Leer Fantastisch Koken Bij Deze Kookworkshops In Noord-Holland
Ana Laura Schoorl
17 februari 2019 
6 min. leestijd

Leer Fantastisch Koken Bij Deze Kookworkshops In Noord-Holland

 Koken, een dagelijks terugkerende bezigheid. Misschien sta je elke dag wel alleen voor jezelf te koken of mag je een grote huishouding voeden. Koken is iets wat moet maar je kunt het ook heel erg leuk maken. Nieuwe recepten proberen, nieuwe smaken ontdekken. Koken hoeft nooit saai te zijn. Combineer dit nu eens met een leuk uitje. Ga eens voor een gezellige kookworkshop! Ideaal met vrienden maar zeker ook met je familie of collega's. Kookworkshops zijn overal in Nederland te vinden. Maak een heerlijke Hollandse kost of ga voor een meer exotische vorm. Je vindt ze in allerlei soorten thema's. Volg een workshop in een echte kookstudio of laat de kok bij je thuis komen. Een van de leukste dingen is toch wel het einde waar je alle lekkernijen die je hebt bereid gezellig met de andere deelnemers kunt nuttigen. Een heerlijke afsluiting van een gegarandeerde leuke dag/ ochtend of avond. Wij gingen voor je op zoek naar de leukste adressen in de provincie Noord-Holland.

1. BetsyBox

Willemsplein 3 - Arnhem De BetsyBox is een uniek concept. Het bestaat namelijk uit een box met verschillende items; een recept, 2 schorten en alle ingrediënten die je nodig hebt om samen een lunch of diner te creëren! Deze box kan besteld worden en overal in de regio bezorgd.De box kan bijvoorbeeld naar het werk worden gestuurd als een soort bedrijfsuitje en zelfs als er geen kookgelegenheid op kantoor is, brengt BetsyBox het benodigde aantal mobiele keukens mee en bouwt het daar op. Verder ben je ook gewoon welkom in de kookstudio. Maar wil je echt iets unieks? Dan bestaat er ook de BetsyBIKE. Zij leveren dan fietsen en aanhangertjes waarin alle benodigdheden in zitten zoals kookgerei, kussens, drank en de BetsyBOXen om zo onderweg met z'n allen te kunnen koken, eten en fietsen! Het leuke aan BetsyBox is, dat de gerechten in de box door 2 personen gemaakt worden. Je vormt dus een team met je collega. Ben je met meerdere teams dan krijg je op het eind verscheidene heerlijke verschillende smaakcreaties bij elkaar. 

2. Korean Kitchen

Binnen Bantammerstraat 15 - Amsterdam/ Nieuwe Hemweg 6-S - Amsterdam Zoals de naam het al zegt staan bij dit plekje authentiek Koreaanse gerechten in de spotlight. Hierbij zal je verschillende skills leren die je allemaal terug zal vinden in de Koreaanse keuken. De Koreaanse cuisine wordt vooral gekenmerkt door gezonde, magere en gevarieerde producten. Hierdoor zal je veel gebruik maken van de basis ingrediënten die bestaan uit sojasaus, sesamolie, sesamzaad en gochujang, een gefermenteerde Koreaanse peperpasta. In Korea is naast smaak en presentatie het gezelschap net zo belangrijk. Het samen kunnen eten en delen van gerechten wordt erg op prijs gesteld en dat zie je ook terug in het soort eten dat wordt geserveerd. Het barst namelijk van de bijgerechten. Zo zal je ook ‘Bibimbap’ maken, een mixed rijstgerecht geserveerd in een stenen bowl, en ‘Bulgogi’ een dungesneden biefstuk. In verband met reserveringen gaan de workshops alleen door bij een minimum van 10 deelnemers. Maar deze groepen kunnen makkelijk uitgroeien tot een aantal van 25 tot 80 deelnemers. Bij twijfel kun je gemakkelijk contact opnemen om alle mogelijkheden door te nemen. 

3. Sfeer en Smaak - Dave’s Oerburger

Woudweg 106 - Klarenbeek Nederlands lekkerste burger kun je proeven bij Dave’s Oerburger. Geloof je dat niet? Hij is door top chef Ron Blaauw en Heinz bekroond tot beste burger van het land! Deze Oerburger is in 2014 gecreëerd door Dave Schiphorst, geïnspireerd door zijn omgeving in de Veluwe. Hij haalde zijn verse ingrediënten, puur van smaak, uit de buurt waardoor de focus vooral op smaak is gelegd. Een burger zoals een burger hoort te zijn.Dat klinkt natuurlijk allemaal wel heel fijn en lekker maar durf jij het aan om met je team een eigen burger te maken? Natuurlijk word je stap voor stap geholpen. Dave zal zijn passie voor koken en pure ingrediënten met je delen. Er zijn twee rondes waarbij je in de laatste ronde strijdt voor de titel! Niet alleen de smaak maar ook de presentatie en pitch zijn belangrijk. Stemmen gebeurt door middel van stem kaartjes. Een perfecte teambuilding activiteit.

4. Ab’s Cookery

Jeanne d'Arclaan 13 - Amstelveen Bij Ab’s Cookery hebben ze een grote passie voor het verwennen van mensen, waarbij zij vooral alle zorgen uit je handen willen nemen. Ze bieden verschillende opties aan. Werk vanuit hun kookstudio of kies voor een andere locatie. Zo hoef je niet per se naar Amstelveen te komen voor een workshop maar nemen zij de extra moeite om bij jou thuis te komen. Met de benodigde middelen toveren zij jouw huis om in een restaurant en hoef jij je nergens druk over te maken. De keuze voor de gerechten gaan geheel in overleg. Zo komt er een geweldige maaltijd op tafel die helemaal bij jouw wensen past. En net zo gemakkelijk als dat het is opgezet, bouwen zij het allemaal weer af. Ab’s Cookery vertrekt pas als de keuken is opgeruimd. Klinkt goed of niet? 

5. Peter Pan Kookstudio

Nieuwe Hemweg 6-S – 1013 BG Amsterdam Bij Peter Pan’s Kookstudio kun je gezellig langskomen voor een kookworkshop, in je eentje of met een groep (tussen 15 en 90 personen). Om te beginnen kies je een kookthema. Vind je het misschien leuk om jezelf te verdiepen in de Nederlandse eetcultuur? Dan is er een Moderne Hollandse kookworkshop. En wees niet bang; je zult niet een hele avond alleen piepers schillen 😉 En als voor degene die minder vlees willen eten organiseert Peter Pan ook vegetarische en zelf veganistische kookworkshops! Of ben je een fan van van Master Chef? Volg dan de ‘Master Chef Battle’ workshop en ervaar hoe het er in de ‘Master Kitchen’ aan toe gaat.

Omdat je met een grote groep ook welkom bent is dit uitje geschikt voor allerlei samenstellingen. Van families tot collega’s. Goed te weten dat Peter Pan ook een ruimte heeft om te vergaderen en een grote studio met professioneel geluid, licht en laserbeamer voor een presentatie, event of feest tot 150 gasten.

6. Traveling Spoon

Amsterdam Hoe tof zou het zijn als je altijd, wanneer je maar wilt, een huisgemaakte maaltijd van moeders zou kunnen hebben? Als je aan de andere kant van de wereld aan het backpacken bent, of misschien in een andere stad aan het studeren bent, ver weg van thuis. Dit is precies wat Traveling Spoon wil creëren. Het is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd concept waar je ook in Nederland aan mee kunt doen. Zo zijn er verschillende ‘hosts’ die hun huis en keuken openen en vervolgens voor jou (en vrienden) een heerlijke huisgemaakt maaltijd klaarmaken. Tijdens deze maaltijd kom je meer te weten over de ingrediënten en de maaltijd maar ook over de cultuur en het land van herkomst. Wat een mooie manier om mens, cultuur en eten te verbinden, nietwaar?

7. Dutch Cooking Experience

Flinesstraat 4 - Amsterdam (Duivendrecht) De naam zegt het al; deze workshops draaien allemaal om ons kikkerlandje en alle lekkernijen die erbij horen. De Dutch Cooking Experience richt zich vooral op buitenlandse toeristen maar dat maakt dat het misschien juist leuk om deze ervaring als lokale bewoner eens mee te maken. Of misschien juist een unieke kans om buitenlandse vrienden en familie een idee te geven wat ze van de Nederlandse cuisine kunnen verwachten. Zo zullen ze zelf een 3 gangen menu creëren in een gezellige Nederlands ontworpen keuken.

8. Keizer Culinair

Lorentzplein 2A - Haarlem / Elandsstraat 169 -173 - Amsterdam / Keizersgracht 376 - Amsterdam Lekker en gevarieerd eten is niet zo moeilijk als dat het klinkt maar toch is het makkelijk om in dezelfde eetpatronen te vallen. Vooral als je niet genoeg inspiratie hebt voor nieuwe recepten. Toch kun je de lekkerste gerechten maken met maar een aantal ingrediënten die speciaal zijn gekozen op smaak en combinatie. Dat klinkt natuurlijk allemaal wel logisch maar soms heb je een extra zetje nodig om zelf de knop om te draaien. Dit is precies wat Keizer Culinair wil bereiken. Zij willen jou de benodigde tips, kennis en kooktechnieken laten zien en laten ervaren zodat de inspiratie vanzelf gaat bloeien. Echt koken doe je uiteindelijk niet uit een boek of recept, maar op gevoel en met je hart…   

Over de schrijver
Ana Laura Schoorl
Reactie plaatsen