Leuk gezinsuitje: interieur shoppen in Amersfoort - Planjeuitje
Amie Scheerder
16 september 2019 
2 min. leestijd

Leuk gezinsuitje: interieur shoppen in Amersfoort - Planjeuitje

Gezinsuitje naar het creatieve Amersfoort: laat je inspireren voor een nieuw interieur

Combineer een gezellig dagje uit met het hele gezin en doe tegelijkertijd inspiratie op voor jouw nieuwe interieur. Ik was het namelijk al een tijdje zat om naar dezelfde tafels, kasten en lampen in mijn woonkamer te kijken. Maar een hele dag over de woonboulevard lopen zag ik niet zitten. Toen ontdekte ik de verrassende, creatieve stad Amersfoort. Je doet er heel veel inspiratie op en zit daarna boordevol nieuwe ideeën voor je huisinrichting. Eindig je dag, net zoals ik, bij Piet Klerkx en vind alle meubels die daar perfect bij passen.

Start het gezinsuitje met iets lekkers

Begin de dag goed met een kop koffie en een lekkernij. In een voormalig klooster smul jij van een zelfgebakken taart in de serre of op het terras van koffiebar BUUF. De karakteristieke muren van het gebouw zijn nog goed terug te zien en het draait hier vooral om de minimalistische indruk. Zo kun je alle sensaties van het taartje volledig in je opnemen. Lees meer over gezellige ontbijtplekjes en koffietentjes in Amersfoort. dagje uit bij piet klerkx

Verrijk je horizon met Mondriaan

Voor een meer abstracte of moderne look voor jouw inrichting, ga je langs bij het Mondriaanhuis. Reis door zijn geboortehuis en ontdek zijn iconische stijl. Wie weet kom je tot inzichten waar je anders nooit op was gekomen. Je kan namelijk best twee contrasterende kleuren met elkaar machten. Twijfel je nog of dat echt kan? Aan het einde van je reis door het Mondriaanhuis kan je een eigen kunstwerk creëren.

Ontdek de Nieuwe Stad

Weet je nu al dat modern niks voor jou is? Bezoek dan de Nieuwe Stad waar ze de geschiedenis van Amersfoort combineren met de toekomst door het industriële gevoel dat je krijgt en waar innoverende ideeën tot leven komen. Elke keer zie je iets nieuws. Zo kun je langsgaan bij verschillende exposities en je laten inspireren door de diverse gebouwen, zoals de oude zeepfabriek en de voormalig Prodentfabriek. Je vindt dit gebied vlakbij de historische binnenstad.

Tijd voor nieuwe woonartikelen

Aan het einde van de middag zit jouw hoofd bomvol nieuwe inspiratie. Tijd om te shoppen! Ik vind het altijd vervelend als ik winkel in, winkel uit moet om alles te vinden wat ik nodig heb. Daarom ging ik naar Piet Klerkx. Hier vind je alle interieurstijlen onder één dak. Je bent de winkel bovendien snel weer uit omdat er stylisten voor je klaar staan die je professioneel interieuradvies geven. En dat doen ze ook nog eens gratis! Zo’n service ben ik nog nergens tegengekomen. Als ik jou was zou ik daar dan ook zeker gebruik van maken. In het weekend ben je tot 18.00 uur welkom in de winkel. En het leuke? Wanneer Piet’s Late Night voor de deur staat, kan je zelfs eerst een hapje eten in Amersfoort om daarna tot 22.00 uur jouw interieur bij elkaar te verzamelen. Hoe ziet jouw nieuwe woonkamer eruit? Woon je niet in Amersfoort? Bezoek dan een Piet bij jou in de buurt!
Laat je inspireren door Amersfoort en eindig het gezinsuitje bij Piet Klerkx voor een nieuwe interieur. Bezoek de website >
Over de schrijver
Amie Scheerder
Reactie plaatsen