Top 5 waterpretparken van Nederland!
20 februari 2023 
2 min. leestijd

Top 5 waterpretparken van Nederland!

Je vraagt je misschien af: ‘zijn er wel waterpretparken in Nederland?’. Het antwoord is: JA! Die zijn er zeker. Misschien niet zo groot en overweldigend als in sommige vakantielanden, maar ze mogen er zeker zijn!

In dit blog lopen we langs de top 5 waterpretparken van Nederland. Zo kom je er snel achter waar jullie al het plezier van de wereld kunnen beleven. Veel plezier!

1. Het Tikibad Duinrell – Wassenaar

 1. Grootste waterpark van de Benelux
 2. 20 glijbanen aan plezier
 3. Zowel binnen als buiten

Het Tikibad van Duinrell is het grootste (deels overdekte) waterpretpark van Nederland en de Benelux! Met 15 binnen- en 5 buitenglijbanen is er in ieder jaargetijde wat te beleven. Er zijn zowel rustige glijbanen voor de kleine waterratten als grote en snelle glijbanen voor de grotere kids! Het Tikibad is een leuke plek om bijvoorbeeld jouw kinderfeestje te vieren met al je vriendjes!

Wist je dat het zelfs mogelijk is om met je familie te blijven slapen in een van de Duingalows, Lodgetenten of op de camping? Zo kan je meerdere dagen genieten van het Tikibad en het attractiepark Duinrell!

2. Aqua Mexicana – Slagharen

 1. Mexicaanse stijl
 2. Zowel binnen als buiten
 3. 10 glijbanen aan plezier

Dit aquapark van het welbekende attractiepark Slagharen is een super groot waterpretpark in Nederland van maar liefst 5200 m2 groot! Je kan hier van 10 glijbanen naar beneden roetsjen! Ook vind je hier een groot subtropisch zwembad, een bubbelbad, twee sprayparken en natuurlijk lekkere horecavoorzieningen.

Het leuke aan dit waterpretpark is dat alles in Mexicaanse stijl is! Je waant je tussen de palmbomen, kleurrijke veranda’s, stranden en subtropische sferen!

Ook dit waterpretpark is te combineren met het attractiepark! Ook hier kan je blijven slapen om meerdere dagen te genieten van alles wat Slagharen te bieden heeft!

3. Hof van Saksen – Nooitgedacht

 1. 107 meter lange wildwaterbaan
 2. Langste trechterglijbaan van Nederland
 3. Grootste indoor-bandenglijbaan ter wereld

Het zwembad op Hof van Saksen is een beleving voor het hele gezin. Met snelle glijbanen, een superlange wildwaterbaan, een trechterglijbaan en een indoor-bandenglijbaan is dit dé plek om veel plezier te beleven.

Wanneer het mooi weer is kan je ook genieten van het recreatiemeer gelegen aan een recreatiestrand. En wat helemaal supercool is hier: bandenglijbaan Intenso – een gigantisch hoge bandenglijbaan waar je met z’n tweeën tegelijk in kan en hele mooie lichteffecten kunt zien!

4. Waterpark Splesj – Hoeven

 1. 7 waterglijbanen
 2. 900 m2 aan Spraypark
 3. Speeltuinen met trampolines
 4. Adventure minigolf (tegen betaling)

Waterspeelpark Splesj noemt zichzelf het meest spectaculaire waterpark van Nederland en België! Zou dat door het 900 m2 grote spraypark komen?! Verder zijn er nog 7 waterglijbanen, speeltuinen en zelfs minigolf! Van alles te beleven dus. Ook kan je hier lekker buiten liggen op het gras. Restaurant Ons Caat (met terras) zorgt ervoor dat jullie trek snel gestild wordt en snel weer verder kunnen spelen!

Het leuke aan dit waterspeelpark is dat alles in de open lucht is! Super lekker als het mooi weer is dus!

5. Center Parks De Kempervennen

 1. 2 recreatiemeren
 2. 2 glijbanen + wildwaterbaan
 3. Tropisch waterpark
 4. Bewonder tropische vissen in het snorkel bad

Bij Center Parks De Kempervennen kan je daadwerkelijk alles doen! Van Duiken tot Aqua racen en van bubbelen in een bubbelbad tot spartelen in het golfslagbad. Wat ook erg gaaf is om hier te snorkelen in het snorkel bad, hier zwemmen echte tropische vissen!

’s Zomers vind je hier ook het Aquapark; een super groot opblaasbaar hindernissenparcours dat drijft op het water! Van mei tot oktober kan je hier je geluk niet op!

Weten jullie al welk waterpretpark in Nederland jullie gaan bezoeken? Als je echt geen keuze kan maken moeten jullie ze misschien maar allemaal langsgaan! Laat je weten welk waterpretpark jij het leukste vond?

Veel zwemplezier!

Bekijk ook een van deze blogs:

Over de schrijver
Thijs is sinds mei 2022 blogger bij Planjeuitje. Hij komt uit Gelderland en heeft affiniteit met de horeca en achtergrond in de online marketing. Hij schrijft dus het liefste blogs over de leukste restaurants, cafés, hotels en uitjes van zowel Nederland als buitenland. Zijn favoriete vakantieland is Bonaire en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met sporten, schrijven en horeca.
Reactie plaatsen