pinkpop 2023 zal hoe dan ook een succes worden, maar door deze tips te volgen zal het ultieme Pinkpop-gevoel pas echt worden ervaren.

Liever niet naar een festival? Misschien is dit interessanter voor jou:

Over de schrijver
Reactie plaatsen