Top 3 Veluwe uitjes met kinderen
16 november 2023 
5 min. leestijd

Top 3 Veluwe uitjes met kinderen

Ben je op zoek naar het perfecte dagje uit met de kinderen, vol avontuur  en natuurlijke schoonheid? 🌿 Dan zijn de Veluwe uitjes met dieren dé keuze voor jou. In deze blog nemen we je mee op een reis langs onze top 3 dierenparken op de Veluwe. 🐒

1. Apenheul – Apeldoorn

Een Veluwe uitje naar Apenheul in Apeldoorn! Dit is dé plek om met de hele familie te genieten van de fascinerende wereld van apen.

Een park vol verrassingen

In Apenheul wachten bijna 300 apen op jullie, waarvan de helft vrij rondloopt! Kijk niet gek op als een nieuwsgierige aap even langs komt. 🙈 Voor de kids zijn er talloze speeltoestellen verspreid door het park, waar ze naar hartenlust kunnen klimmen en klauteren tijdens het uitje op de Veluwe. 🌳

veluwe uitje apen

Leerzaam en leuk

Apenheul is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. 🐵 De educatieve borden en interactieve speelelementen zorgen ervoor dat je kinderen spelenderwijs meer leren over deze bijzondere dieren. 🌿

Mis de voedershows niet! 🍌

Een hoogtepunt zijn de voedershows. Hier kunnen jullie de gorilla's en andere apen van dichtbij zien en interessante weetjes horen van de dierverzorgers. De voedertijden zijn als volgt:

    Gorilla's: 12.00 en 14.00 uur, extra show in hoogseizoen om 15.30 uur 🦍

    Maki's & Vari's: rond 11.15 uur en 13.15 uur 🐒

    Orang-oetans: 13.00 uur, extra show in juli en augustus om 15.00 uur 🧡


Spelende apen, lachende gezichten - dat is Apenheul tijdens jouw Veluwe uitje!


Een groen avontuur 🍃

Het park is een groene oase op de Veluwe. Maak een wandeling door dit prachtige gebied en zie de apen in hun natuurlijke omgeving.Bij Apenheul is er voor ieder wat wils. Geniet van een hapje 🍔 en een drankje 🥤 terwijl de kids zich uitleven in de speeltuinen. Ticket boeken?

veluwe uitje aap

2. Burgers’ Zoo - Arnhem

Zijn jullie klaar voor een wild en leerzaam Veluwe uitje? 🦁 Burgers' Zoo in Arnhem is de perfecte bestemming voor gezinnen die samen de wonderen van de natuur willen ontdekken. Met allerlei spannende gebieden om te verkennen, belooft het een dag vol avontuur en verwondering te worden!


Ontdek, beleef, verwonder - Burgers' Zoo avontuur!


Duik in de oceaan

In de 'Ocean' sectie van Burgers' Zoo waan je je in de diepe blauwe zee. Met 8 miljoen liter water en een verscheidenheid aan zeeleven, zoals roggen en haaien, zullen de kids zich verbazen als ze door de onderwatertunnel lopen. Spot Nemo en zijn vrienden in de kleurrijke koraalriffen!

Ontdek de woestijn

De 'Desert' is een ander hoogtepunt. Hier ervaren jullie hoe het leven in een droge, warme woestijn is. Ontmoet de dieren die deze zware omstandigheden trotseren. Het is een unieke kans om te leren over aanpassing en overleven in de natuur.

Verken de Bush

De 'Bush' neemt jullie mee op een reis door een tropisch regenwoud. Dit overdekte gebied zit vol met exotische dieren en planten. Otters, schildpadden en zelfs krokodillen wachten hier op jullie! Het is een prachtige plek om de biodiversiteit van de tropen te ervaren.

veluwe uitje otter

Rijke geschiedenis & educatie

Burgers' Zoo is niet alleen een plek voor vermaak, maar ook voor educatie. Jullie kunnen tijdens het Veluwe uitje bij Burgers' Zoo veel leren over de dieren en hun natuurlijke habitats door de informatieve borden en presentaties. Het park heeft een rijke geschiedenis en is al sinds 1913 een plek waar natuur en dier centraal staan.

Kinderen aan de Macht 

Het park is ontworpen met kinderen in gedachten. Er zijn volop speelplekken waar ze hun energie kwijt kunnen en tegelijkertijd iets leren over de dieren en hun leefomgevingen.

veluwe uitje tijger

Een dag vol avontuur

Of jullie nu de oceaan verkennen, door de woestijn dwalen of door de tropische bush struinen, een Veluwe uitje in Burgers' Zoo biedt een dag vol avontuur voor het hele gezin. En na al dat ontdekken, kunnen jullie lekker genieten van een hapje en drankje in de verschillende horecagelegenheden in het park.

Kom en beleef de magie van Burgers' Zoo! Het is een onvergetelijke ervaring die educatie, plezier en avontuur combineert. Wij van Planjeuitje weten zeker dat het een dag wordt om nooit te vergeten. Tot ziens in Arnhem! 🦁 Ticket boeken?

veluwe uitje schaap

3. Kinderboederij Malkenschoten - Apeldoorn

Hallo lieve gezinnen! Zijn jullie op zoek naar een plek waar plezier, natuur en leren hand in hand gaan? Dan is Kinderboerderij Malkenschoten hét uitje op de Veluwe voor jullie! Gelegen in een idyllische omgeving, biedt deze kinderboerderij een heerlijke dag uit voor het hele gezin.

Een dierenparadijs voor de kleintjes

Kinderboerderij Malkenschoten is een waar paradijs voor kinderen die dol zijn op dieren. Hier kunnen ze tijdens een Veluwe uitje kennismaken met allerlei boerderijdieren. Van knuffelbare konijnen en schattige geitjes tot imposante paarden en nieuwsgierige kippen. De kinderen kunnen de dieren van dichtbij zien, aaien en zelfs voeren. Dit is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam!

veluwe uitje spelen

Avonturen en spellen galore

Maar er is meer! De kinderboerderij zit vol met leuke activiteiten en speelplekken. Er zijn klimtoestellen, schommels en glijbanen waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven. 🧺 Voor de jonge ontdekkers zijn er op dit Veluwe uitje educatieve spelletjes en speurtochten door het park. 🌳 Dit maakt leren over de natuur en dieren nóg leuker.

Waterpret en meer

Is het een warme dag? 🌞 De waterplaatsen zijn perfect voor wat verkoeling en plezier. Kinderen kunnen hier naar hartenlust spetteren en spelen. En vergeet de zandbak niet, waar ze hun eigen kastelen en creaties kunnen bouwen.

veluwe uitje geit

Picknick en ontspanning

Na al het spelen, kunnen jullie samen genieten van een gezellige picknick in het groene park. 🐏 Er zijn diverse picknicktafels verspreid over de kinderboerderij, dus er is altijd wel een perfect plekje te vinden om even uit te rusten en iets lekkers te eten.

Een dag vol herinneringen

Kinderboerderij Malkenschoten is de ideale plek voor een dag vol plezier, leren en ontspanning tijdens een uitje op de Veluwe. 🐔 Het biedt een veilige en natuurlijke omgeving waar kinderen vrij kunnen spelen en ontdekken. En het beste van alles? Jullie gaan naar huis met een tas vol prachtige herinneringen.

Wacht niet langer en plan jullie bezoek aan Kinderboerderij Malkenschoten! Het wordt gegarandeerd een onvergetelijke dag voor jullie kleintjes. Tot snel bij Malkenschoten! 🐰🌞 Ticket boeken?


Over de schrijver
Max werkt sinds 2023 bij Planjeuitje. In zijn vrije tijd spendeert hij veel tijd in de sportschool en is hij bezig met design. Hij schrijft het liefst over daguitjes, denk hier aan een uitje naar de dierentuin, samen naar een auto gallery en de perfecte date in de grote stad.
Reactie plaatsen