De 7 meest toffe workshops in Leeuwarden en omstreken
24 februari 2019 
5 min. leestijd

De 7 meest toffe workshops in Leeuwarden en omstreken

Het volgen van een workshop in Leeuwarden is misschien niet het meest voor de hand liggende uitje. Het is echter wel een bijzonder leerzaam en gezellig uitje. Samen met vrienden, familie, collega’s of andere workshopbezoekers beleef je een gezellige tijd en neem je een rugzak vol ervaringen mee naar huis. Ook in en om Leeuwarden worden er verschillende workshops georganiseerd. Om een impressie te geven van wat voor workshops je zou kunnen volgen, hebben wij alvast zeven leuke voor je uitgekozen. Deze workshops zijn allemaal in en om Leeuwarden te volgen.

1. Zilversmeden bij Nyello 

Cornelis Trooststraat 48 – Leeuwarden. Bij atelier Nyello kun je terecht voor verschillende unieke workshops. Hennie Broers is er dagelijks bezig met het ontwerpen en maken van de mooiste sieraden. Eerder maakte Hennie de sieraden van rubber en hout, maar tegenwoordig zijn ze van zilver en goud! Het is natuurlijk enorm tof om je eigen sieraden te kunnen maken, maar waar begin je? Bij atelier Nyello kun je dit allemaal leren. Door middel van verschillende workshops leer jij hoe je jouw eigen sieraden maakt. Volg bijvoorbeeld een workshop oorbellen maken, of een workshop ringen maken. Veel van Nyello’s sieraden zijn geïnspireerd door de natuur. Dit komt naar voren bij de workshop bladhanger. Voor deze workshop mag je je eigen blad meenemen. Dit blad kopieer je vervolgens in het zilver, en zo heb je je eigen natuurlijke sieraad. Om te ontdekken of het werken met zilver überhaupt iets voor jou is, kun je beginnen met een introductiecursus. Een unieke kans om iets bijzonders te leren! 

workshop-leeuwarden-zilversmeden

2. Koken bij Tikafood

Molenpad 20 – Leeuwarden. Bijna iedere dag zijn we bezig met koken. Er zijn bepaalde gerechten die we zonder kookboek in een mum van tijd op tafel zetten. Hoe leuk is het om jouw gezin, jouw vrienden of familie eens te verrassen met een uniek gerecht? Tikafood is een klein persoonlijk bedrijf dat zich bezighoudt met workshops en catering. De eigenaresse heeft veel gereisd. Tijdens haar reizen heeft zij gekookt met lokale bevolking en zo veel ervaring opgedaan. Bij Tikafood leer je door middel van verschillende workshops hoe je aan de slag kunt gaan met gerechten uit diverse keukens. Kies jij voor een workshop Indonesische rijsttafel, of ga je liever voor een Thaise curry? Tijdens deze kookworkshop in Leeuwarden krijg je onder begeleiding van een ervaren kok, uitleg over kook- en snijtechnieken. De focus ligt bij Tikafood op de Aziatische en Mediterrane keuken, maar ook het maken van Tapas en een High Tea is mogelijk. Je gaat aan de slag met dagverse en bewust eten producten, en gaat daarna met z’n allen aan tafel. Eet smakelijk!

3. Realistisch schilderen

St Vitushus, Langebuorren 1 – Stiens. Wil jij leren hoe oude meesters als Rembrandt en Vermeer schilderden? Dat kan! Deze workshop valt onder de creative workshops van Leeuwarden. Bij Realistisch Schilderen ga je aan de slag met de klassieke techniek van die tijd. Edgar de Cruijer geeft unieke schilderlessen over het Glaceren. Het wat?! Glaceren is een unieke schilderstijl, waarbij je gaat schilderen in meerdere lagen. Met het schilderen in meerdere lagen creëer je een diepte die je nooit zal kunnen bereiken door te schilderen in één laag. Door het opkomen van de impressionisten is deze stijl een beetje op de achtergrond geraakt, dus hoog tijd om dit weer hot and happening te maken. Verder kun je deelnemen aan bijvoorbeeld een workshop Kleuren mengen, een workshop landschap schilderen of een workshop Portretschilderen. Vraag een gratis proefles aan en ontdek de Rembrandt in jezelf!

4. Bonbons maken bij Het Oude Westen

J.P. van Dijkstraat 3 – Franeker Het Oude Westen, hier kun je bonbons maken in Leeuwarden. Het Oude Westen neemt je mee naar de wereld van chocolade en smaak. Tijdens de workshop bonbons maken leer je waar chocolade oorspronkelijk vandaan komt. Je gaat ervaren hoe chocolade wordt gemaakt. Een leuke workshop voor een bedrijfsfeestje, een vrijgezellenfeestje of met vrienden. Ben je gek op chocolade? Perfect! Want je mag uitgebreid je smaakpapillen testen en dus proeven. Daarnaast ga je onder deskundige begeleiding zelf aan de slag met het maken van bonbons. De workshop duurt ongeveer drie uren inclusief een pauze waarin je kunt genieten van een kopje koffie of thee. Jouw resultaten mag je aan het einde van de dag in een unieke verpakking mee naar huis nemen.

workshop-leeuwarden-bonbons-maken

5. Selfcare & Selflove bij Yoga Centrum Leeuwarden

Floris Versterstraat 2 – Leeuwarden. Deze workshop is ontworpen voor mensen die zichzelf nooit goed genoeg vinden. Voor mensen die daardoor maar door blijven rennen. Voor mensen die wel goed voor zichzelf zouden willen zorgen, maar dat op dit moment nog niet zo goed kunnen. Tijdens de workshop Selfcare & Selflove leer je hoe je op een haalbare manier voor jezelf kunt zorgen. Door middel van yoga, een zelfmassage en informatie over zelfzorg krijg je tips om selfcare op een haalbare manier onderdeel van jouw leven te laten zijn. Je hoeft een hele dag niet te denken aan wat je moet doen. Er is zelfs gedacht aan een heerlijke homemade lunch. Vind de voor jou meest passende manier van zelfzorg en ga uitgerust en vol energie weer naar huis. 

6. Schermen bij Break Schermclinics

Op zoek naar een workshop in Friesland voor 2 personen? Ga het gevecht aan met jouw collega’s of vrienden. Tijdens een workshop schermen ga je aan de slag met verschillende wapens, uitgangshoudingen, basisbewegingen en gevechtsvormen. De kunst is om jouw razendsnelle reactievermogen in te zetten en zo je gevechtspartner razendsnel te verslaan. Je krijgt les van de meest ervaren schermers van Nederland. De locatie mag je zelf bepalen. Er zijn vier soorten locaties voor deze workshops, namelijk; buitenlocaties (parken, sportvelden etc.), budgetlocaties (schermzalen, sportscholen etc.), middenklasse locaties (restaurants, hotels etc.) en hoge segment locaties (kastelen, kathedralen etc.). Geef je voorkeur voor soort locatie door en je krijgt een passende offerte. Sta jij oog in oog met jouw collega’s of vrienden tijdens een levensecht duel? 

7. Fotograferen bij Simon van der Woude

Marshallweg – Leeuwarden.  Leer fotograferen als een pro door fotograaf Simon van der Woude. Tijdens deze workshop in Leeuwarden neem je een kijkje in de studio van Simon. Allereerst worden alle onderdelen en mogelijkheden van een camera besproken. Ook ga je het samen hebben over de compositie, verwerking en bewerking van foto’s. Na het bespreken van de theorie ga je aan de slag in de praktijk. Je gaat samen oefenen met fotograferen in de natuur, en in de stad. Zo krijg je de mogelijkheid om de tools die je eerder hebt geleerd toe te passen. Door te oefenen in de praktijk leer je natuurlijk het snelst! Aan het einde van de dag krijg je oefeningen mee waar je thuis mee aan de slag kunt gaan. Vanaf nu schiet jij de mooiste beelden!

Dit was de de lijst met de 7 tofste workshops in Leeuwarden. Ik hoop dat jullie hier inspiratie uit op kunnen doen. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen