Beetje doortrappen! Ontdek de leukste steden op de fiets.
planjeuitje
30 november 2023 
1 min. leestijd

Beetje doortrappen! Ontdek de leukste steden op de fiets.

Wil je in een korte tijd superveel zien van een stad? Pak dan de fiets en trap hem lekker door! Een paar mooie tussenstops en je beleeft de stad op een compleet andere manier. Reis met je fiets in de trein, gooi hem achter in de auto of huur een ov- of elektrische fiets en ontdek de leukste Nederlandse steden.

Ontdek het Bourgondische Zuiden

In het zuiden van Nederland vind je Mestreech, of te wel, Maastricht en wil je deze stad op haar allermooist zien? Volg dan de fietsroute ‘Bourgondisch Maastricht’. Het is een flinke toch van bijna 40 kilometer, maar dan krijg je er ook wel echt wat voor terug. Tip is dus wel om de beste elektrische fiets van stal te halen. Ontdek de leukste wijken van Maastricht, zoals het Jekerkwartier en fiets via de Sint Pietersberg en langs de Maas naar de Voerstreek. Zie de mooiste architectonische parels, bijvoorbeeld het Bonnefantenmuseum, langs de oostelijke Maasoever en eindig je dag bourgondisch op één van de vele terrassen aan het water.

Er gaat niets boven….

Fiesten door Groningen. We gaan van het bourgondische zuiden naar studentenstad Groningen. En laat dat eerste woord je vooral niet weerhouden om Groningen te ontdekken, want deze stad is rijk aan pittoreske hofjes, moderne en historische architectuur en schilderachtige binnenplaatsen. Fiets door de historische stad en laat je meenemen naar het Groninger Museum, langs de Hoge en de Lager der A en fiets dwars door het Noorderplatsoen. Om vervolgens langs de Kardingerplas weer uit te komen bij het Groninger Museum dat heel praktisch tegenover het Centraal Station ligt. Ideaal voor een dag in het Noorden! Tip: Ga langs bij snackbar de Koning voor dé Groningse specialiteit; de eierbal.

Fiets door de gekste stad van Nederland.

Eindhoven de gekste en de ‘Lichtstad’. Waarom Eindhoven deze bijnaam heeft kun je ontdekken met de fietsroute ‘125 jaar Philips’, waarbij je langs oude fabrieksterreinen van Philips getransformeerd tot bruisende broedplaatsen fiets. Start middenin het centrum en fiets via landgoed de Wielewaal langs modern design en oude architectuur. Natuurlijk kunnen ook het Philips Museum en de Philips Fruittuin niet ontbreken. En ben je toch in Eindhoven? Bezoek dan ook hét culturele en creatieve hart van Eindhoven vol met leuke hotspots; Strijp-S.

Boven op de Dom

De talloze terrasjes aan het water, de Domtoren die hoog boven de stad uittorent en de charmante middeleeuwse binnenstad vind je allemaal in het prachtige Utrecht. Begin je fietstocht op het Domplein en laat je meevoeren langs de mooiste grachten en singels, maar ook parken als het Wilhelminapark. Ontdek de Paushuize en duik ondertussen ook nog even het Centraal of Spoorwegmuseum in.

Over de schrijver
planjeuitje
Reactie plaatsen