Sporten in Zwolle: de 5 leukste sporten!
13 september 2023 
2 min. leestijd

Sporten in Zwolle: de 5 leukste sporten!

Zin om te sporten in Zwolle? Gelukkig heeft Zwolle een groot aantal sportmogelijkheden, dus voor alle sportfanaten die een sport in Zwolle willen beoefenen, stop met zoeken. Hier zijn jullie aan het goede adres! Ik ga jullie de 5 leukste sporten in Zwolle laten zien.


Lees snel de verschillende mogelijkheden over

sporten in Zwolle
Padel Zwolle

Padel is de snelst groeiende sport van Zwolle. Er zijn maar liefst 3 padelclubs waarvan Peakz Padel Zwolle de grootste is. Deze club kent een totaal van 15 indoor- en outdoor banen. Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is omringd door wanden, padel is een toegankelijke sport voor mensen van alle niveaus, omdat de afstanden klein zijn en de bal relatief makkelijk te raken is. Niet in de buurt van padel Zwolle maar toch graag willen padellen? Bekijk waar je in Nederland het best kan padellen!

Padel Zwolle

Voetbal Zwolle

Tja, deze kan niet uitblijven, voetbal is de meest populaire sport van Nederland. Voetbal in Zwolle is razend populair. Met meer dan 10 verschillende voetbalverenigingen zijn er veel mogelijkheden waar gevoetbald kan worden. Zwolle is echt een voetbalstad. Slecht weer? Geen stress, in Zwolle zijn er ook indoor voetbalvelden om te voetballen met vies weer! Mocht je echt geen zin hebben om te voetballen, kom dan kijken bij een wedstrijd van profclub PEC Zwolle! 😁

Voetbal Zwolle

Tennis Zwolle

Als we aan sporten in Zwolle denken dan komt tennis gelijk omhoog. De stad biedt een breed scala aan mogelijkheden voor tennissers in Zwolle van alle niveaus. Of je nu een beginner bent die op zoek bent naar lessen, of een gevorderde speler die op zoek is naar een uitdaging, in Zwolle zijn drie tennisverenigingen, plek zat dus! En wist je dat Zwolle elk jaar in september een van de grootste Nederlandse tennis toernooien organiseert? Je kan er dus ook voor kiezen om een wedstrijd te komen bekijken!

Tennis Zwolle

Squash Zwolle

Ooit gehoord van Squash? Nee, dat dacht ik al! Kom een keer naar Squash Zwolle! Squash is een relatief kleine sport, maar zeker net zo leuk als de rest! Je speelt squash in een rechthoekige ruimte met vier muren. De spelers proberen de bal over het net te slaan, zodat deze de andere speler niet kan raken en in het speelveld terugkomt. De speler die de bal als laatste heeft geraakt, scoort een punt. Zwolle kent 20 Squashbanen, dus mochten jij en je vrienden zich vervelen, wacht niet en kom sporten in Zwolle

Squash Zwolle

Bowlen Zwolle

Bowlen in Zwolle kan op 2 plekken: Bowlen & Zo en ZERO 55. Bowlen & Zo is een bowlingbaan met elf hypermoderne banen. ZERO 55 is een bowlingbaan met zes banen die voorzien zijn van speciale effecten. Bowlen is ook een leuk team uitje. Je kunt een baan reserveren voor je hele team en dan lekker een potje bowlen in Zwolle. Misschien zie ik je binnenkort bij bowlen Zwolle!   

Sporten is gezond!


Dit waren mijn 5 beste sporten in Zwolle om te doen! Ben je het hier niet mee eens, laat jouw favoriete sport weten in de comments en misschien komen we elkaar binnenkort wel tegen tijdens het sporten in Zwolle! Tip: ben je nou klaar met sporten en wil je nog ergens een hapje eten, kijk is naar de beste restaurants in Zwolle. Veel plezier!
Over de schrijver
Daan schrijft sinds september 2023 voor planjeuitje! Hij woont in Gelderland en werkt in de online marketing. Hij heeft daarvoor een aantal jaar in de horeca gewerkt. Zijn hobby's zijn voetballen, schrijven, lekker eten en af en toe de stad in met een paar vrienden. Dit zijn gelijk de onderwerpen waar hij het liefst over schrijft!
Reactie plaatsen