Dit zijn de leukste wandelroutes op de Veluwe
04 november 2022 
2 min. leestijd

Dit zijn de leukste wandelroutes op de Veluwe

De herfst is de ideale tijd om eropuit te trekken. Jas aan, sjaal om en lekker naar buiten: niet alleen is het goed voor je weerstand, je ziet ook nog eens wat moois in je eigen omgeving. We vergeten het namelijk wel eens, maar Nederland is rijk aan prachtige natuur die zich goed leent voor een dagje (of weekendje!) wandelen en relaxen. De Veluwe is al sinds jaar en dag populair voor buitenliefhebbers, en dat is niet gek. Buiten dat er talloze leuke, pittoreske dorpjes in de buurt liggen om in te verblijven, is de natuur on-Nederlands rustiek en zijn er zelfs wilde dieren te spotten! Wanneer je in de omgeving verblijft, doe je jezelf dus een dienst door de omgeving wat beter te verkennen. Dit zijn de leukste wandelroutes op de Veluwe.

De Sahara van de Lage Landen

Het Kootwijkerzand is de grootste zandverstuiving van Europa. Ja, je leest dat goed! Een gigantisch landschap bezaaid met zandduinen en heidevelden bestrijkt een deel van de Veluwe, en dat maakt het voor buitenlandse en binnenlandse toeristen een hele mooie bezichtiging. Er lopen gelukkig meerdere wandelroutes over het Kootwijkerzand, en aan de zuidwestkant leent een uitkijktoren zich voor een goede afsluiter van de wandeling met een spectaculair uitzicht over het natuurgebied.

Kootwijkerzand

De Paarse Heide

Nationaal Park Veluwezoom is rijk aan heuvelachtige heide die in augustus en september hordes toeristen verwelkomen. De heide staat in die tijd namelijk in bloei, en trakteert de bezoeker op prachtige paarse heidevelden. Niet gek dus dat de heide, die deel is van de Posbank, populair is onder veel wandelaars. Wanneer je de heide wil bezoeken, kan het leuk zijn om te verblijven in het nabijgelegen Arnhem of Velp. Hou Voordeeluitjes aanbiedingen in de gaten voor een goede deal.

Op zoek naar Veluwe uitjes met kinderen?

Dichtbebost

Wanneer je toch liever echt de dichte bossen in trekt, kan dit mooi in de Leuvenumse Bossen bij Ermelo. Deze bossen zijn rijk aan dennen- en loofbomen waartussen je lekker goed kan hiken. Houd je ogen open voor wild wanneer je hier wandelt: er worden regelmatig reeën gespot. Ook vogelliefhebbers zullen hier hun hart op kunnen: door het beekje wat door het bos krabbelt is het bos de broedplek voor vele vogelsoorten.

De Leuvenumse bossen bij Ermelo

Verblijven op de Veluwe

Je begrijpt, de wandelkeuzes op de Veluwe zijn eindeloos. Waarom plak je daarom niet een nachtje aan je dag weg vast, of maak je er zelfs een hele trip van? Over het Nationale Park liggen diverse vakantieparken en hotels bezaaid, die je kunnen voorzien van je welverdiende nachtrust na een dag wandelen of fietsen. Met je gezin op vakantie? Een last minute Center Parcs doet het altijd goed bij de kleintjes. Je zult versteld staan van wat de natuur én cultuur van de Veluwe je kan bieden. En dat allemaal op maar een klein stukje rijden. Hoe fijn is dat?

Over de schrijver
Thijs is sinds mei 2022 blogger bij Planjeuitje. Hij komt uit Gelderland en heeft affiniteit met de horeca en achtergrond in de online marketing. Hij schrijft dus het liefste blogs over de leukste restaurants, cafés, hotels en uitjes van zowel Nederland als buitenland. Zijn favoriete vakantieland is Bonaire en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met sporten, schrijven en horeca.
Reactie plaatsen