De Efteling: Ga Niet Voordat Je Dit Gelezen Hebt
onlineperformanceagency
27 december 2015 
8 min. leestijd

De Efteling: Ga Niet Voordat Je Dit Gelezen Hebt

Efteling De Efteling is één van de mooiste pretparken van Nederland, en zelfs van Europa. Het bestaat al sinds 1952, en sindsdien is het een waar begrip geworden. Vanuit alle hoeken van de wereld komen mensen naar Kaatsheuvel om dit super leuke attractiepark te bezoeken. Een dagje Efteling blijft leuk, hoe jong of oud je ook bent. Als je een bezoekje wilt brengen aan de wereld vol wonderen, is het slim om goed vooruit te plannen. Wij helpen je graag op weg!

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Aan een mooie dag in het één van de mooiste pretparken van Europa gaat uiteraard een planning vooraf. Als je echt alles uit je dagje Efteling wilt halen is een goede planning een mooie manier om te beginnen. Bij zo'n planning zijn er verschillende aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden. Het bezoek begint natuurlijk bij het kiezen van de juiste datum. Op sommige dagen is het drukker dan andere; tijdens schoolvakanties en in het weekend moet je rekening houden met langere wachttijden en grote menigtes. Het is dus slim om, als dit mogelijk is, je bezoekje buiten deze periodes om te plannen. Op de website van de Efteling kun je precies zien op welke dagen het druk of juist rustig is. Als je met de auto gaat, doe je er goed aan van tevoren uit te zoeken wat de snelste route is. Soms kan het lonen om een korte omweg te nemen, als je daarmee bepaalde drukke knooppunten kunt vermijden. Ook kan het slim zijn om wat vroeger of juist wat later te vertrekken, zodat je niet in de file komt te staan. Die files kun je natuurlijk ook vermijden door met het openbaar vervoer te gaan. De Efteling is met de trein en bus makkelijk te bereiken. Hou altijd de actuele vertrektijden in de gaten om vertraging te vermijden. Gaan jullie met het hele gezin? Niet alle attracties zijn geschikt voor kleine kinderen. Voor de achtbanen moet je vaak 1.20m of zelfs 1.40m lang zijn. Om teleurstelling te voorkomen is het slim om thuis even de kids goed op te meten, zodat ze niet voor niets in een lange wachtrij komen te staan. Als je eenmaal bij het park aankomt, zie je vanzelf de loketten waar je entreekaartjes kunt kopen. Maar wie slim is, koopt de kaartjes van te voren online. De wachtrijen bij de loketten kunnen namelijk behoorlijk lang worden, en als je al een kaartje hebt kun je zo doorlopen naar de ingang. En als je online een kaartje koopt krijg je ook nog eens korting!

Tip: download de Efteling-app

Als je echt alles uit je dagje Efteling wilt halen is de Efteling-app een goeie uitkomst. Met deze app kun je je goed op je bezoek voorbereiden, en ook tijdens je dagje Efteling zelf komt hij vaak goed van pas. Zo kun je bijvoorbeeld het weer in de gaten houden, en kun je, als je inlogt met je Efteling-account, via de app je ticket laten scannen bij de ingang van het park. Dan hoef je het dus niet meer uit te printen! Het handigst aan de app is de plattegrond. Aan de hand van deze kaart kun je je bezoekje goed voorbereiden, bijvoorbeeld door thuis alvast te oriënteren welke attracties zich waar in het park bevinden. Ook vind je er informatie over de attracties; als je erop klikt komt er een korte beschrijving van wat het precies inhoudt, en voor wie de attractie wel of niet geschikt is. Als je eenmaal in het park zelf bent wordt de plattegrond in de app pas echt interactief. Als je even verdwaald bent heb je zo je weg weer gevonden. De app rekent zelfs voor je uit hoe ver het nog lopen is naar de volgende achtbaan, en hoe lang de wachttijden op dit moment zijn. Met deze app heb je dus echt alle informatie in je hand. Super handig!

Plan nog meer uitjes:


Logeren in het Efteling Hotel of Bosrijk

Kun je geen genoeg krijgen van de wereld vol wonderen? Wij begrijpen precies hoe je je voelt. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om van je dagje Efteling een langer uitje te maken: met een overnachting in het Efteling Hotel of Bosrijk! Het Efteling Hotel is een vier-sterrenhotel met verschillende soorten kamers. Je verblijf wordt extra leuk in één van de themakamers. Wat dacht je van een overnachting in een kamer met onderwater thema? Of waan je in het land van 1001 nacht in de Fata Morgana Suite! Efteling Bosrijk Naast het Efteling Hotel is er sinds 2009 een heus vakantiepark bij gekomen: het Efteling Bosrijk. Dit fraai vormgegeven park staat helemaal in het thema van Klaas Vaak. Het is super knus en biedt verschillende opties qua verblijf. Er zijn appartementen voor 4 personen, maar ook mooie huisjes voor grotere groepen. Voor de gasten is er ook een zwembad! Een verblijf in het Efteling Hotel of in het Bosrijk heeft nog een leuk voordeel: in tegenstelling tot de dagjesmensen mag je om 9.30u, oftewel een half uur voordat het officieel open gaat, het park al in. De attracties zijn dan nog niet geopend, maar je kunt al wel in de rij gaan staan zodat je de allereerste bent!

Kosten besparen

Een dagje Efteling is absoluut de moeite waard. Maar zo'n uitje kan snel in de kosten lopen. Wil je graag een dagje naar de Efteling, maar wil je de kosten laag houden? Dan hebben we nog een aantal tips. Ga je met het openbaar vervoer? De NS heeft regelmatig acties in samenwerking met de Efteling. Zo krijg je momenteel een NS-dagretour, een busticket van Arriva en een kaartje voor de Winter Efteling voor maar €39,-! Als je je kaartjes van tevoren online koopt op de website van de Efteling bespaar je 2 euro per ticket! En zoals hierboven vermeld hoef je dan ook niet meer in de rij te staan. Verder is het slim om acties van derde partijen in de gaten te houden. Je kent bijvoorbeeld vast wel de jaarlijkse actie van Albert Heijn, waarbij je kunt sparen voor korting op je kaartje. Zo zijn er meerdere acties, dus vaak kun je je entreebewijs voor de Efteling met korting kopen. En als je echt wilt besparen neem je natuurlijk je eigen eten mee! Hoewel je bij de Efteling lekker kunt lunchen en dineren is het een dure grap om echt alle maaltijden in het pretpark te kopen. Zorg bijvoorbeeld dat je voor de lunch boterhammen bij je hebt - dan kun je 's avonds lekker friet eten.

Neem een abonnement

Woon je in de buurt van de Efteling en ben je van plan vaker te gaan? Dan kan het voordelig zijn om een abonnement te nemen. Een jaarabonnement kost €165,- dus als je vijf keer naar de Efteling gaat heb je het er al uit! Dat moet wel lukken, toch? Ook leuk: als je een abonnement hebt kun je twee entreebewijzen met 50% korting kopen. Zo kun je dus iemand meenemen voor een leuk prijsje! En je krijgt met je Efteling-abonnement ook nog eens korting of zelfs gratis entree voor een aantal andere dierentuinen en attractieparken. Let wel op: op sommige dagen (maximaal 14 per jaar) is je abonnement niet geldig. Kijk voordat je gaat altijd even op de site van de Efteling om te zien of je toegang hebt.

De leukste attracties volgens Planjeuitje.nl

Joris en de DraakAchtbaan: Joris en de Draak Hoewel de Python op het eerste gezicht misschien spectaculairder oogt, en Baron 1898 ook wel heel erg gaaf is, vinden wij Joris en de Draak de leukste achtbaan. Bij deze achtbaan kun je kiezen voor Water of Vuur, waarna je met twee karretjes tegen elkaar racet. Deze supersnelle houten rollercoaster werkt gegarandeerd op je lachspieren! Avonturen DoolhofActief: Het Avonturendoolhof Dit doolhof is alleen voor de kids, dus papa en mama kunnen buiten even uitrusten. Tijdens het zoeken naar de uitgang komen je kinderen allerlei spannende obstakels tegen. Kunnen ze door een raam met tralies kruipen? Krijgen ze de gouden poort open? En pas op voor de waterstralen bij de brug! Als ze de weg echt helemaal kwijt zijn, kunnen ze de uitgang zoeken vanaf het uitkijkpunt. Kleren van de KeizerSprookje: De nieuwe kleren van de keizer De nieuwe kleren van de keizer is één van de nieuwste sprookjes in het Sprookjesbos, dus dat mag je tijdens je dagje Efteling niet missen! Het verhaal van de keizer die zo ijdel is dat hij zich laat bedonderen en vervolgens naakt door de stad trekt komt op een super leuke manier tot leven. De kids zullen het hilarisch vinden! RaveleijnShow: Raveleijn Kinderboekenschrijver Paul van Loon schreef speciaal voor de Efteling een nieuw sprookjes: Raveleijn. Raveleijn is een show in een prachtig theater dat speciaal is gebouwd voor deze voorstelling. Met water, vuur en echte paarden is deze show spannend en spectaculair. Lukt het Thomas, Maurits, Lisa, Emma en Joost om de gemene Graaf Grafhart te verslaan? Volk van LaafKlassieker: Het Volk van Laaf Het Volk van Laaf is al 25 jaar een begrip in de Efteling. De Laven zijn een grappig volkje dat in hun eigen dorpje in de Efteling woont. Ze zijn in het dorp met van alles bezig: ze bakken brood en taartjes, brouwen dranken en gaan naar school. Met een ritje in de monorail kun je het hele dorp goed zien van bovenaf. Efteling MuseumKijken: Het Efteling Museum Op het Anton Pieckplein vind je het Efteling Museum. Dit museum is klein, maar staat bomvol voorwerpen uit de geschiedenis van het park. Van oude poppen tot tekeningen van Anton Pieck: dit museum heeft het allemaal. Een interessante kijk in de historie van de Efteling. Villa VoltaSpanning: Villa Volta Hugo van den Loonsche Duynen is de leider van een roversbende die een abdij beroven van al het goud en andere schatten. Maar hij blijft niet onbestraft, want als hij thuiskomt blijkt zijn huis te zijn vervloekt. Het draait onafgebroken in de rondte, totdat iemand de vloek komt opheffen.   Met deze tips moet dat dagje Efteling wel slagen! Als je je goed voorbereidt kun je optimaal van je uitje genieten. Welke attracties vind jij het leukst?Laat het ons weten!Bronvermelding: Alle media in dit artikel zijn afkomstig van Efteling.com.

Over de schrijver
onlineperformanceagency
Reactie plaatsen