Plan jouw eerstvolgende vakantie voor de komende wintermaanden
07 december 2022 
1 min. leestijd

Plan jouw eerstvolgende vakantie voor de komende wintermaanden

De tijd om de winterjas, sjaal en muts van zolder te halen breekt aan; de temperatuur buiten is de afgelopen weken op hoog tempo gedaald. In de nachten worden we zelfs weer geconfronteerd met vorst. Voor veel Nederlanders hét moment om hun volgende vakantie te plannen! Waar gaat jouw reis heen de komende wintermaanden? Het hybride werken wat bij veel organisaties de norm is geworden, maakt het mogelijk om ook vanuit het buitenland te werken. Dit kan een reden zijn om langere tijd naar de andere kant van de wereld te vliegen, waar het tijdens de Nederlandse winter zonnig en droog is. Kijk bijvoorbeeld eens naar een vakantie op Curaçao, Bonaire of Aruba. De ABC-eilanden trekken ieder jaar honderden Nederlanders die op zoek zijn naar de zon. 

Goedkoop op vakantie buiten het seizoen om 
Wanneer je geen of hele jonge kinderen hebt, kun je een vakantie buiten het seizoen om plannen. In de kerstvakantie zijn vakanties relatief duur; het verschil met de periode buiten de schoolvakanties om loopt al snel op tot tientallen of zelfs honderden euro’s. Goedkoop op vakantie ga je niet alleen door het meest gunstige moment in het jaar te plannen, maar ook door de vakanties van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Er zijn verschillende websites die je hierbij helpen. Op basis van de wensen die jij hebt, vergelijkt zo’n website de pakketreizen die worden aangeboden door operators als TUI, Corendon en CenterParcs. Zo vind je altijd de goedkoopste optie om er even lekker tussenuit te gaan de komende periode. 

De mooiste bezienswaardigheden op Curaçao
Wie voor een vakantie naar de andere kant van de wereld op het zonnige Curaçao kiest, hoeft niet uitsluitend op het strand te liggen. Het eiland heeft je verschillende bezienswaardigheden te bieden. Denk bijvoorbeeld aan hoofdstad Willemstad, waar je door de vele straatjes kunt wandelen. Of kies voor een bezoek aan de Hato grotten en het Christoffelpark op Curaçao. Ben je op zoek naar een unieke, actieve belevenis? In dat geval is zwemmen met wilde zeeschildpadden het overwegen waard. Dit kan onder meer bij Playa Grandi, maar ook bij Playa Lagun en bij het eiland Klein Curaçao. Dat laatste eiland bereik je met de boot vanaf het hoofdeiland. 

Heb jij al een beeld van de bestemming voor jouw komende vakantie? Plan je uitje buiten Nederland op tijd; de accommodaties zitten relatief snel vol, nu men ook in de wintermaanden weer op vakantie kan. 

Over de schrijver
Thijs is sinds mei 2022 blogger bij Planjeuitje. Hij komt uit Gelderland en heeft affiniteit met de horeca en achtergrond in de online marketing. Hij schrijft dus het liefste blogs over de leukste restaurants, cafés, hotels en uitjes van zowel Nederland als buitenland. Zijn favoriete vakantieland is Bonaire en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met sporten, schrijven en horeca.
Reactie plaatsen