Tips Zwarte Cross 2023 Festival voor de beste ervaring
30 juni 2023 
3 min. leestijd

Tips Zwarte Cross 2023 Festival voor de beste ervaring

Hey daar, festivalgangers en feestbeesten! Ben je klaar voor een ultiem weekend van muziek, motorsport en knotsgekke avonturen? Nou, dan moet je zeker weten naar het legendarische festival de Zwarte Cross gaan! Dit unieke evenement is een mix van muziek, stunts en plezier. Laat me je meenemen naar de wilde wereld van de Zwarte Cross en ontdek welke geweldige activiteiten je kunt beleven.

Zwarte Cross Festival

De eerste editie van de Zwarte Cross is ontstaan uit een combinatie van een echte motorcross en muziek. Deze eerste editie vond plaats in 1977 in Lichtenvoorde (Achterhoek). Sindsdien is het Zwarte Cross Festival uitgegroeid tot het grootste en een van de populairste festivals van Nederland.

Tegenwoordig trekken jaarlijks ruim 220.000 bezoekers naar Lichtenvoorde. Waar vroeger de bezoekers vooral uit het oosten van het land kwamen, komen ze nu uit heel Nederland. Ook de muziekgenres zijn sindsdien flink uitgebreid. Lees snel verder voor meer informatie over de Zwarte Cross line up van 2023!

Zwarte Cross 2023 activiteiten

Zwarte Cross muziek

Als het gaat om muziek, is de Zwarte Cross een waar paradijs voor liefhebbers van alle genres. Of je nu houdt van rock, reggae, dance of Nederlandstalige knallers, er is voor ieder wat wils. Het festival trekt geweldige artiesten aan, van bekende internationale acts tot opkomende lokale bands. Stel je voor dat je met je vrienden helemaal uit je dak gaat op de beats van je favoriete artiesten, terwijl de zon op je gezicht schijnt en je geniet van een ijskoud biertje. Hemels, toch?

Zwarte Cross 2023 artiesten

De Zwarte Cross line up is niet in een blog te beschrijven zo groot! Daarom heb ik er een paar artiesten voor je uitgehaald die jij niet wil missen! Zo komen er grote namen als ABBA, AC/DC, Antoon, Bastille, BLØF, Bruce Springsteen, Davina Michelle, Flemming, Goldband, Henk Wijngaard, DJ La Fuente, Maan, Meatloaf, Mooi Wark, Outsiders, SEFA, Snelle en The Opposites, Zo.. Dat is een hele mond vol.. en pas het topje van de ijsberg! Er is namelijk van donderdag tot en met zondag een bomvol programma. Bekijk de hele Zwarte Cross line up even hun website, hier staat het hele programma in een overzicht!

Zwarte Cross motorcross

De Zwarte Cross draait niet alleen om muziek. Het is ook de ultieme speeltuin voor avonturiers en waaghalzen. Zo kun je je adrenaline laten pompen bij de spectaculaire motorsportevenementen. Van motorcross en stuntshows tot bizarre races met alles wat wielen heeft, het is één groot spektakel. Zie stoere coureurs over de modder scheuren, terwijl ze met spectaculaire sprongen het publiek versteld doen staan. Het is rauw, ruig en gewoonweg te gek!

Zwarte Cross camping

Maar laten we eerlijk zijn, de Zwarte Cross zou niet compleet zijn zonder de legendarische campingervaring. Stel je voor: je tentje opzetten naast gelijkgestemde feestgangers, je eigen kleine tijdelijke dorp creëren en de hele nacht door samen genieten van muziek, drankjes en vriendschap. Het is een wereld op zichzelf, waar je nieuwe vrienden maakt en herinneringen creëert die een leven lang meegaan.

Zwarte Cross tips en paklijst

Zwarte Cross camping tips

Als je gaat kamperen op de camping van een festival, zijn er een paar essentiële dingen die je niet moet vergeten. Hier zijn enkele belangrijke items om mee te nemen:

Zwarte Cross 2023 paklijst

  1. Tent en slaapzak: Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar je wilt er zeker van zijn dat je een goede tent en comfortabele slaapzak op de camping van de Zwarte Cross. Controleer voordat je vertrekt of je alle tentonderdelen en haringen bij je hebt.
  2. Luchtbed of slaapmatje: Om je nachtrust te verbeteren, is het handig om een luchtbed of slaapmatje mee te nemen. Het zorgt voor extra comfort en voorkomt dat je op een harde ondergrond moet slapen, als is dat na een paar biertjes niet het grootste probleem ;)
  3. Verlichting: Zorg voor voldoende verlichting, zoals een zaklamp of een hoofdlamp. Het kan 's nachts erg donker zijn op de camping van de Zwarte Cross, en een goede verlichting is essentieel om je weg te vinden.
  4. Kampeerstoelen en tafel: Het is fijn om een paar kampeerstoelen en een inklapbare tafel mee te nemen. Hierdoor heb je een comfortabele plek om te zitten, te ontspannen en wat te eten of drinken.
  5. Draagbare barbecue of campingkooktoestel: Als je van plan bent om zelf te koken, overweeg dan het meenemen van een draagbare barbecue of een campingkooktoestel. Zo kun je je eigen eten bereiden en genieten van een gezellige barbecue op de camping van de Zwarte Cross.
  6. Eten en drinken: Zorg voor voldoende eten en drinken voor de duur van het festival. Het is ook handig om een koelbox mee te nemen om je eten en drinken (bierrr) koel te houden.
  7. Toiletpapier en handdesinfectiemiddel: De Zwarte Cross camping heeft gemeenschappelijke toiletten en sanitair. Zorg ervoor dat je toiletpapier en handdesinfectiemiddel bij je hebt voor het geval deze voorzieningen opraken.
  8. Zonnebrandcrème en insectenwerend middel: Vergeet niet om zonnebrandcrème met een hoge SPF en insectenwerend middel mee te nemen. Zo bescherm je jezelf tegen zonnebrand en vervelende muggen.
  9. Oordopjes en een slaapmasker: De Zwarte Cross kan ook s nachts nogal luidruchtig zijn. Neem een paar oordopjes en een slaapmasker mee om je te helpen ontspannen en een goede nachtrust te krijgen, ondanks het lawaai om je heen.

Zwarte Cross camping tips

Over de schrijver
Thijs is sinds mei 2022 blogger bij Planjeuitje. Hij komt uit Gelderland en heeft affiniteit met de horeca en achtergrond in de online marketing. Hij schrijft dus het liefste blogs over de leukste restaurants, cafés, hotels en uitjes van zowel Nederland als buitenland. Zijn favoriete vakantieland is Bonaire en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met sporten, schrijven en horeca.
Reactie plaatsen