Ontdek de 8 leukste restaurants in Almere!
25 mei 2023 
3 min. leestijd

Ontdek de 8 leukste restaurants in Almere!

Zin in een dagje Almere? Je kunt goed winkelen en musea bezoeken in Almere. Almere heeft 400 verschillende winkels en genoeg interessante musea zoals Dutch Art Museam. Almere heeft ook veel verschillende restaurants en eet cafés. Van een tostizaak tot een lux diner. Dit zijn de eetgelegenheden die je niet kunt missen. Geniet van onze top 8 restaurants in Almere.

Uit eten in Almere Stad

1. Mexicaans eten bij Bienvenido a Rosita

Koopmanstraat 5
1315 HD Almere

Beste Mexicaanse restaurant in Almere. Rosita’s is in de zomer van 2015 geopend in Almere. Gastvrouw Sonja en chef-kok Ton zorgen voor de ultieme Mexicaanse ervaring. Met traditionele recepten uit de keuken zoals fajita’s, taco’s en quesadillas. Vanuit de bar komen de zomerse cocktails zoals piña colada, Mexican lover en Paloma. Al met al een heerlijk Mexicaanse minivakantie. 😉

Mexicaans eten in Almere Stad

2. Hadsonbar 

Belfort 2
1315 VB Almere (in Citymall) 

Hadsonbar is een relaxte bar. Het interieur heeft een sterke Amerikaanse invloed en het eten is ook lekker en erg Amerikaans. Ze serveren onder andere BBQ chicken, nacho’s 8 verschillende luxe burgers en diverse steaks. Hadon heeft ook Amerikaanse drankjes, zoals verschillende smaken milkshakes, Hadson bieren en Jack Daniel’s highballs. 

3. Woodstone 

Belfort 13
1315 VA Almere 

Woodstone is een pizzeria in Almere, maar niet een normale pizzeria. Woodstone heeft als missie om de kijk op pizza radicaal te veranderen. Ze gebruiken verse en ambachtelijke ingrediënten. Op het menu staan allerlei verschillende Italiaanse gerechten. Niet alleen pizza’s, maar ook diverse salades zoals caesarsalade, avocado kip, burratasalade en verschillende pasta’s zoals gamberetti, truffel en pasta pesto. 

Eten in Almere Stad

4. Bierfabriek

Koetsierbaan 2
1315 SE Almere 

Bierfabriek is een restaurant in Almere, café en een brouwerij onder één dak. De bierfabriek serveert hun eigen bier en draait funky muziek op vrijdag en zaterdag. Voor diner serveert de fabriek verschillende planken om te delen en diverse hoofdgerechten zoals shortrib, linzenbierstoof, spareribs en caesarsalade. De Bierfabriek is perfect om een avondje te borrelen onder het genot van een hapje.

5. Zuyder 

Zeeduinweg 574
1361 BG Almere 

De naam Zuyder betekent zeebodem. Dit heeft natuurlijk te maken met de geschiedenis van Almere. Zuyder bevindt zich aan het Almerestrand, dit is 15 minuten rijden vanaf Almere Stad. Op de kaart van dit restaurant aan Almere haven staan lekkere en diverse gerechten. Je kunt ook kiezen voor een chef’s menu van drie of vier gangen. 

Almere Stad

6. Bakboord 

Veerkade 10
1757 PK Almere 

Bakboord is een luxe restaurant in Almere. Je kunt hier  kiezen uit 3 tot 7 gangen. Onder leiding van chef Lars Bertelsen worden de mooiste en meest verrassende creaties op tafel gezet. Bakboord heeft ook een selectie van de meest luxe wijnen die je als arrangement kunt toevoegen aan je lunch of diner. Het is echt de moeite waard om hierheen te gaan.

7. Nul 36

Grote Markt 181
1315 JE Almere

Nul 36 is een restaurant in Almere centrum en bevind zich op de Grote Markt. Super centraal dus ideaal om hier tijdens het winkelen even te stoppen voor een kopje koffie met appelgebak. Het lunchmenu staat vol met lekkere sandwiches, zoals prosciutto mozzarella, smashes avocado en een uitsmijter die je zelf kunt samen stellen. Voor diner serveren ze verschillende smaakvolle gerechten, zoals burrata, pasta pesto, 5 verschillende burgers, 3 verschillende spareribs en allerlei soorten maaltijdsalades. 

Hapje eten in Almere Stad

8. Loetje 

Noorderplassenweg 150
1316 VV Almere 

Op 12 januari 2023 heeft Loetje een nieuw restaurant in Almere aan het water geopend aan de Noorderplassen in Almere. Een prachtige locatie met uitzicht over het water. Het is heerlijk om in de zomer aan het water te zitten op het terras. Loetje heeft al een vestiging in het centrum van Almere, te vinden op Mandelaplein 5. Dus er is altijd een Loetje in de buurt in Almere. 

Almere Stad

Over de schrijver
Reactie plaatsen