Leer Geweldig Koken Bij Deze 8 Kookworkshops In Gelderland
Ana Laura Schoorl
22 april 2019 
5 min. leestijd

Leer Geweldig Koken Bij Deze 8 Kookworkshops In Gelderland

 We zijn zo gewend om de supermarkt in te lopen en alles verpakt te kopen. Vooraf gemaakte sauzen of curry's, bevroren pizza’s en zelfs voorgesneden groentes. Het is bijna geen moeite meer om te koken. Toch, is het razend interessant om meer te weten te komen over ingrediënten die zo normaal lijken. Om nieuwe combinaties te proeven en misschien ook eens om mee te maken hoe verschillend verse en bevroren groente proeven. Dit kan allemaal bij een kookworkshop die wordt gegeven door diverse professionele chefs. Niks verbindt mensen meer dan eten. Geen wonder dat meer en meer bedrijven en scholen ervoor kiezen om een kookworkshop te doen als team uitje. Het samen creëren van een gerecht kan alle kanten op. Ben je geïnteresseerd in het maken en gebruiken van aroma oliën? Of wil je meer te weten te komen over kooktechnieken? Neem dan deel aan de volgende kookworkshops in Gelderland.

1. Willemien-Eetwaar

Beneden Molenweg - Beusichem Vanuit Beusichem in de Betuwe wordt er heerlijk en eerlijk eten gemaakt. Zo wordt er gekookt met pure ingrediënten zoals verse kruiden uit eigen tuin. Bij Willemien-Eetwaar hechten ze veel waarde aan hun kruidentuin. Zij beschikken over veel kennis over de effecten en helende krachten die deze kruiden jouw lichaam kunnen geven. Trouwens niet alleen kruiden, zo groeien en maken zij ook verschillende bloemen en aroma oliën. Zij hebben besloten om vervolgens hun eigen recepten te creëren waarin deze kruiden, bloemen en oliën een grote rol spelen. Zo hebben zij talloze huisgemaakte theeën, bloemenwaters, soepen, boter, smoothies, broden, gebakken, koekjes en nog veel meer lekkers waarin kersverse ingrediënten uit de kruidentuin worden gebruikt. Jouw kookervaring zal allesbehalve saai zijn bij Willemien! Ze zijn hartstikke creatief en geven aan de gerechten een nieuwe draai die boordevol smaak zitten en heerlijk kruidig ruiken. Dus als je nieuwsgierig bent naar wat onze natuur ons te bieden heeft en welke geheime ingrediënten er allemaal verstopt zitten, kom dan snel langs! 

2. Uit-Koken

Molkenboerstraat 18 - Nijmegen Uit-Koken bestaat sinds April 1999 en staat onder leiding van eigenaar Frank Windt. Tijdens de workshop zal je samen met vrienden of familie een compleet 3 of 4 gangen diner klaarmaken. Natuurlijk zal de chef jullie met plezier helpen en hier en daar wat technieken bijleren. Naast workshops kun je ook een kookavond bijwonen. Dit houdt in dat er vaste avonden in de maand zijn waarbij een vaste kookgroep samen komt om een 4 gangen diner klaar te maken. Je zult dan persoonlijk aan één gang werken, met behulp van de chef natuurlijk. Heeft u kinderen? Dan kunnen er ook kinderfeestjes worden georganiseerd waarbij de kinderen zelf hun eten kunnen klaarmaken. Verder besteed Uit-Koken veel aandacht aan het begeleiden van jongeren met diverse problematiek, dit geeft een hele mooie extra dimensie aan het bedrijf. Naast dat, doen zij ook hun best om het bedrijf te verduurzamen. De auto die zij gebruiken voor het opbergen van spullen beschikt over zonnecellen voor de koeling. Het eten wordt zoveel mogelijk lokaal gekocht en er wordt goed opgelet dat het eten zo groen mogelijk is, zonder rare toevoegingen en goede productiewaarden zoals duurzaam vissen.  

3. Pat’s Kitchen

Winterdijk 13 - Waalwijk Verstopt tussen de vele eeuwenoude bomen in hartje Waalwijk vind je Pat’s Kitchen, een buitengewone authentieke kookstudio onder leiding van Patrick Fijneman. Al van kleins af aan heeft hij ervaring gehad in het leven van de horeca en gastronomie en is hij inmiddels gegroeid van afwasser tot eigenaar van een (inmiddels 10 jaar oude) kookstudio! Met veel passie zal Patrick samen met andere professionele koks ervoor zorgen dat het genieten en ontmoeten centraal staat. Het nodigt daarom erg uit om samen met collega’s, studenten of familieleden mee te doen aan een van de vele kookworkshops bij Pat’s Kitchen. Naast workshops bieden ze ook een variatie aan proeverijen, diners, werklunches, demonstraties, presentaties of afscheidsborrels aan. Voor elke situatie iets! 

4. Walter Kookt

Koningslinde 24a - Lichtenvoorde 9 Jaar geleden zijn Berna en Walter Boekelder samen begonnen aan Walter Kookt. Het bedrijf werkte toen alleen als cateringbedrijf maar dat veranderde al snel 3 jaar later, in 2013, toen ze ervoor kozen om er een uitgebreide kookstudio aan vast te plakken. Tegenwoordig is Walter Kookt een modern en eigentijds bedrijf die veel plezier krijgt uit het verzorgen van eten en drinken. Walter en Berna vullen elkaar goed aan in de zin dat Walter ruim 30 jaar ervaring heeft in de keuken en in diverse luxe restaurants heeft gewerkt, waar Berna juist heel goed achter de schermen werkt met het organiseren en administreren van het bedrijf. Dus kom gezellig langs en laat Walter en Berna jou een onvergetelijke en vooral lekkere en relaxte avond bezorgen! 

5. Indische Keuken van Rien

Molenkom 23 - Arnhem Ben je een fan van de Indische/Indonesische keuken? Breng dan eens een bezoekje aan de Indische Keuken van Rien. Rien, of eigenlijk Dorine Zoet, kent de Indische keuken als geen ander. Zij groeide op in een Indisch gezin waar het bereiden en eten van een maaltijd een groot en belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven en cultuur is. Voor Rien is het geheim tot de beste recepten en smaken, het gebruiken van originele en verse kruiden en specerijen. Het is voor haar ook belangrijk om haar cultuur goed te behouden en te koken zoals het jaren geleden werd gedaan. Tijdens het koken zal Rien haar gezelligheid, enthousiasme en kennis over het eten en de cultuur met jou delen om jou hopelijk met een voldaan gevoel naar huis te laten gaan. Naast dat Rien vooral leermeester is in de Indische/Indonesische keuken, kan zij ook goed overweg met andere Aziatische cuisines zoals Kantonees, Thais en Chinees. 

6. Le Souk d’Orient

Profetenlaan 2 - Heilig Landstichting Le Souk d’Orient betekent eigenlijk ‘De markt van het zuiden’ en dat is niet zomaar een markt. Bij Le Souk d’Orient bedoelen ze daar vooral de buitenmarkten mee die ze in vele moslimlanden gebruiken, vooral in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Bij deze kookschool zullen 15 statushouders hun keuken aan jou laten proeven. Tijdens de workshop staat vooral de Levantijnse keuken in de spotlight, zo zal je misschien sommige klassiekers wel herkennen: humus, kebab en yalangi. Maar je zult vooral heel erg verrast worden met andere nieuwe gerechten en smaken zoals Bamiel bil Zeit en Kibbeh. Klinkt misschien totaal niet bekend maar na deze workshop ben jij een ster in het maken van Levantijns eten! 

7. Kokkerelly

Leuvensbroek 3315 - Nijmegen Bij Kokkerelly zal Elly Vermeulen klaarstaan om jou een heerlijke kookavond te bezorgen. Doordat de kookgroepen tussen de 4 en 6 personen bestaan zorgt het voor een persoonlijkere ambiance in de groep. Een kookworkshop bij Kokkerelly zal om 19.00 beginnen waar je samen het menu doorneemt onder het genot van een kopje thee of koffie. Om 19.30 zal het koken beginnen wat ongeveer tot 21.00 uur zal duren. Tijdens deze avond werk je aan een 3-gangen menu. Gebruik makend van verse seizoen producten die eenvoudig verkrijgbaar zijn. Elly doet haar best om recepten te creëren die makkelijk thuis te bereiden zijn maar allesbehalve simpel smaken. Kortom: gewoon lekker! 

Over de schrijver
Ana Laura Schoorl
Reactie plaatsen