Workshop Tilburg: De 9 Leukste En Creatiefste Uitjes
Pien van Ham
01 februari 2019 
6 min. leestijd

Workshop Tilburg: De 9 Leukste En Creatiefste Uitjes

Hoe leuk is het om je eens te verdiepen in iets wat je nog nooit gedaan hebt?! Kom dan op zoek naar een leuke workshop in Tilburg. Even lekker creatief bezig zijn, ik hou er wel van! Het ideale uitje voor een familiedag, teamuitje of vrijgezellenfeest. En wat ook mooi meegenomen is: na het volgen van een workshop geniet je nog van de honderd andere leuke dingen die Tilburg te bieden heeft. Ben jij klaar voor een beetje meer creativiteit? Heb jij inspiratie nodig voor een creatieve workshop in Tilburg? Wij vertellen je er alles over.

1. FEMZ

Koningsplein 251 – Tilburg
De eerste op de lijst van workshops in Tilburg is FEMZ. Met 100 verschillende activiteiten en 1001 maatwerkoplossingen is FEMZ zeker aan te raden! Je kunt er terecht voor creatieve en culinaire workshops, citygames, quizzen, vrijgezellenfeesten en verschillende arrangementen. Onze favorieten zitten bij de creatieve workshops, waarin je iets leert en je uiteindelijk ook je zelfgemaakte product mee naar huis mag nemen. Iedere laatste zaterdag van de maand organiseert FEMZ een creatieve zaterdag waarbij je aan de slag gaat met verschillende creatieve activiteiten. De precieze data van deze workshops vind je op de Facebookpagina en de website van FEMZ. Kortom: wil jij een creatief uitje, met brabantse gezelligheid, waar je daadwerkelijk iets van leert? Ga dan naar FEMZ!
Lees meer...

Creatieve Workshop Tilburg

2. Stoom013

Burgemeester Brokxlaan 6 – Tilburg
“A bad day with coffee is better than a good day without coffee.” Die quote kunnen we zeker beamen! Bij Stoom013 geniet je van een super lekkere bak koffie en dat op een unieke locatie. Op loopafstand van het Centraal Station in Tilburg vind je de oude wagon waarin Stoom013 gevestigd zit. Ze staan in Tilburg bekend om hun koffie bereid van versgebrande bonen uit Brazilië en Ethiopië, en daarnaast serveren ze ook overheerlijk gebak dat dagelijks vers wordt gemaakt van biologische producten. Maar deze blog gaat eigenlijk niet over waar je lekkere koffie kan drinken, maar over workshops in Tilburg. Niet getreurd: bij Stoom013 geven ze ook workshops en trainingen. Dus heb jij altijd al een barista willen worden? Loop dan zeker hier even binnen!
Lees meer...

3. Beton de luxe

Ledeboerstraat 35 10 – Tilburg
Een betonnen vloer, betonnen keukenblad, betonnen tafelblad, betonnen bloembakken, beton, beton, beton... Het is weer helemaal terug van weggeweest en past helemaal bij de hippe industriële stijl. En die hippe industriële stijl vind je overal in Tilburg terug. Zo schreven we eerder al over de Spoorzone en haar pareltjes: de industriële restaurants in omgebouwde fabriekshallen. Ook daar kan je niet om al het beton heen. Maar wat is er vetter dan dat je je eigen betonlook kan creëren? Nou, ik kan je verlossen uit de droom: dat kan bij Beton de Luxe! Tijdens de beton cire workshop ga je in een dagdeel aan de slag met beton en leer je de kneepjes van het vak, zodat je het daarna helemaal zelf kan.
Lees meer...

4. Luna Degas Workshops

Locatie o.a. Centrum Tilburg
Je kent ze vast wel: de schilderijen met dikke dames. En je denkt vast, net als ik, als je ze ziet: dat is echt knap geschilderd! Maar ik kan je vertellen: met de juiste hulp, kan ook jij deze mooie dames schilderen. En die juiste hulp, die kan je krijgen van een van de medewerkers van Luna Degas Workshops. Met vestigingen in Tilburg, Eindhoven, Breda, Nijmegen en Den Bosch, zijn ze super flexibel. De oorsprong van Luna Degas ligt echter niet bij het schilderen van de dikke dames, maar bij het naaktmodel schilderen. Omdat dat een groot succes was hebben zij hun aanbod flink uitgebreid. Dus: heb jij een vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, bruiloft of vriendendag? Ga dan naar Luna Degas Workshops TIlburg voor Naaktmodel schilderen, Naaktmodel boetseren, Naaktmodel tekenen, Portret schilderen, Action Painting, Puzzelschilderij of Dikke Dames schilderen. Gegarandeerd succes en plezier!
Lees meer...

5. Bollore

Piushaven 20C – Tilburg
“Eten is een noodzaak, koken is een kunst.” En niet iedereen heeft de fijne kneepjes van dit vak in zijn vingers. Maar, wat niet is kan nog komen. Tijd voor een kookworkshop! Eerder vertelden we al over de Piushaven in Tilburg, nu vertellen we je graag over Bollore, gevestigd aan deze mooie Piushaven. In deze prachtige kookstudio organiseert de chef verschillende culinaire workshops voor groepen van acht tot veertig personen. De chefkok leert je tijdens deze workshop alles wat je maar wil weten. Van snijtechnieken tot voedselcombinaties. Samen koken staat helemaal centraal. Je bereidt samen met jouw groep het hele menu en aan het eind van de workshop mag je uiteraard genieten van jullie zelfgemaakte eten. Bon appetit!
Lees meer...

6. Chocolate Dreams

Brasemstraat 7 – Tilburg
Wie houdt er niet van chocolade? Ik ken maar weinig mensen! En ik kan je vertellen: bij Chocolate Dreams vind je de ideale workshops om samen met je vriendinnen te doen. Zo kan je er bijvoorbeeld je eigen pump van chocolade maken, je chocladeletter decoreren, je eigen taart maken en nog véél meer. Daarnaast kan je ook je eigen high-tea hapjes maken en zodra ze af zijn ervan genieten onder het genot van een lekker kopje thee. Letterlijk een workshop om je vingers bij af te likken. Als dat niet klinkt als muziek in de oren, dan weet ik het ook niet meer…
Lees meer...

7. Paaldansstudio & Dance centre

Spoorlaan 368 – Tilburg
Line dance, burlesque, cheerleading, twerken, buikdansen, salsa, aerial hoop, aerial silk, afrikaanse dans, bachata, chairdance, disco dance, flashmob, gogo dancing, kizomba, moulin rouge, reggaeton, rock & rol en natuurlijk paaldancen. Welke dans geven ze eigenlijk niet bij Paaldansstudio & Dance Centre in Tilburg? En denk je dat dit alleen leuk is met je vriendinnen? Zeker niet! Rock & Rol kan bijvoorbeeld ook heel makkelijk met je partner. Eén ding is zeker: de fun-factor tijdens deze workshops is enorm hoog. Trek je hakken maar uit de kast, op naar Paaldansstudio & Dance Centre!
Lees meer...

Workshop Tilburg 2 personen

8. Fablab013

Groenstraat 139-155 – Tilburg
I love creators. En daarvoor zit je bij Fablab013 in Tilburg helemaal goed! Zodra je Fablab013 binnenloopt voel je de creativiteit op je afkomen. Het is namelijk een werkplaats waar bedrijven en particulieren terecht kunnen voor de nieuwste, digitale technieken en machines. Heb jij niet het budget om zelf een machine aan te schaffen? Dan is Fablab013 ideaal voor jou. Hier beschikken ze over de mensen en machines die het mogelijk maken om jouw idee tot werkelijkheid te laten komen. Ben je al professioneel of niet? Geen probleem! Naast dat je hier als creatieveling terecht kan om dingen te maken, bieden ze ook diverse workshops aan. Denk hierbij aan een workshop 3D printen, lasersnijden, frezen of vector tekenen.
Lees meer...

9. Marieke Visuals

Diverse locaties rondom Tilburg
Fotografie. Een vak apart. En ook ik zou willen dat ik het super goed onder de knie had, maar het is en blijft lastig. Gelukkig zijn daar de kenners die iedere leek mee willen nemen in hun wereld vol fantasie. Hoe gaaf is dat?! Eén van die fotografen is Marieke van Marieke Visuals. Na het volgen van een fotografie-opleiding ontwikkelde ze haar eigen stijl, die ze graag met anderen wil delen. En het mooie is: voor een goede foto heb je echt niet altijd een dure camera nodig. Marieke geeft ook workshops fotografie met je telefoon. Want wie heeft er nou geen mobiele telefoon met camera? Tijdens deze korte cursus leer je meer over composities, nabewerkingsapps, standpunten en licht. Heb je wel een professionele camera? Dan zijn er genoeg andere workshops die Marieke verzorgt. De locaties zijn in overleg, deze zijn natuurlijk afhankelijk van de workshop die je gaat volgen.
Lees meer...

We hopen je met dit artikel meer geïnformeerd te hebben over de leukste en creatiefste uitjes. Het is nu een makkie om de leukste workshop in Tilburg uit te zoeken  

Over de schrijver
Pien van Ham
Reactie plaatsen