Uit eten in Doorn: de top 5 lekkerste restaurants
07 februari 2023 
4 min. leestijd

Uit eten in Doorn: de top 5 lekkerste restaurants

Ben je van plan om te uit eten in Doorn? Dan is het handig om hier een kijkje te nemen voor de lekkerste restaurants in Doorn. Er zijn veel verschillende restaurants die stuk voor stuk topgerechten serveren.

Kies je voor een Italiaanse pasta of pizza of wordt het een heerlijk Frans gerecht? Er is voor iedereen een perfecte plek te vinden om gezellig te uit eten in Doorn. Sluit je dag op de Utrechtse Heuvelrug af met een culinair etentje of begin de avond in één van deze gezellige restaurants.

1. Uit eten in Doorn bij SPOTT

Dorpsstraat 29
Het eerste restaurant om te uit eten in Doorn is SPOTT. Er wordt een huiselijke gevoel gecreëerd in het restaurant door de ouderwetse maar ook stijlvolle sfeer. Je kunt hier genieten van overheerlijke vleesgerechten bereid in een houtskooloven. Een van de specialiteiten die uit deze authentieke houtskooloven komen zijn de Black Angus hamburgers.

De menukaart wordt elke 3 maanden verwisselt om zo de lekkerste gerechten voor elk seizoen te kunnen serveren. Naast de steeds wisselende menukaart worden er ook nog specials aangeboden die niet op het menu staan. De tip van ons is om hier zeker naar te vragen!

Na het uit eten kan je genieten van een heerlijke kop koffie. Bij SPOTT is namelijk de Royal Dutch Espresso te bestellen. Deze onevenaarbare koffie is de perfecte afsluiter van het diner.

espresso uit eten doorn spott

2. Restaurant Brocante in Doorn

Driebergsestraatweg 54
Dit restaurant ligt iets meer afgelegen, maar ligt toch nog in Doorn en is goed bereikbaar. Er bevindt zich ook een grote parkeerplaats zodat er altijd genoeg plek is. Dit restaurant is elke dag geopend voor onder andere lunch, borrels en diner. Bij mooi weer kan je plaatsnemen in een van de loungesets waarbij je bediend wordt vanuit de buitenbar.

Elke week wordt door de chefs een speciaal chef’s menu samengesteld waar voor een goede prijs een 3-gangen diner verkrijgbaar is. Omdat dit menu wordt samengesteld door de chefs zelf zijn ze hier erg in gespecialiseerd en maken ze de lekkerste gerechten speciaal voor jou.

Er is een ruim assortiment aan wijnen vanuit de hele wereld. Er zijn witte, rode en rosé wijnen maar ook champagne en mousserende wijnen. Ten slotte zijn er nog verschillende dessertwijnen om extra te genieten tijdens het toetje.

Heerlijk duurzaam uit eten in Doorn

3. Doorns restaurant Nonna’s

Kampweg 26
Dit is het perfecte restaurant om te genieten van Italiaans uit eten in Doorn. In dit restaurant is het net alsof je in Italië bent door de traditionele stijl komt de Italiaanse keuken echt tot leven. Voor Nonna’s zijn twee aspecten heel belangrijk: authentieke recepten van de familie en de manier waarop deze recepten bereid worden.

In dit echt Italiaanse restaurant in hartje Doorn wordt gebruik gemaakt van een steenoven waardoor de pizza’s extra goed smaken. Voordat je aan de pizza of pasta begint is er een ruime keuze uit voorgerechten. Ook na het hoofdgerecht hoef je nog niet vol te zitten want er is nog keuze uit verschillende heerlijke nagerechten.

Pasta bolognese uit eten in Doorn

4. Uit eten bij Gasterij De Kluis

Plein 1923 24
Dit restaurant heeft haar naam te danken aan een unieke mogelijkheid om te uit eten in Doorn. Er kan hier echt gedineerd worden in een kluis.

Deze speciale kluis bevindt zich in het restaurant en is makkelijk te zien aan de grote metalen deur die open staat. Deze blijft wel open tijdens het dineren vanwege de veiligheid, maar toch is deze kluis nog erg gezellig en intiem. Mocht je op deze unieke locatie willen eten is het wel handig om van tevoren te reserveren.

Ook buiten de kluis is het een gezellig restaurant en een goede manier om de dag af te sluiten na gewandeld of gefietst te hebben op de Utrechtse Heuvelrug.

De Kluis heeft nog een uniek concept, namelijk het ‘samsam’ concept. Hierbij is het mogelijk om twee voorgerechten en twee hoofdgerechten te kiezen. Hier krijg je vervolgens een iets kleinere portie van waardoor je meerdere gerechten kan proeven. Om dit af te sluiten kan je nog een nagerecht kiezen, hierbij blijft het dan wel helaas bij één keuze.

Gasterij de Gastel uit eten Doorn

5. Uit eten in Doorn Brasserie Buut

Kampweg 22
De laatste locatie om te uit eten in Doorn is weer een hele bijzondere. Brasserie Buut bevindt zich namelijk in een voormalige kerk. De kerk is in 1910 gebouwd en is sinds 2020 de locatie te worden om lekker te dineren.

Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van producten van de Utrechtse Heuvelrug en andere producten van Nederlandse bodem. Er is gekozen voor een iets kleinere menu kaart om zo alle producten lokaal te kunnen halen en alles altijd vers te bereiden. Ook wil Brasserie Buut de impact op de wereld minimaliseren en kiezen ze er daardoor voor om gebruik te maken van duurzame energie en biologische en/of fair trade producten te serveren dit maakt het ook nog eens een verantwoorde keuze om hier te gaan uit eten in Doorn.

Bekijk hieronder nog meer blogs over uit eten!

Over de schrijver
Reactie plaatsen