Top 10 Indoor Speeltuinen Voor Regenachtige Dagen
onlineperformanceagency
17 november 2015 
6 min. leestijd

Top 10 Indoor Speeltuinen Voor Regenachtige Dagen

Indoor speelhal De herfst van 2015 had een mooi begin, maar nu begint het weer toch langzamerhand wel wat druileriger te worden. Het regent steeds vaker, langer en harder en ook de temperaturen zijn flink aan het dalen. Voor de kids is dat natuurlijk hartstikke jammer, want nu zullen ze eraan moeten wennen dat ze niet meer zo vaak buiten kunnen spelen. Binnen is het ook gezellig, maar ze kunnen niet meer zo vrij rondrennen als ze in de zomer gewend zijn. Gelukkig is daar een goede oplossing voor: indoor speeltuinen! In Brabant heb je er genoeg: grote speelhallen met klimrekken, glijbanen en andere toestellen waar je kinderen zich eindeloos kunnen vermaken. Vaak is de entree voor deze speelhallen niet duur, en kun je zelfs een abonnement nemen, zodat je kinderen zo vaak kunnen gaan als ze maar willen. Wij hebben de 10 beste indoor speeltuinen in Brabant voor je geselecteerd, om je te helpen een speeltuin bij jou in de buurt te vinden, zodat je kids zich in de herfst geen seconde hoeven te vervelen.

1. Avonturenland Ballorig, Den Bosch

Avonturenland Ballorig in Den Bosch is eigenlijk gewoon een heel groot klimrek waar je kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Er is een coole glijbaan en een grote ballenbak, en je kunt er tijdens kinderfeestjes zelfs lasergamen.
LeeftijdGeschikt voor kinderen van 1 tot en met 12 jaar
OpeningstijdenMaandag tot en met vrijdag van 9.00u tot 18.00u Zaterdag en zondag van 10.00u tot 19.00u In de schoolvakanties van 10.00u tot 19.00u
PrijsSpelende kinderen vanaf 1 jaar: € 7,50 Kinderen tot 1 jaar: gratis Ouders en begeleiders vanaf 16 jaar: gratis Peuterochtend (binnenkomst ma t/m vrij, voor 12u): €5,50
Abonnement10-rittenkaart - € 65,00 Jaarabonnement: eenmalig €84,-

Plan nog meer uitjes:

En voor de ouders? Vanuit het restaurant hebben ouders goed overzicht over de speeltuin, en je kunt ten allen tijde zelf de speeltuin binnen gaan. Er is een leestafel zodat je je niet hoeft te vervelen.

2. Circus City, Tilburg

Circus City is meer dan 2500 vierkante meter groot, en de mogelijkheden zijn er eindeloos. Trampolines, een borstelbaan en een apart gedeelte voor de allerkleinsten: in Circus City kan ieder kind zich eindeloos vermaken. Ook voor kinderfeestjes zijn er verschillende arrangementen te boeken.
LeeftijdGeschikt voor kinderen van 0 tot en met 14 jaar
OpeningstijdenMaandag, woensdag t/m vrijdag van 9.00u tot 18.00u Dinsdag gesloten Zaterdag en zondag van 10.00u tot 18.30u
PrijsKinderen tot 1 jaar: gratis Kinderen t/m 14 jaar: € 7.50 Volwassenen: gratis Daluur tarief: € 5.50Het daluur tarief geldt van maandag tot en met vrijdag, voor kinderen van 1 tot en met 14 jaar, die voor 12.00u binnen komen. Let op: dit tarief geldt niet tijdens de schoolvakanties.
AbonnementRittenkaart 12x entree: €65,- Daluur tarief rittenkaart 12x entree: €45,-
  En voor de ouders? Ouders kunnen in het restaurant terecht voor een lekker kopje koffie of een smakelijke lunch of maaltijd.

3. Monkey Town, Bergen op Zoom

Naast een ballenbak, springkussens en trampolines hebben ze in bij Monkey Town super grote Legoblokken om mee te bouwen een hele hoge glijbanen om keihard vanaf te roetsjen. Oneindig veel plezier dus! Monkey Town heeft meerdere vestigingen in Brabant, onder andere in Veghel, Breda en Waalwijk. Kijk voor een volledige lijst op de website.
LeeftijdGeschikt voor kinderen van 1 tot en met 12 jaar
OpeningstijdenMaandag gesloten Dinsdag en donderdag van 9.00u tot 18.00u Alle andere dagen van 10.00u tot 19.00u
PrijsEntree: €7,- Peutertarief: €4,- Begeleiding (18 jaar en ouder): gratisHet peutertarief geldt voor kinderen van 1 tot en met 4 jaar, bij binnenkomst voor 11.30u op maandag tot en met vrijdag.
AbonnementNiet bekend
  En voor de ouders? De ouders kunnen in het restaurant terecht voor lekkere koffie en de uitgebreide menukaart. Er is gratis WiFi en er zijn leestafels met tijdschriften.

4. Het Ganzenest, Kaatsheuvel

Deze speelhal heeft grote springkussens, een ballenbak en een enorm klimrek binnen, en er is ook een buitenplaats met onder andere een skelterbaan en een grote speeltuin. Ook worden er regelmatig allerlei creatieve activiteiten geweest: zo is er een speciaal Sinterklaasprogramma!
LeeftijdGeschikt voor kinderen tot 12 jaar
OpeningstijdenMaandag, dinsdag en donderdag gesloten Vrijdag van 12.30 tot 19.00u Woensdag, zaterdag en zondag van 10.00u tot 19.00u
PrijsKinderen tot en met 12 jaar: €6,- Peuterochtend (woensdag, binnenkomst tussen 10u en 11.30u): €4,- Volwassenen: gratis
Abonnement10 x spelenkaart: € 54,- Jaarabonnement voor je eerste kind: € 57,50 Jaarabonnement voor je tweede kind: € 52,50 Jaarabonnement vanaf je derde kind: € 47,50
  En voor de ouders? Ouders kunnen hier natuurlijk terecht in het restaurant, waar je altijd goed uitzicht hebt op de kids, zodat je ze goed in de gaten kunt houden.

5. Kinderspeelpaleis Joepie, Breda

Bij Kinderspeelpaleis Joepie in Breda komen je kids de regenachtige herfstmiddagen wel door! Ze kunnen er de hele dag klimmen, glijden en spelen. Extra spannend zijn de verschillende doolhoven, die met verschillende moeilijkheidsgraden geschikt zijn voor elke leeftijdscategorie.
LeeftijdGeschikt voor kinderen van 1 tot 12 jaar.
OpeningstijdenDinsdag tot en met zondag van 9.30u tot 18.30u
PrijsKinderen tot 1 jaar: gratis Kinderen vanaf 1 jaar: €7,- Vroege vogels (ma t/m vrij voor 11.00u): €4,50 Volwassenen: gratis
Abonnement10-rittenkaart: €55,-
  En voor de ouders? Binnen kun je lekker bij de kachel zitten, en er zijn voldoende leesmaterialen aanwezig zodat je je niet hoeft te vervelen. Ook is er gratis WiFi. De kinderen kun je de hele dag goed in de gaten houden.

6. Speelboerderij de Hooiberg, Bladel

Het terrein van de Speelboerderij is maar liefst 4000 vierkante meter groot! Binnen zijn er naast glijbanen en klimrekken onder andere een spookhuis en knutselhoek, en bij goed weer kan er ook buiten gespeeld worden. Daar kunnen de kinderen zich uitleven op de skelterbanen of trampolines.
LeeftijdGeschikt voor kinderen tot en met 12 jaar
OpeningstijdenWoensdag en vrijdag van 10.00u tot 18.00u. Zaterdag van 10.00u tot 18.00u Zondag van 10.00u tot 19.00u
PrijsKinderen van 2 t/m 12 jaar: €7,50 Kinderen tot 2 jaar en volwassenen: gratis Peutertarief: €4,- per kind, vanaf 5 kinderen €3,50 per kindHet peutertarief geldt voor kinderen tot 4 jaar, bij binnenkomst tussen 10.00u en 13.00u op woensdag- en vrijdagochtend.
Abonnement10 x spelen kaart: €65,-
  En voor de ouders? Voor de ouders zijn er leestafels en twee grote tv-schermen waar onder andere sportwedstrijden op worden vertoond. Ook is er een uitgebreide menukaart in het restaurant.

7. Dippidoe, Best

Dippidoe bestaat uit een buitenhaven en een binnenhaven. Op dagen met slecht weer kun je een kaartje kopen voor alleen het binnengedeelte, zodat je dus niet betaalt voor attracties die je niet bezoekt! Binnen kun je in de botsauto's of van een van de vele glijbanen, en buiten is een groot klimrek en zijn er allerlei attracties; er is zelfs een achtbaan!
LeeftijdGeschikt voor kinderen tot en met 13 jaar
OpeningstijdenNovember, indoor Maandag, dinsdag en donderdag gesloten Woensdag en vrijdag van 12.30 tot 18.00u Zaterdag en zondag van 10.00u tot 18.00uDe openingstijden van Dippidoe Best verschillen per maand, voor een volledig overzicht kun je de website raadplegen.
PrijsDippidoe Baby's, kruipertjes en rolstoelgangers: gratis Ouders/begeleiders: €9,95 Kinderen: €11,95Dippidoe Indoor Kinderen tot 13 jaar: €7,50 Ouders/begeleiders: gratis
AbonnementJaarabonnement individueel: €55,- Jaarabonnement gezin (2 volwassenen en max. 2 kinderen): 195,- Jaarabonnement extra kind: €45,-
  En voor de ouders? In de binnenhaven kunnen ouders onder het genot van een kopje koffie de kids in de gaten houden. Buiten zullen de ouders het ongetwijfeld leuk vinden om zelf ook lekker mee te spelen!

8. Recreatieparadijs De Belhamel, Lage Zwaluwe

Bij de Belhamel is er een binnen- en buitengebied. Binnen heb je een ballenbak, glijbanen en een supergroot klimtoestel, en buiten staat een hoge klimtoren, met uitzicht over de Biesbosch! In de zomer van 2016 wordt de mooie nieuwe natuurspeeltuin geopend, waar de kids onder andere echte vlotten kunnen bouwen.
LeeftijdGeschikt voor lopende kinderen tot 11 jaar.
OpeningstijdenMaandag, dinsdag en donderdag gesloten Woensdag, vrijdag t/m zondag: 10.00u tot 18.30u
PrijsKinderen: €7,50 Volwassenen: gratis Peuterochtend: €3,50Peuterochtend is op woensdag- en vrijdagochtend voor kinderen van 1 tot 3 jaar, bij binnenkomst voor 11.00u.
AbonnementJaarabonnement: €32,50
  En voor de ouders? Voor de ouders is er een restaurant met een leestafel, en er is gratis WiFi. In de zomer kun je op het mooie terras van het uitzicht genieten.

9. De Vossenberg, Gilze

Bij de Vossenberg in Gilze hoeven je kinderen zich geen seconde te vervelen. Als het goed weer is kunnen ze zich buiten vermaken in de speeltuin, op de trampolines of op de kabelbaan, en met de Sona, een interactief speeltoestel. Binnen is een groot klimtoestel, en er is een speciale knutsel- en speelzolder waar de creativiteit van je kids op allerlei manieren wordt gestimuleerd.
LeeftijdGeschikt voor kinderen tot en met 12 jaar
OpeningstijdenMaandag, dinsdag en donderdag gesloten Woensdag en vrijdag van 9.30u tot 19.00u Zaterdag en zondag van 10.00u tot 19.00u
PrijsKinderen van 1 t/m 12 jaar: € 7,50 Ouders en begeleiders: gratis Peuterochtend: € 5,00 per peuterPeuterochtend is op woensdag- en vrijdagochtend; het tarief geldt voor kinderen van 1 t/m 3 jaar bij binnenkomst voor 11.30u.
Abonnement5-rittenkaart: € 32,50 10-rittenkaart: € 62,50
  En voor de ouders? Buiten kunnen de ouders op een mooi terras in de zon genieten van hun spelende kinderen, en binnen is er in het restaurant een uitgebreide menukaart beschikbaar.

10. Kinderspeelparadijs Kids Castle, Hedel

Kids Castle richt zich op de wat jongere kinderen, tot en met 9 jaar oud. Met een groot klimrek, een roetsjbaan en een springkussen vermaken ze zich hier de hele dag. Handig: op de toestellen staat de leeftijdscategorie aangegeven, dus het is precies duidelijk welke toestellen geschikt zijn voor je kind.
LeeftijdGeschikt voor kinderen tot en met 9 jaar
OpeningstijdenMaandag en dinsdag gesloten Woensdag en vrijdag van 9.00u tot 18.00u Donderdag van 9.00u tot 13.30u Zaterdag en zondag van 10.00u tot 19.00u
PrijsKinderen vanaf 1 jaar: €6.50 Volwassenen (inclusief 1 consumptie): €3,00 Peuters (t/m 3 jaar): €3,50
Abonnement10 rittenkaart kids: €58,50 10 rittenkaart Volwassenen (incl. 10 x 1 consumptie): €27,00
  En voor de ouders? Die kunnen hier natuurlijk terecht in het restaurant. Ook zijn er twee massagestoelen waar je tegen een kleine vergoeding lekker tot rust kunt komen terwijl de kinderen druk aan het spelen zijn.     Welke van deze indoor speeltuinen heb jij al eens bezocht met je kids? Heb je zelf nog tips voor een leuk dagje uit? Vertel het ons hieronder!
Over de schrijver
onlineperformanceagency
Arnoud Derks
Door

Arnoud Derks

op 17 Nov 2015

Hartelijk dank voor het opnemen van ons binnen -& buitenspeelparadijs, 't GanzeNest in deze lijst. Toppie!!!

Rainier van amelsvoort
Door

Rainier van amelsvoort

op 17 Nov 2015

Jullie zijn de allerbeste vergeten:Hullie in Uden. Enorm veel mogelijkheden voor de kinderen,super vriendelijk personeel en last but not least een geweldige menukaart voor de ouders. Heerlijk eten terwijl de kinderen van alles kunnen doen maar dan ook echt van alles,zowel binnen als buiten. Neem ns een kijkje daar zou ik zeggen want die mag echt niet ontbreken!

Henk van den Broek, Hullie eigenaar
Door

Henk van den Broek, Hullie eigenaar

op 18 Nov 2015

Dank je Rainier voor je positieve reactie over Hullie. Ik vraag me echt af hoe deze top 10 tot stand is gekomen. Alle bovengenoemde bedrijven zijn goeie kanjers, maar volgens Hullie ontbreekt er een.......

Laura
Door

Laura

op 18 Nov 2015

Avonturen speeltuin de Bergen in Wanroij hoort zeker in dit rijtje thuis!

Loes
Door

Loes

op 20 Nov 2015

Ja, ik mis absoluut Hullie in Uden. Voor mij en mijn zoon van 6 jaar al jaren nummer 1!

Reactie plaatsen