3 manieren om op vliegvakantie te gaan
03 maart 2023 
1 min. leestijd

3 manieren om op vliegvakantie te gaan

Voor veel mensen is het belangrijk om op tijd op het vliegveld aan te komen om hun vluchten te kunnen halen. Er zijn verschillende manieren waarop je op het vliegveld kunt komen dit is natuurlijk wel afhankelijk van waar je vertrekt. Hieronder de meest praktische manieren om zo snel mogelijk op het vliegveld te komen. 

Eigen vervoer

Een van de meest voorkomende manieren om op het vliegveld te komen, is met eigen vervoer. Als je in de buurt woont van het vliegveld, kun je besluiten om met je eigen auto te komen en hem te parkeren bij het vliegveld. Wanneer je bijvoorbeeld moet vliegen vanaf Charleroi Airport, kan je kiezen tussen verschillende parkeergelegenheden in de buurt van dit vliegveld. Als je gebruikt maakt van Parkos kun je filteren op verschillende opties. Zo weet je precies welke kosten je maakt, waar je overdekt kunt parkeren en bijvoorbeeld wat de loopafstand is naar het vliegveld. Parkeren rondom het vliegveld is de meest snelle en praktische optie. 

Taxi

Het vervoer met een taxi van en naar het vliegveld heeft verschillende voor- en nadelen. De voordelen zijn vooral het gemak en het feit dat je je geen zorgen hoeft te maken om de auto. De taxi kan je vaak bij de ingang van het vliegveld eruit zetten, zodat je zo kort mogelijk hoeft te lopen met de bagage. Het enige nadeel aan het gebruik van een taxi is de prijs, van de drie mogelijkheden in dit artikel is de taxi in de meeste gevallen het duurst. De prijs is per rit en niet per persoon, dus met hoe meer mensen je de taxi pakt, hoe minder duur het is. Als je vanaf een publieke plek de taxi nodig hebt kan je ook altijd kijken of er andere mensen ook naar het vliegveld moeten om vervolgens de kosten te kunnen delen. 

Trein

Een van de meest voordelige en efficiënte manieren om op het vliegveld te komen, is met de trein. Er zijn vaak verbindingen beschikbaar die direct vanaf het centrum naar het vliegveld gaan, waardoor je geen lange tijd hoeft te reizen. Ook kun je geld besparen door de voordeligste tarieven te zoeken. Als je de trein neemt, heb je geen parkeerkosten en kun je vaak gemakkelijk samen met je bagage reizen. Houdt bij de trein wel rekening met eventuele vertragingen en langere reistijden, zeker in de vakantieperiodes is het druk in de buurt van vliegvelden. Als je met de trein naar het vliegveld wilt, moet je ook uitzoeken hoe je eerst op het treinstation komt, houdt hier rekening mee als je de reis gaat plannen! 

Over de schrijver
Thijs is sinds mei 2022 blogger bij Planjeuitje. Hij komt uit Gelderland en heeft affiniteit met de horeca en achtergrond in de online marketing. Hij schrijft dus het liefste blogs over de leukste restaurants, cafés, hotels en uitjes van zowel Nederland als buitenland. Zijn favoriete vakantieland is Bonaire en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met sporten, schrijven en horeca.
Reactie plaatsen