Amsterdam verkennen op de fiets
02 juni 2023 
1 min. leestijd

Amsterdam verkennen op de fiets

Amsterdam is een stad die bruist van energie en geschiedenis. Wat is er nu een betere manier om deze stad te ontdekken dan op een elektrische fiets van profibike.nl? Fietsen door de straten van Amsterdam geeft je een gevoel van vrijheid en stelt je in staat om de stad op je eigen tempo te verkennen. Of je nu een lokale Amsterdammer bent of een bezoeker van buitenaf, Amsterdam blijft een prachtige stad om te bezoeken. Wil jij ook eens een dagje door Amsterdam fietsen? Lees dan verder!

Iconische bezienswaardigheden

Wanneer je Amsterdam per fiets verkent, kom je langs een aantal iconische bezienswaardigheden die je niet mag missen. Een van de bekendste is natuurlijk het Anne Frank Huis, waar je een kijkje kunt nemen in het leven van Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog. Fiets ook langs het Rijksmuseum, waar je de meesterwerken van beroemde Nederlandse schilders zoals Rembrandt en Vermeer kunt bekijken. En natuurlijk moet je een ritje maken langs de grachten, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Hier kun je de historische huizen en bruggen van dichtbij bekijken.

Veel natuur in de stad

Amsterdam staat bekend om zijn vele groene parken die perfect zijn voor een ontspannen fietstocht. Het Vondelpark is het grootste en populairste park van de stad, en biedt talloze mogelijkheden om te wandelen, fietsen en picknicken. Ook het Westerpark en het Oosterpark zijn zeker een bezoekje waard. Deze parken zijn een welkome afwisseling van de drukte van de stad. Je kunt hier even pauzeren en genieten van de rust en natuur die Amsterdam te bieden heeft. Dus maak een tussenstop, parkeer je fiets en geniet van een lekkere picknick.

Verborgen schatten

Naast de bekende bezienswaardigheden en parken heeft Amsterdam ook een aantal verborgen schatten die je alleen kunt zien als je de stad per fiets verkent. Fiets door de smalle straatjes van de Jordaan, een pittoreske wijk vol charmante cafés, gezellige winkeltjes en verborgen hofjes. Ga ook even langs de Noordermarkt. Daar is op zaterdag een levendige boerenmarkt vol verse producten en lekkernijen. Altijd leuk om even te kijken.

Fietsroutes buiten het Centrum

Hoewel het centrum van Amsterdam veel te bieden heeft, is het ook de moeite waard om de stadsgrenzen te verkennen en de prachtige omgeving per fiets te ontdekken. Stap op je fiets en rijd naar het schilderachtige dorpje Waterland. Hier zie je weidse polders, molens en karakteristieke houten huizen. Een andere mooie fietsroute leidt je naar het Amsterdamse Bos, een uitgestrekt groen gebied met bossen, meren en sportfaciliteiten. Hier kun je heerlijk ontspannen en genieten van de natuur, ver weg van de drukte van de stad. Neem je fiets mee en verken de vele kilometers aan fietspaden die dit prachtige gebied te bieden heeft. Veel plezier!

Over de schrijver
Thijs is sinds mei 2022 blogger bij Planjeuitje. Hij komt uit Gelderland en heeft affiniteit met de horeca en achtergrond in de online marketing. Hij schrijft dus het liefste blogs over de leukste restaurants, cafés, hotels en uitjes van zowel Nederland als buitenland. Zijn favoriete vakantieland is Bonaire en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met sporten, schrijven en horeca.
Reactie plaatsen