Waarom is een reisverzekering zo belangrijk?
25 oktober 2023 
1 min. leestijd

Waarom is een reisverzekering zo belangrijk?

Als je op reis gaat, is het belangrijk dat je een reisverzekering niet vergeet af te sluiten. Een reisverzekering kun je zowel doorlopend afsluiten als voor een enkele reis. Maar waarom is het afsluiten van een reisverzekering zo belangrijk? En waar moet je allemaal op letten? Lees er hier meer over!

Wat is een reisverzekering precies?

In Nederland ben je goed verzekerd als er iets gebeurt. Deze dekking is echter vaak niet geldig wanneer je op reis bent. In dat geval dien je een reisverzekering af te sluiten. Met een reisverzekering heb je recht op hulp als je in een noodsituatie terechtkomt. De kosten die bijvoorbeeld bij een ongeval of autopech komen kijken, worden dan vaak grotendeels vergoed door je reisverzekering.

Waar moet je op letten?

Als je een reisverzekering wilt afsluiten, zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Zo kun je een reisverzekering afsluiten en samenstellen zodat hij het beste bij jouw reis en situatie past. Denk hierbij aan alleen dekking in Europa of in de hele wereld, heb je een tijdelijke of doorlopende reisverzekering nodig en wat dekt de verzekering precies? Niet elke reisverzekering stelt dezelfde voorwaarden en dekt dezelfde situaties. Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld de ene verzekering gestolen spullen tot € 1000,- vergoedt, terwijl dit bij een andere verzekering tot € 2000,- kan zijn. Dit kan een groot verschil maken en moet je dan ook altijd goed uitzoeken voordat je een verzekering afsluit.

Aanvullende verzekeringen

Om een reisverzekering helemaal te personaliseren, kun je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Denk hierbij aan extra dekking voor zaken die de standaard reisverzekering niet dekt. Zo kun je bijvoorbeeld een aanvullende annuleringsverzekering van Allianz Direct afsluiten. Deze keert bijvoorbeeld ook uit als je je reis moet annuleren omdat er bijvoorbeeld een naaste overlijdt. Bij een standaard reisverzekering wordt dit bijvoorbeeld niet gedekt. Daarnaast zijn er ook aanvullende verzekeringen om situaties te kunnen dekken die een standaard reisverzekering niet dekt. Bij een standaard dekking wordt er bijvoorbeeld maar uitgekeerd tot een bepaald bedrag. Wanneer je met dure apparatuur of sportuitrusting reist, kun je ervoor kiezen om dit bedrag op te hogen. Ook worden bijvoorbeeld ongelukken met een extreme sport als oorzaak niet gedekt. Je kunt hierbij kiezen voor een aanvullende verzekering die dit soort situaties wel dekt.

Eigen reisverzekering samenstellen

Op deze manier kun je je eigen reisverzekering samenstellen. Het grote voordeel hiervan is dat je precies weet wat wel of niet gedekt wordt als zich een noodsituatie voordoet op reis. Als je weet dat je goed gedekt bent, hoef je je geen zorgen te maken als er iets gebeurt op reis, en ga je met een veel relaxter gevoel op weg. Veel plezier!

Over de schrijver
Thijs is sinds mei 2022 blogger bij Planjeuitje. Hij komt uit Gelderland en heeft affiniteit met de horeca en achtergrond in de online marketing. Hij schrijft dus het liefste blogs over de leukste restaurants, cafés, hotels en uitjes van zowel Nederland als buitenland. Zijn favoriete vakantieland is Bonaire en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met sporten, schrijven en horeca.
Reactie plaatsen