Sfeervol Eten In De Gezellige Stad Gouda; 7 Restaurants
Marieke Flikweert
27 januari 2019 
6 min. leestijd

Sfeervol Eten In De Gezellige Stad Gouda; 7 Restaurants

 Wie aan Gouda denkt, denkt aan kaas, kaarsen en stroopwafels. Gouda heeft een historische binnenstad met mooie grachten, prachtige huizen, een oude binnenstad met de grote Sint Janskerk en op het Marktplein het bekende oude Stadhuis. Gouda is zeker de moeite waard om eens te bezoeken, een stadswandeling te maken en je ogen uit te kijken. Tijdens een bezoek aan Gouda kun je in tal van restaurants in de binnenstad genieten van een kop koffie met een gebakje, een uitgebreide lunch of een heerlijk diner. In dit artikel noemen we 7 sfeervolle restaurants in Gouda.

1. Kookhuis Jantrus

Naaierstraat 9 - Gouda Bij Kookhuis Jantrus krijg je een warm welkom, aandacht en zorg. Dit eerste restaurant is gelijk al een bijzonder restaurant. Kookhuis Jantrus is al 22 jaar een sfeervol Private Dining Restaurant. Dineren exclusief met je eigen gezelschap in een informele en sfeervolle omgeving. Chef Arthur Staneke kookt met passie, uitsluitend voor jouw gezelschap. Hij maakt daarbij gebruik van pure, eerlijke en verse seizoensproducten die van een uitstekende kwaliteit zijn. Passie en vakmanschap zijn de sleutelwoorden. No nonsens en geen fratsen. Dineren zoals het bedoeld is. Wil jij met je gezelschap dineren bij Kookhuis Jantrus? Op dinsdag, woensdag en donderdag geldt er een minimum van 8 personen en een maximum van 16 à 17 personen. Op vrijdag en zaterdag wordt er een minimum van 10 personen gehanteerd. Uitsluitend op afspraak. 

2. L’ Angolo Divino

Wijdstraat 9 - Gouda Traditioneel Italiaans eten op z’n best… Dat is het motto van Italiaans Restaurant L’ Angolo Divino. Je kunt je er prima laten verrassen door een vier-gangen verrassingsmenu te bestellen. Wil je wel liever zelf bepalen wat je eet? Dan is er een menu voor 2 personen te bestellen. Zo weet je van tevoren wat je eet en welke prijs je moet betalen. Natuurlijk kun je ook allerlei gerechten van de zeer uitgebreide kaart bestellen. Eet je liever thuis? Dan kun je via de website ook online bestellen en je eten laten bezorgen. Tijdens een feestje, een bedrijfsparty of een andere gelegenheid voorziet L’ Angolo Divino jullie van het meest fantastische Italiaanse eten en wordt jouw feest er één om nooit te vergeten. Gouda

3. De Lichtfabriek Gouda

Hoge Gouwe 189 - Gouda Een bijzondere plek, een bijzonder pand. Eten in de oude Lichtfabriek zorgt voor een unieke sfeer en een geweldige ervaring. Licht speelt een belangrijke rol in dit pand. Dit komt door de monumentale raampartijen en door de indrukwekkende lampen in de fabriek. De hoge plafonds met de stoere fabriekselementen zorgen voor deze unieke sfeer. De menukaart wordt 4x per jaar gedeeltelijk vernieuwd. Klassiekers worden afgewisseld met typische seizoensgerechten. Kinderen zijn hier bijzonder welkom. Per volwassene mag één kind gratis een gerecht kiezen van de kinderkaart. De voorwaarden lees je op de website. In de kelder van het restaurant is er een speciale Kaasfondue Fabriek in gericht. De Fondue Fabriek is geopend op zondag-, dinsdag,- en donderdagavond. Voor een vast bedrag kun je onbeperkt genieten van allerlei dips, die je in de kaas kunt dopen. Ook het dessert is geheel in stijl. De kaasfondue wordt vervangen door een chocoladefondue en allerlei zoete hapjes kun je zo in de chocolade dopen voor een heerlijke chocoladedessert! Gouda

4. Gewoon Gouds

Markt 41 - Gouda De Markt in Gouda is een prachtige locatie. In het restaurant heb je een mooi uitzicht over dit historische marktplein en het oude stadhuis van Gouda. Het gebouw en de inrichting van het restaurant hebben een unieke balans tussen klassieke en moderne elementen. De moderne kunst zorgt voor een tijdloze uitstraling. Bij Gewoon Gouds kun je lunchen, borrelen en dineren. Lunchen en dineren kun je op de eerste verdieping van het restaurant, borrelen kan in het café op de begane grond en hier kun je genieten van een warme snack en een van de 35 biersoorten.Op het terras kunnen maar liefst 200 gasten een plekje vinden. Niet alleen bij zonnig en warm weer zit je daar heerlijk, ook als het weer minder mooi is weten ze van het terras een droog, verwarmd en sfeervol plekje te creëren. IJssalon Lekker Gouds is sinds 2008 een onderdeel van Gewoon Gouds. Je kunt er terecht voor wafels, smoothies, milkshakes en natuurlijk veel verschillende en wisselende ijssmaken. Tussen Lekker Gouds en meer en Gewoon Gouds vind je Luqx. Luqx is een restaurant dat uitermate geschikt is voor je besloten feestje tot maximaal 60 personen.

5. La Oliva

Markt 16 - Gouda La Oliva aan de Markt te Gouda is een mediterraans restaurant. Het is gespecialiseerd in kwalitatieve en zeer hoogwaardige gerechten. Je kunt er terecht voor een heerlijke lunch, voor een uitgebreid diner, maar ook voor overheerlijke tapasplanken. Je hebt keuze uit diverse soorten tapasplankjes, alleen met vis, alleen met vlees, een combinatie van vlees en vis, vegetarisch, zo is er voor iedereen wel een keuze te maken. La Oliva staat vooral bekend om de zeer uitgebreide kaarten. Zowel de lunchkaart als de dinerkaart is uitgebreid en is er voor iedereen genoeg te kiezen. Vind je de kaart zo uitgebreid dat je niet weet wat je moet kiezen? Kies van voor Dine&Share en geniet samen van een proeverij van allerlei verschillende gerechtjes. 

6. Restaurant Bij Ons

Koster Gijzensteeg 5 - Gouda Bij Ons is een sfeervol restaurant in het centrum van Gouda. Net voorbij de drukte van de Markt en onder de schaduw van de prachtige Sint Janskerk, gevestigd in de gezelligste steeg van Gouda. Restaurant Bij Ons telt twee verdiepingen. Op de begane grond is een bar waar je een aperitief kunt nuttigen. Op de eerste verdieping van het restaurant geniet je van een geheel verzorgde avond met overheerlijke gerechten. De gerechten zijn gebaseerd op de Franse keuken, maar de invloeden van over de hele wereld proef je in de gerechten terug. Naast het à la carte menu bieden ze ook een midweekmenu voor een vaste prijs waarin je een keuze kunt maken uit een aantal gerechten. Bijzonder zijn de muren van het restaurant. De muren van het nieuwste gedeelte zijn opgefleurd met prachtige schilderijen van een Goudse kunstenares. Gedurende het jaar zullen de schilderijen steeds wisselen. Op de website worden er uitsneden van de schilderijen getoond. Ben je nieuwsgierig geworden naar de gerechten en naar de schilderijen? Breng dan een bezoek aan Bij Ons in de gezelligste steeg van de stad. 

7. Viejees

Wijdstraat 13 - Gouda Geniet van de smaken van Viejee’s. Shared Dining. Samen kun je genieten en proeven van de samengestelde plateaus met verschillende gerechten van de kaart en de specialiteiten van de dag. Je hebt een keuze uit drie verschillende plateaus, een plateau met voorgerechten, één met hoofdgerechten en een plateau met nagerechten. Dit concept zorgt voor een ongedwongen gezellige sfeer. Ook kun je kiezen voor à la carte gerechten. Voor de gerechten wordt gebruik gemaakt van seizoensproducten en dat is elke dag weer anders. Je kunt niet alleen in het restaurant genieten van alle smaken die Viejee’s te bieden heeft. Dat kan ook thuis. In samenwerking met de kok verzorgen ze graag de catering op jouw feestje. Of het nu een borrel, een barbecue, een diner is, alles is mogelijk. Bijna alles dan. Met 20 jaar lang ervaring weet de kok van jouw feest een unieke totaal-beleving te maken die je gasten niet gauw zullen vergeten. 

Over de schrijver
Marieke Flikweert
Reactie plaatsen