High Tea Hoorn: De Leukste Locaties
Danielle van de Vlag
28 december 2019 
5 min. leestijd

High Tea Hoorn: De Leukste Locaties

Ben jij ook gek op zoete en hartige lekkernijen, dan is een high tea echt iets voor jou. Een high tea is een lichte maaltijd bestaande uit allerlei kleine hartige en zoete hapjes die je combineert met heerlijke kopjes thee. Het is afkomstig uit Engeland, maar in Engeland heeft de benaming een iets andere betekenis. Daar is het een maaltijd met hartige gerechten dat rond zes uur gegeten wordt, maar in Nederland combineren we dit ook met zoete lekkernijen en doen dit meestal begin van de middag of midden op de middag. Genieten van kopjes thee met heerlijke versnaperingen, dat wil toch iedereen!? En nog leuker is het om het samen te nuttigen met je geliefde, je moeder of samen met vriendinnen. We hebben 6 keer de leukste locaties in Hoorn voor je gevonden voor een uitgebreide high tea. Dat wordt gegarandeerd genieten!

high tea in Hoorn - Plan je uitje

1. Brasserie d'Oude Veiling

Dorpsstraat 93 - Zwaag Brasserie d'Oude Veiling is een sfeervol ingerichte brasserie waar je de meest goddelijke high tea kunt nuttigen. De keukenbrigade van de brasserie verrast de gasten altijd met heerlijke verschillende huisgemaakte lekkernijen. Het motto van het personeel is: verrassend lekker eten in een unieke sfeer! Dat zit dus wel goed! Je kunt bij Brasserie d'Oude Veiling kiezen uit twee verschillende high tea's: High Tea Standaard en High Tea d’Oude Veiling. De standaard high tea is helemaal niet zo standaard, maar juist bijzonder lekker. Je kunt onbeperkt genieten van verschillende smaken thee, je krijgt een glas champagne en er staan heerlijke zoete lekkernijen zoals bonbons, gebak en diverse koekjes voor je klaar uit eigen keuken. Klinkt al als genieten! De hartige hapjes bestaan uit versgebakken quiche en diverse soorten sandwiches. Te lekker! De High Tea d'Oude Veiling is vanaf 10 personen en bestaat uit onbeperkt thee, 2 glazen champagne, gebak, bonbons, muffins, amandelstaaf en verschillende koekjes. Allemaal uit eigen keuken. Ook bij deze high tea bestaan de hartige hapjes uit quiche en diverse belegde sandwiches. Het klinkt allemaal veel te lekker! Een high tea is ideaal om gezellig de tijd te nemen voor een gesprek met je vriendinnen, je moeder, je geliefde of collega's. Kortom er is altijd wel een reden om een gezellige high tea te reserveren bij Brasserie d'Oude Veiling. high tea in Hoorn - plan je uitje

2. Van der Valk Hoorn

Westfriese parkweg 1 - Hoorn Bij Van der Valk in Hoorn is een high tea meer dan een feestje. Hier geniet je van diverse huisgemaakte lekkernijen uit verschillende landen. Hoe bijzonder klinkt dat!? Op zondag schuif je aan in koffiebar Chiccio. Proeverij Leaves & Beans zit boordevol hartige en zoete lekkernijen en onbeperkt koffie en/of thee uit land naar eigen keuze. Bij proeverij Chiccio kun je genieten van onbeperkt koffie en/of thee uit land naar eigen keuze, proeverij van smoothies, proeverij van Hartige & Zoete lekkernijen en een proeverij van Tony Chocolonely. Hoe lekker klinkt dat!? Samen ongedwongen genieten van een welverdiende high tea, dat doe je bij Van der Valk in Hoorn. Op de andere dagen van de week kun je voor een tea terecht in het restaurant. In de middaguren bieden ze een met zorg samengestelde high tea aan voor 18,50 per persoon. Een high tea met een modernere uitstraling, een etagere gevuld met de meest smakelijke hartige en zoete lekkernijen. Die moet je echt proeven! Hierbij serveren ze onbeperkt diverse soorten thee, maar natuurlijk kunt je ook kiezen voor een lekkere kop koffie of een fris glas water. Het is een unieke smaakbeleving en een gezellig uitje op zich. De gezellige sfeer in het hotel geeft je gelijk een aangenaam gevoel en een warm welkom. Bovendien kun je heerlijk en comfortabel zitten in het prachtige restaurant en de mooiste gesprekken voeren tijdens de high tea. Kortom, een high tea bij Van der Valk in Hoorn is een smaakbeleving omringd door een fijne sfeer die je niet wilt en mag missen!high tea in Hoorn

3. Onder de Wester

Westerstraat 113 - Enkhuizen In de binnenstad van Enkhuizen vind je Onder de Wester. Hier kun je genieten van koffie met huisgemaakt gebak, high tea, lunch, borrel, tapas & diner. Onder de Wester heeft een authentieke eigentijdse sfeer, fijne muziek, eten en drinken en wanneer het heerlijk weer is kun je lekker verblijven op het fijne terras aan het historische plein van het voormalig Burger Weeshuis. Een fantastische plek. Het prachtige Rijksmonument werd in 2012 volledig gerestaureerd en ingericht met hergebruikte originele bouwmaterialen van het pand. Als waardering voor het redden van dit prachtige rijksmonument is door Vereniging Oud Enkhuizen de Pieter de Vries prijs uitgereikt. Bij Onder de Wester kun je ontspannen genieten van heerlijke thee met proeverijen van hartige tot zoete lekkernijen. Starten met een klein soepje gevolgd door een hartige gerechtjes en zoet verleidingen, zoals een variatie van huisgemaakt gebak. Klinkt als gegarandeerd genieten! De kleine gerechtjes zijn prachtig en feestelijk gedecoreerd op klassiek theeservies. Je kunt kiezen uit diverse smaken thee en je kunt zelfs de high tea upgraden met prosecco, scroppino of een van de heerlijke dessertwijnen.

high tea in Hoorn, plan je uitje

4. Hemels

Nieuwland 2 - Hoorn Wees welkom bij Hemels! Dagelijks kun je bij Hemels terecht voor een lekkere kop koffie of thee, want ze serveren hier namelijk verschillende soorten koffie en thee, maar dat niet alleen! Een lekker vers sapje, heerlijk belegde broodjes, huisgemaakte soep, salade, crostie of een uitsmijter kun je bij Hemels ook bestellen. Te lekker! En vergeet vooral de Hemelse High Tea Party niet. Je wordt ontvangen met een glas prosecco of sap. Daarna maak je een keuze uit het thee assortiment of kiest voor een “blooming” tea. Vooraf een klein soepje met garnituur gevolgd door vier hartige hapjes en ze sluiten af met heerlijke zoete lekkernijen. Klinkt als smaakvol genieten. Vergeet vooraf niet een high tea te reserveren, zodat ze de tijd hebben om zich voor te bereiden op een smaakvol feestje! In de gezellig ingerichte zaak hebben ze binnen ruim 40 zitplaatsen waar je lekker kunt verblijven. Wanneer het mooi weer is kun je buiten op het terras ook heerlijk vertoeven. Bij Hemels vind je een ruime sortering biologische theesoorten, dus er is voor ieder wat wils.

5. Ridderikhoff

Roodesteen 9 - Hoorn Aan de Roodesteen 9 in Hoorn is Restaurantcafé Ridderikhoff gevestigd. Een prachtig restaurant en een perfecte locatie voor heerlijke uitgebreide high tea. Een fijn plekje om te vergaderen, feest te vieren of om uit te rusten. Ridderikhoff is een leerwerk restaurant, meer dan 30 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn midden in de samenleving actief, zij werken hier aan hun persoonlijke ontwikkeling. Hoe bijzonder is dat!? Je kunt hier genieten van een heerlijke thee- en spijsproeverij met verschillende soorten thee en bijpassende kleine fijne gerechtjes. Van een heerlijke vers gebakken quiche, gevulde wraps met zalm tot aan cheesecake, een kopje soep en heerlijke bonbons. Loopt het water jou ook al in de mond? Een high bij Ridderikhoff is een perfecte invulling voor een middagje genieten. Ze zorgen er bij Ridderikhof voor dat het je aan niets ontbreekt. Genieten staat centraal en de sfeer is meer dan gastvrij! Een unieke beleving die bovendien smaakvol en gezellig is.

Wat vind jij de beste locatie voor een high tea Hoorn? Laat het weten in de comments!

Over de schrijver
Danielle van de Vlag
Reactie plaatsen