Routes voor het hiken in Peru
12 december 2022 
2 min. leestijd

Routes voor het hiken in Peru

Ben je van plan om te gaan hiken in Peru, maar weet je nog niet precies welke routes en tochten het beste bij je passen? Lees dan dit artikel om meer te weten te komen over de prachtige landschappen van Peru en de wandelingen die je hier kunt maken. Hieronder hebben we de mooiste hikes van Peru voor je op een rijtje gezet.

Salkantay tocht

De Salkantay tocht wordt vaak gezien als de beste route na de Inca Trail. Deze hike is bijna net zo mooi als de Inca Trail en voor de mensen die houden van bergen is deze route misschien nog wel mooier. Het lopen van de Salkantay Trail duurt ongeveer 5 dagen. Je zult hier een groot gedeelte door het Vilcabamba gebergte wandelen. Op de tweede dag van deze tocht zul je de pas van de Salkantayberg passeren op een hoogte van ruim 4.600 meter. Vanuit de hoge toppen van de bergen zul je tijdens de afdaling van deze tocht ook door tropische regenwouden hiken.

Het verschil in de landschappen is wat deze route zo bijzonder maakt. Wanneer je zeker wilt weten dat je een goed uitzicht over de bergen zal hebben kan je het beste tussen mei en oktober naar Peru afreizen. Heb je al een vlucht geboekt, maar valt deze niet in de beste tijd voor het hiken in Peru? Dan kan Aviclaim.nl je helpen met het terugvragen van het geld van de vlucht die je wilt annuleren. Je kunt vervolgens zelf een nieuwe reis boeken in een periode dat het weer in Peru ideaal is voor het hiken.

Hiken over de Inca Trail

De Inca Trail is met afstand de bekendste route voor het hiken in Peru en misschien zelfs van de wereld. Tijdens een tocht van 4 dagen wandel je over de eeuwenoude paden die door de Inca’s zijn gelegd. Deze paden en ruïnes worden gezien als een van de indrukwekkendste, handgemaakte werken die ooit zijn ontdekt. In totaal zijn de netwerken van deze Inca routes meer dan 30.000 kilometer lang.

Tijdens het hiken door dit prachtige gebied zul je slecht 43 kilometer afleggen, maar je kunt de gehele tocht genieten van prachtige uitzichten met als hoogtepunt de magische stad Machu Picchu. Wil je deze bijzondere tocht graag zelf maken? Dan kun je bij Bookatrekking.com zelf je eigen wandelvakantie samenstellen en deze gelijk boeken. Voor zowel beginnende en ervaren hikers kan je hier kiezen uit honderden verschillende routes waar je zeker van zult genieten tijdens het hiken.

Hiken over de regenboogberg

De tochten over de regenboogberg worden vaak in de vroege ochtend belopen en zijn erg uitdagend, maar het uitzicht is toch wel de ultieme beloning voor deze tocht. Je zult een prachtig uitzicht hebben op de Vinicinca. Deze berg staat beter bekend als de regenboogberg. De prachtige berg staat bekend om de kleuren die ontstaan door de vele verschillende stenen en mineralen. Deze kleuren variëren van wit, geel, oranje, groen, rood paars en geel. Vandaar dat de berg vaak de regenboogberg wordt genoemd.

Over de schrijver
Thijs is sinds mei 2022 blogger bij Planjeuitje. Hij komt uit Gelderland en heeft affiniteit met de horeca en achtergrond in de online marketing. Hij schrijft dus het liefste blogs over de leukste restaurants, cafés, hotels en uitjes van zowel Nederland als buitenland. Zijn favoriete vakantieland is Bonaire en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met sporten, schrijven en horeca.
Reactie plaatsen