De beste plekken in Nederland om te paintballen
14 oktober 2022 
2 min. leestijd

De beste plekken in Nederland om te paintballen

De spanning stijgt, de paintballs schieten om je oren en de adrenaline giert door je lijf. Samen met jouw team probeer je het doel te bereiken. Zorg dat je niet geraakt wordt door de tegenstander! Want dan lig je uit het spel. Ben je op zoek naar een plek om te paintballen met jouw vrienden, familie of collega’s? Lees dan even verder!

Wat is paintball?

De definitie van paintball is letterlijk: oorlogsspel, schietsport en spel met verfballetjes. De sport komt oorspronkelijk uit Amerika. Het werd voor het eerst gespeeld in de jaren ‘80. Het is de bedoeling dat je met je team de tegenstanders uitschakelt. Dit doe je door middel van markers. Dat zijn balletjes met kleurstof die met een hoge druk uit de wapens worden geschoten. Als je geraakt bent, lig je uit het spel.

Paintballen Nederland

Verschil tussen indoor en outdoor paintball

De naam zegt het eigenlijk al: indoor paintball is binnen, en outdoor paintball is buiten. Maar, welke van de twee locaties kies je? Outdoor paintball wordt vaak het meest gekozen. Lekker buiten op een heuvelachtige locatie in de frisse lucht. De voordelen van outdoor zijn dat je meer uitgebreide strategieën kunt toepassen. Daarnaast is outdoor paintball vaak voordeliger aangezien er geen ruimte gehuurd hoeft te worden. Maar, bij regen, sneeuw of extreme hitte, is het vaak fijner om voor indoor paintball te kiezen. Zeker in Nederland is het weer veranderlijk. Boek je het uitje ver van tevoren, dan kun je nooit zeker zijn van goed weer.

Bij indoor paintball zijn de spelers vaak nóg fanatieker. Door de kleinere ruimte, moet je nog meer om je heen kijken of je niet in het vizier bent van de tegenstander. Daarnaast wordt het spel door middel van muziek, voorwerpen zoals oude auto’s of kijktorens en rookmachines nog spannender. Wil je met volle adrenaline paintballen? Kies dan zeker voor een toffe indoor paintball baan!

Verschillende speltypen

Bij paintball heb je altijd een speldoel. Dit kan per keer verschillen. We hebben de meest voorkomende speldoelen voor je op een rijtje gezet:

  1. Last Man Standing: Dit wordt het vaakst gespeeld bij paintball. Het doel is om de tegenpartij uit te schakelen door ieder lid te raken met je gun.
  2. Capture the Flag: Beide teams bewaken hun eigen vlag. Het is de bedoeling om de vlag van de tegenpartij te veroveren en in je eigen kamp te brengen.
  3. Central Flag: Een vlag is verstopt in het midden van het speelveld. Beide partijen willen zo snel mogelijk de vlag vinden en veroveren. Het team dat dit als eerste doet, is de winnaar.
  4. Presidentenspel: Ieder team heeft een president. Het doel is dat je met je team jouw president beschermd en de president van het andere team raakt. Het team waarvan de president het eerste af is, heeft verloren.
  5. Free-For-All: Ieder speelt voor zich. Er is geen teamverband. De laatste speler in het spel heeft gewonnen.

Leuk voor jouw vrijgezellenfeest of teamuitje!

Paintballen is een ideaal uitje voor jouw vrijgezellenfeest of teamuitje. Ga de strijd aan met je vrienden of collega’s en win de titel: best paintball team. Daar kun je het verliezende team jaren later nog aan herinneren.

Over de schrijver
Thijs is sinds mei 2022 blogger bij Planjeuitje. Hij komt uit Gelderland en heeft affiniteit met de horeca en achtergrond in de online marketing. Hij schrijft dus het liefste blogs over de leukste restaurants, cafés, hotels en uitjes van zowel Nederland als buitenland. Zijn favoriete vakantieland is Bonaire en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met sporten, schrijven en horeca.
Reactie plaatsen