Wat moet je niet vergeten wanneer je gaat reizen?
planjeuitje
02 oktober 2023 
1 min. leestijd

Wat moet je niet vergeten wanneer je gaat reizen?

Niets is vervelender dan er halverwege je vakantie of zakenreis achterkomen dat je niet alles hebt meegenomen dat je mee zou moeten nemen. Hoewel je natuurlijk wel overleven kunt zonder enkele essentiële dingen, zijn er toch echt ook zaken waar je écht niet zonder kunt.

In dit artikel gaan we juist die dingen bespreken die je dus echt zeker weten mee moet nemen, naar welk land ter wereld  je ook afreist.

Reisdocumenten

Uiteraard mag het voor zich spreken dat je altijd je internationale paspoort of identiteitskaart (binnen de EU) meeneemt wanneer je een ander land bezoekt. Zonder geldig reisdocument kom je het vliegtuig, de trein of de bus vaak niet in en bovendien is het strafbaar om in een ander land aanwezig te zijn zonder geldige vorm van legitimatie. Controleer dus altijd of je je reisdocumenten wel bij je hebt en bewaar deze op een veilige plek.

Medicatie

Mocht je medicatie nemen voorgeschreven door je huisarts of de apotheek, dan dien je deze vooral niet te vergeten. Wees er zeker van dat je het voorschrift ook bij je hebt, aangezien sommige in ons land legale medicijnen in het buitenland verboden zijn. Door het voorschrift op zak te hebben, kun je altijd bewijzen dat je het medicijn of de medicijnen op doktersvoorschrift neemt. Daarnaast kan het altijd zo zijn dat in het land van bestemming de medicatie die je neemt niet verkrijgbaar is. Kortom, zorg er dus altijd voor dat je deze bij je hebt.

Anticonceptiemiddelen

Als vrouw is er niets zo belangrijk als anticonceptiemiddelen meenemen. Je weet immers nooit wat er kan gebeuren en anticonceptie kopen is in sommige landen nog lang niet zo gebruikelijk als in Nederland. Zorg er dus voor dat je voorbereid op stap gaat en dat je het door jou gebruikte anticonceptiemiddel niet thuis in de badkamer of je nachtkastje laat liggen, aangezien dat nog wel eens grote gevolgen zou kunnen hebben.

Geld

Hoewel het natuurlijk nogal vanzelfsprekend is, zijn er altijd toeristen en vakantiegangers die net iets te weinig geld nemen of dat ene bankpasje wat niet blijkt te werken in het buitenland. Wees daarom verstandig en zorg ervoor dat je altijd meerdere bankpassen bij je hebt, het liefst van verschillende kaartuitgevers (Visa, MasterCard, American Express, Maestro) en cash. Nu ben ik zelf geen grote fan van reizen met veel geld bij me, maar je zou altijd kleinere coupures in je broekzak of handtas kunnen doen terwijl je de grotere biljetten in het kluisje van je hotelkamer laat. Een handige tip is het gebruiken van een zogenoemde prepaid debitcard. Dit soort kaarten fungeren eigenlijk als een soort creditcard, maar staan los van je bankrekening en je dient ze zelf op te waarderen of er geld van een externe bron op te zetten.

Over de schrijver
planjeuitje
Reactie plaatsen