Dit is wat je moet weten over een rondvaart in Amsterdam
09 december 2022 
1 min. leestijd

Dit is wat je moet weten over een rondvaart in Amsterdam

Als je op zoek bent naar een unieke manier om Amsterdam te verkennen, overweeg dan een rondvaart. Rondvaarten bieden bezoekers de kans om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken en zijn een geweldige manier om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van Amsterdam. Er zijn verschillende bedrijven die rondvaarten aanbieden in Amsterdam, dus er is voor ieder wat wils. Dus als je meer wilt weten over rondvaarten in Amsterdam, lees dan snel verder!

Een rondvaart in Amsterdam

Rondvaarten in Amsterdam duren meestal ongeveer een uur tot anderhalf uur en varen langs allerlei historische plekken, grachten en bruggen van de stad. Veel van deze rondvaartbedrijven bieden audiogidsen aan in het Engels of Nederlands, die informatie geven over de geschiedenis en cultuur van de stad en de bezienswaardigheden langs de route. Ook is er in sommige gevallen een gastvrouw of gastheer aanwezig die deze taak op zich neemt. Een rondvaart in Amsterdam vertrekt meestal vanuit een centraal en makkelijk te bereiken punt in de stad. De kosten van een rondvaart variëren afhankelijk van het bedrijf en het tijdstip dat je kiest.

Arrangementen tijdens je rondvaart

Een van de redenen dat een rondvaart in Amsterdam in prijs kan variëren, heeft daarnaast alles te maken met een groot en wisselend aanbod. Zo kun je kaartjes kopen voor een publieke rondvaart, wat een aanrader is als je alleen of met zijn tweeën een dagje weg bent. Daarnaast kun je voor grotere groepen familie, vrienden of collega's een privé boot met schipper huren die je langs de beste plekken in de binnenstad vaart. Dit kun je, afhankelijk van de rondvaart in Amsterdam naar keuze, zelfs doen onder het genot van een diner, hapje of drankje!

Een uniek perspectief

Zoals je je kan voorstellen, is een rondvaart in Amsterdam een uitstekende manier om een prachtig uitzicht te krijgen op de beroemdste monumenten van Amsterdam, zoals de Jordaan, de Magere Brug en meer! Onderweg zie je namelijk ook prachtige oude grachtenpanden en bekende straten. Rondvaarten zijn leuk voor het hele gezin omdat ze de stad vanuit een ander perspectief laten zien en je zo meer kan leren over de geschiedenis van Amsterdam.

Uitgerust de stad in

Daarnaast zou het natuurlijk zonde zijn als je het op je dagje weg bij alleen een rondvaart in Amsterdam zou houden! Het grote voordeel van een rondvaart in onze hoofdstad is dat je namelijk relatief weinig in een korte tijd ziet. Hierdoor heb je later nog genoeg tijd (en energie) over voor andere activiteiten in een stad die bruist van het leven.

Verkennen met een rondvaart in Amsterdam

Kortom, een rondvaart in Amsterdam is een unieke manier om Amsterdam te verkennen en kan een geweldige ervaring zijn voor bezoekers van alle leeftijden. Of je nu alleen reist of met je gezin, vrienden of collega's, een rondvaart in Amsterdam zorgt voor prachtige herinneringen die een leven lang meegaan!

Over de schrijver
Thijs is sinds mei 2022 blogger bij Planjeuitje. Hij komt uit Gelderland en heeft affiniteit met de horeca en achtergrond in de online marketing. Hij schrijft dus het liefste blogs over de leukste restaurants, cafés, hotels en uitjes van zowel Nederland als buitenland. Zijn favoriete vakantieland is Bonaire en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met sporten, schrijven en horeca.
Reactie plaatsen