De 8 Meest Bijzondere Uitjes In Tilburg
Jurjen Idskes
18 januari 2020 
24 min. leestijd

De 8 Meest Bijzondere Uitjes In Tilburg

Tilburg is een stad met een overvloed aan diversiteit. Gelukkig beseffen steeds meer Nederlanders dit en brengen ze steeds vaker een bezoek aan Tilburg. De stad heeft een rijke geschiedenis, maar biedt ook tal van moderne en innovatieve ervaringen. Een ontspannen wandeling door het centrum van Tilburg belooft een genot voor de zintuigen, met zijn prachtige architectuur, winkels, terrassen en bruisende sfeer.

Daarnaast zijn er enkele absolute hoogtepunten die je niet mag missen. In dit artikel hebben we een lijst samengesteld met de meest opmerkelijke, boeiende en intrigerende activiteiten in en rondom Tilburg. Voor iedereen is er wel iets te vinden.

1. Ontdekstation 013

Burgemeester Brokxlaan 20 – Tilburg Voor een creatief en leerzaam uitje kun je in Tilburg bij Ontdekstation 013 terecht. Voor kinderen zijn er talloze interessante en stimulerende workshops. Die gaan natuurlijk gepaard met ontzettend veel lol. Er zijn een heel aantal activiteiten met een technische insteek, zoals het bouwen van je eigen raket of het vliegen met een drone. Daarnaast heeft het Ontdekstation ook meer kunstzinnige workshops waarbij kinderen bijvoorbeeld met moderne technieken leren tekenen of een sleutelhanger maken van verschillende materialen. 

Ook zijn er regelmatig externe partijen die hier een workshop geven. Het is hier komend jaar bijvoorbeeld mogelijk om les te krijgen van een professionele DJ. Kinderen leren hier hoe muzieknummers gemixt worden, hoe je de beat moet tellen, hoe je moet scratchen en wat de knoppen op een mengpaneel doen. Omdat het aanbod regelmatig wisselt, is er elke keer weer wat nieuws te beleven bij Ontdekstation 013. 

Een bezoek is voor kinderen een geweldige manier om in aanraking te komen met wetenschap en techniek. De unieke insteek is er speciaal op gericht om kinderen te boeien en te motiveren. Wie weet ontstaat bij een workshop bij Ontdekstation 013 een fascinatie voor een bepaalde discipline die later uitbloeit tot een beroep! Een bezoek is perfect als kinderfeestje. Bovendien zullen ouders ook het nodige opsteken. Ontdekstation 013 is een unieke en spectaculaire locatie en een mooie aftrap van onze lijst met uitjes in Tilburg. Lees meer...

uitjes Tilburg - Plan je uitje

2. Locked Escape Rooms

Stationsstraat 14D – Tilburg Escape rooms zijn inmiddels een enorme hit in Nederland dus er hoort ook zeker één thuis in onze lijst met uitjes in Tilburg. Ze zijn alleen zelden zo origineel en uitdagend als de varianten bij Locked Escape Rooms. Ze waren één van de eersten die in Nederland escape rooms geïntroduceerd hebben. Je merkt dan ook meteen dat ze jarenlang ervaring hebben met het bedenken en opstellen van hun escape rooms. 

Het leuke is dat iedere kamer een geheel eigen thema heeft, waardoor je ook meerdere keren een escape room kunt spelen. Bovendien hoort bij elke escape room een Een bezoek staat garant voor het proberen te kraken van puzzels, het oplossen van originele raadsels en samenwerken met de hele groep. 

Deze Escape Room in Tilburg heeft zelfs voor geoefende ontsnappers heel wat verrassingen in petto. Bovendien kun je ook als groep tot wel 60 personen terecht bij Locked. Combineer een bezoek met een heerlijk diner in een Tilburgs restaurant of bekijk een van de arrangementen voor een groepsuitje met personeel of vrienden. Iedereen die van een uitdaging houdt, kan voor een schitterend uitje terecht bij Locked Escape Rooms. Lees meer...

Uitjes in Tilburg escape room

3. Verrassend Tilburg en meer

Spoorzone Tilburg Voor een origineel dagje uit moet je bij Verrassend Tilburg en meer zijn. Bij dit evenementenbureau kun jij een dag op maat laten samenstellen. Eén ding is zeker, je zult Tilburg en omgeving op een buitengewone manier leren kennen. Met de hele groep begin je op een gezellig locatie. Vervolgens ga je op pad om bijzondere mensen te ontmoeten – je krijgt een kijkje achter de voordeur bij excentrieke personen met spectaculaire verhalen.

Met het arrangement eat & meet schuif je aan tafel voor een drie gangen diner bij drie gezinnen / culturen thuis. Als groep kun je er ook voor kiezen om in de stad zelf activiteiten te gaan doen. Bijvoorbeeld de ludieke Spoorzone Reis met entertainment en/of proeverij. Bij dit evenementenbureau is niks te gek. Dat merk je bijvoorbeeld aan het uiteenlopende aanbod workshops. Je kunt onder andere leren om vliegers te maken, een culinaire workshop volgen of je kunstzinnige zelf naar boven proberen te halen. 

"Tilburg, waar Brabantse gastvrijheid en vernieuwing samenkomen"

Het spel waarbij je moet spoorzoeken met augmented reality is ook erg bijzonder en uniek in Nederland. Je kunt Verrassend Tilburg en meer inschakelen voor een dagje teambuilding, maar ook voor een gezellige middag of avond met familie of vrienden. Groepen van 4 tot maar liefst 200 personen kunnen hier genieten van verbazingwekkende activiteiten die speciaal voor jullie in het leven geroepen worden. Je zult prachtige verhalen overhouden aan een uitje dat door Verrassend Tilburg en meer georganiseerd is. Lees meer...

4. Natuurmuseum Brabant

Spoorlaan 434 - Tilburg Natuurmuseum in Brabant weet jong en oud op een ongekende manier te boeien. Dat komt onder andere doordat gasten gemotiveerd worden om actief mee te doen. Dit is dus geen museum waar je met je handen op je rug van de ene vitrinekast naar de andere loopt. In plaats daarvan leer je op een actieve manier over de natuur, dieren en planten. In Natuurmuseum Brabant is eveneens ruimte voor de nodige humor en wordt de mens bijvoorbeeld als een vreemde eend in de bijt neergezet.

De tentoonstellingen zijn van hoge kwaliteit en erop gericht om bezoekers enthousiast te maken voor de natuur. Hierdoor wordt dit museum ook erg gewaardeerd door onze jonge bezoekers. Maar ook minder jonge gasten doen fanatiek mee met hun (klein)kinderen en komen allerlei nieuwe dingen te weten. Het museum is overzichtelijk ingedeeld met veel inspirerende tentoonstellingen. Hierdoor krijg je meteen een indruk van het grotere geheel. De wereld om ons heen kent vele wonderen en raadsels. Bij Natuurmuseum Brabant in Tilburg leer je er alvast heel wat kennen. Lees meer...

5. Dierenpark de Oliemeulen

Reitse Hoevenstraat 30 - Tilburg Het ene dierenpark is het andere niet. Dat is wel duidelijk als je bij Dierenpark de Oliemeulen naar binnen loopt. Een topper in onze lijst met uitjes in Tilburg. Wat meteen opvalt is dat er veel aandacht is voor de gasten. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan allerlei fantastische workshops. Altijd al een slang om je nek willen hebben of een vogelspin over je hand laten lopen? Bij Dierenpark de Oliemeulen kun je die wens in vervulling laten komen. De enthousiaste verzorgers nemen bovendien uitgebreid de tijd om je meer te vertellen over hun favoriete dieren. 

En met meer dan 150 soorten kun je rustig dagenlang nieuwe dingen blijven ontdekken. Er is een speciaal programma voor kinderfeestjes. De jarige mag daarbij onder andere helpen bij de roofvogelshow, een onvergetelijke gebeurtenis. In combinatie met een van de arrangementen kun je kinderen voor een zachte prijs meenemen naar dit uitgebreide dierenpark. Er is geen ander dierenpark in Nederland met zo veel interactiviteit. In plaats van op een afstand naar dieren te kijken kun je ze bij Dierenpark de Oliemeulen echt aanraken. Met name voor kinderen is dat uiteraard een uitzonderlijke belevenis. Lees meer...

Uitjes in Tilburg Dierenpark de Oliemeulen

6. Bierbrouwerij de Koningshoeven - La Trappe Trappist

Eindhovenseweg 3 - Berkel-Enschot Bierliefhebbers zullen zeker genieten van een bezoek aan Bierbrouwerij de Koningshoeven, maar zelfs als je geen fervent bierdrinker bent, valt hier veel te ontdekken. De brouwerij bevindt zich namelijk op een prachtige locatie en heeft een rijke geschiedenis. Een rondleiding is absoluut de moeite waard, en een fietsrit in de omgeving biedt adembenemende vergezichten. Natuurlijk is het extra leuk als je een voorliefde hebt voor bier wanneer je het allereerste trappistenklooster van Nederland bezoekt. Onder alle Nederlandse biermerken spreekt La Trappe het meest tot de verbeelding. 

In plaats van massaproductie kiest men hier voor unieke smaken. La Trappe-bier is dan ook bedoeld voor ware levensgenieters. Bij de Koningshoeven kun je een boeiende rondleiding door de brouwerij meemaken. Maar je kunt er ook gewoon van een biertje genieten in het proeflokaal of een hapje eten terwijl je uitkijkt over de prachtige kloostertuinen. Proost!

Uitjes in Tilburg Bierbrouwerij de Koningshoeven

7. Beekse Bergen

Beekse Bergen 1 - Hilvarenbeek Safaripark de Beekse Bergen is een unieke locatie in Nederland. In totaal kun je hier meer dan 150 verschillende diersoorten op een bijzondere manier bekijken. Daar zitten overigens ook de zogenaamde 'big 5' tussen. De dieren leven in een omgeving die erg lijkt op hun natuurlijke habitat. Dat levert een heel andere ervaring op dan een bezoek aan een traditionele dierentuin. Je kunt met je eigen auto dwars over de savanne rijden en oog in oog komen te staan met machtige dieren. Bekijk ook onze blog over een leuk familie uitje Tilburg: dagje safaripark Beekse Bergen!

Als je geen auto hebt, dan kun je een rit maken in de safaribus. Een bezoek aan de Beekse Bergen voelt als een echt avontuur aan en je waant je al snel op de Afrikaanse Savanne. Je kunt je bezoek nog specialer maken door te blijven overnachten. In het Safari Resort verblijf je bijvoorbeeld in je eigen, ruime boomhut of safaritent. Bij de Beekse Bergen worden bezoekers helemaal eens met de natuur. Lees meer...

Uitjes in Tilburg Beekse Bergen

8. Textielmuseum Tilburg

Goirkestraat 96 - Tilburg Wie Tilburg zegt, zegt textiel. Om de historie van de stad helemaal in je op te nemen zul je dus een bezoek moeten brengen aan het textielmuseum. Er is overigens ook veel aandacht voor moderne kleding. Je kunt bijvoorbeeld tot 10 mei 2020 de The Art of Lace, Haute couture van Chanel tot Iris van Herpen tentoonstelling bekijken. Dat is zonder meer interessant voor modeliefhebbers. Het museum laat bezoekers zo veel mogelijk zelf doen. Er zijn leuke en intrigerende workshops en levendige activiteiten voor kinderen. 

"Textiel is de stof van onze cultuur"

Als je zelf vaak met stoffen en garen werkt, dan zul je hier zowel oude als nieuwe technieken kunnen leren. Het Textielmuseum heeft voor ieder wat wils en is een onmisbaar stukje geschiedenis van Tilburg en daarom een leuke afsluiter van onze lijst met uitjes in Tilburg. Lees meer…

Dit was ons mooie lijstje. We zijn benieuwd welke uitjes in Tilburg jullie al bezocht hebben. Laat ons weten wat je ervan vond!Over de schrijver
Jurjen Idskes
Reactie plaatsen