Plan jouw uitje en neem de fiets mee!
19 september 2022 
1 min. leestijd

Plan jouw uitje en neem de fiets mee!

Nederland staat bekend als fietsland. In vergelijking met andere landen fietsen Nederlanders enorm veel. Toch verkennen wij Nederland niet op de fiets. We pakken allemaal de auto en rijden in het rond. Wij zijn van mening dat je Nederland op een prachtige manier op de fiets kunt ontdekken. Door middel van een fietsroute ontdek je verschillende delen van Nederland die wellicht met de auto niet bereikbaar zijn. Een fietsroute als uitje? Perfect! Als je op de fiets stapt, is Nederland ineens toch best wel groot. Daarom hebben wij een drietal fietsroutes voor jou op een rijtje gezet. Waar de fietsroutes liggen, lees je hieronder. Lees snel verder en ontdek meer over de fietsroutes.

  1. Texel

Texel is een prachtig eiland. Helaas is het niet geschikt voor één dagje en dien je er meerdere dagen voor uit te trekken. Texel is een geschikt eiland voor een weekendje weg of voor een mini-vakantie. De kinderen houden wellicht niet zo van fietsen. Geef de kinderen een vakantiepark met zwembad en zij kunnen zich uren vermaken. Tijdens de fietsroute op Texel waait de wind heerlijk door je haren heen. Je wordt omringd door verschillende dingen uit de natuur. Om je heen zie je allerlei soorten bloemen, vogels en insecten. In de bossen van Texel vind je verschillende boswachters. Zij kunnen jou meer vertellen over de hotspots om langs te fietsen.

  1. Noordzeekust

Pak de fiets en ga op avontuur door de Nederlandse duinen. Vele wegen langs de kust zijn niet te bereiken met de auto, maar wel op de fiets. Op de fiets ontdek jij de schoonheid van de Nederlandse kusten. De fietsroute lijdt jou door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Tijdens het fietsen van de route is de kans groot dat je een aantal verschillende dieren treft. Heb je het warm? Geniet dan tussendoor van een heerlijke duik in de zee of ga op één van de vele terrasjes zitten.

  1. Koninklijke route

Ten noorden van Apeldoorn is de meest bijzondere fietsroute van Nederland gelegen. De Koninklijke route heeft een afstand van ongeveer 37 kilometer. Tijdens de route ontdek je de Koninklijke bossen bij Apeldoorn. Wil je tijdens de fietstocht eventjes tot rust komen? Breng dan in alle rust een bezoekje aan Paleis het Loo.Over de schrijver
Thijs is sinds mei 2022 blogger bij Planjeuitje. Hij komt uit Gelderland en heeft affiniteit met de horeca en achtergrond in de online marketing. Hij schrijft dus het liefste blogs over de leukste restaurants, cafés, hotels en uitjes van zowel Nederland als buitenland. Zijn favoriete vakantieland is Bonaire en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met sporten, schrijven en horeca.
Reactie plaatsen