Op de fiets: de Veluwe ontdekken
19 september 2022 
1 min. leestijd

Op de fiets: de Veluwe ontdekken

Hou je van natuur en fietsen? Dan weet ik de perfecte vakantie voor je! Ga op fietsvakantie door de Veluwe: veel soorten natuur, wild en cultuur om te ontdekken. En dat allemaal terwijl je heerlijk op je fiets zit. Huur een vakantiehuisje op de Veluwe en neem je fiets mee. Er staat je een geweldige vakantie te wachten.

Fietsend door de Veluwe
Wat nou als je niet makkelijk je eigen fiets mee kan nemen? Geen probleem! Er zijn genoeg vakantieparken op de Veluwe waar je ook een fiets kunt huren, zo hoef je je geen zorgen te maken en kan je optimaal genieten!

Nu heb je de vakantieplaats en een fiets geregeld, en dan? Dan ga je fietsen natuurlijk! Welke natuur je voorbij ziet komen tijdens een fietstocht door de Veluwe, staat hier voor je op een rijtje:

Bos, er is veel bos te vinden op de Veluwe. Zoveel groen, zelfs in de wintermaanden… Van naaldbossen naar loofbomen. Ook gemengde bossen zijn hier te vinden.

Naast de bossen, kenmerken de heidevelden de Veluwe ook. De paarse waas die over een aantal vierkante meters heen strijkt, zorgt voor een prachtig beeld.

Stuifzandvlaktes zijn een bijzonder fenomeen. Deze gebieden ontstaan doordat er niet genoeg voeding in de bodem zit voor planten om te groeien. Een klein stukje woestijn tussen alle bomen en heidevelden in.

Vakantieparken op de Veluwe

Wat kan je spotten
Zo’n groot natuurgebied betekent natuurlijk ook veel beesten. Ja insecten, maar ik heb het in dit geval over het grotere geschut: wild. Wie weet kom je tijdens je tocht wel een wild zwijn, edelhert of wilde pony tegen.

Ook is er op een gedeelte van de Veluwe veel cultuur te vinden. Iedereen kent natuurlijk het bekende Kröller-Müller museum, maar ook terwijl u over de Veluwe fietst komt u hier en daar een teken van cultuur tegen. Komt u erachter wie het gezicht achter dat ene standbeeld is?

Op vakantie naar de Veluwe is voor iedereen die van natuur en rust houdt, en er toch wel graag op uit gaat. Dus zet je fiets achterop de auto en ga er even lekker tussenuit.

Op de fiets de veluwe ontdekken

Over de schrijver
Thijs is sinds mei 2022 blogger bij Planjeuitje. Hij komt uit Gelderland en heeft affiniteit met de horeca en achtergrond in de online marketing. Hij schrijft dus het liefste blogs over de leukste restaurants, cafés, hotels en uitjes van zowel Nederland als buitenland. Zijn favoriete vakantieland is Bonaire en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met sporten, schrijven en horeca.
Reactie plaatsen