Karten In Nederland, Check Deze 7 Gave Kartbanen
Melanie van Dijk
09 januari 2019 
4 min. leestijd

Karten In Nederland, Check Deze 7 Gave Kartbanen

 Snelheid, adrenaline en fun! Dan hebben we het natuurlijk over karten. Verspreid over Nederland heb je verschillende gave kartbanen. Sommige zijn indoor en sommige gewoon in de buitenlucht. Het leuke van kartbanen is dat je het bijna de hele familie kan doen. Ook jongeren kunnen deelnemen aan een race, je hebt namelijk geen rijbewijs of diploma’s nodig om in een kart te mogen rijden. Heb jij het in je om de snelste tijd neer te zetten? Misschien ben jij wel de nieuwe Max Verstappen! Wij hebben 7 coole kartbanen in Nederland voor je op een rijtje gezet.

1. Van den Ende Racing Inn

Nieuweweg 57K - Poeldijk Deze kartbaan is wel heel erg speciaal. Dit is namelijk de grootste kartbaan van Europa! Ja, je leest het goed. Deze kartbaan is maar liefst 1,2 kilometer lang met bruggen, verhogingen en meer dan 25 bochten waar je doorheen kan scheuren. De baan heeft bovendien een breedte van 5 meter, waardoor je voldoende mogelijkheden hebt om tegenstanders in te halen. Als je groter dan 1,50 meter bent, kan je al racen op deze baan. Voor de kleintjes: er kan geracet worden op de speciale kampioenen baan. Dit is voor personen die kleiner zijn dan 1,50 meter, maar groter dan 1,40 meter. Bij van den Ende kan je terecht voor verschillende arrangementen. Daag tegenstanders uit met heat karten, een halfuurs-race, een mini grand prix of een normale grand prix. Bij heat karten rijdt iedere deelnemer één heat van 10 minuten. Na de heat krijgt iedereen een print met de rondetijden van alle deelnemers. Op de baan kunnen 20 karts per heat, je zou zelfs de gehele baan kunnen afhuren. Na een spannende race is de kans groot dat je zin hebt om een hapje te eten. In het gezellige café en restaurant, kan je terecht voor een maaltijd of een borrel. Je hebt hier een leuk uitzicht op de kartbaan. Je kunt hier een kleine lunch nuttigen maar je hebt ook een ‘á la carte’ menu. Voor zowel de grote als de kleine trek. Voor groepen vanaf 12 personen bieden zij ook verrassende dinerarrangementen. 

2. Kartplaza Actionworld

Energiestraat 6 - Nijverdal Bij Kartplaza Actionworld kan je terecht als je van echte snelheid houdt. Hier race je op één van de langste banen van Europa. De baan is ruim 825 meter lang. Elke race wordt uitgevoerd met 270 cc karts. Deze karts zijn kwalitatief het beste van het beste en bevatten anti-whiplash stoelen, rolbeugels, stuurbekrachtiging. Met veiligheidsgordels zijn dit ook zeer veilige karts. Bovendien rijden de karts op propaangas. Dit zorgt voor een schonere lucht zonder de geur van benzine en veroorzaakt weinig tot geen CO uitstoot. Naast het karten kan je hier ook terecht voor verschillende F1 simulators. Al deze simulators zijn aan elkaar gekoppeld, waardoor je tegen andere mensen kan racen. Je rijdt op de bekendste en mooiste circuits ter wereld. Op deze simulators kun je trainen, kwalificaties rijden en echte wedstrijden racen. Beleef bij Kartplaza Actionworld een Formule 1 race zoals een echte coureur! 

3. Happy Days

Industrieweg 48A - Grootebroek Happy Days is een toonaangevend bedrijf in Grootebroek en omgeving. Je vindt hier allerlei verschillende activiteiten in combinatie met leuke en gezellige eetgelegenheden. Behalve het spelen van escape rooms, lasergamen, poolen en bowlen, kun je ook een spannende wedstrijd racen met jouw vrienden of familie. Je racet tegen 5 andere teams van minimaal 3 personen in een twee uur durende race. Voor de 1e, 2e en 3de plaats kan je prachtige kartbokalen winnen. Na het karten kun je terecht bij een van de restaurants om een heerlijk diner te nuttigen. Happy Days heeft 6 verschillende cafés en restaurants. Dit is dé plek als je een leuke activiteit wil combineren met een avondje uit eten. Perfect voor echt een volledig dagje uit en ideaal ook voor groepen. Er is altijd wel een activiteit die je leuk vindt. 

4. Avontuurfabriek

Industrieweg 10 - Loosdrecht De naam alleen al zegt genoeg. Een plek met 50 verschillende in- en outdooractiviteiten die allemaal met elkaar gecombineerd kunnen worden. Je kan hier terecht met groepen van 2 tot 750 personen. Lasergamen, karten, fluorgolf of bowlen kan je uiteraard wel met minder personen doen bij de Avontuurfabriek. Dit is het grootste recreatiecentrum van Nederland met 13.500 vierkante meter aan indoor speelplezier. De kartbaan is geschikt voor mannen en vrouwen, van jong tot oud. Of je nou een rijbewijs hebt, nog nooit auto hebt gereden of nog nooit hebt gekart, iedereen kan het. Bovendien is de locatie ideaal met slecht 25 minuten van Utrecht, Amersfoort, Almere en Amsterdam.

5. Raceplanet Amsterdam

Herwijk 10 - Amsterdam Wil je karten in de allereerste indoor kartbaan van Europa? Raceplanet opende zijn deuren in 1993. En met groot succes! Door de komst van de allereerste indoor kartbaan werd de racesport laagdrempelig. Hierdoor kon iedereen ervaren hoe het is om coureur te zijn. In 2019 is deze baan nog zeker de moeite waard. De locatie in Amsterdam heeft twee verschillende kartbanen, waarop je kunt racen. Je kan natuurlijk ook kiezen voor de locatie in Delft. Op deze plek vindt je zelfs drie verschillende banen verdeeld over vier verdiepingen. De hoogteverschillen zijn zeer spectaculair! Voor een spannende dag racen in de omgeving van Amsterdam, kom je naar Raceplanet.

6. De Voltage

Groenstraat 139 - Tilburg Bij de Voltage staat veiligheid hoog in het vaandel. Bij elke race krijgt iedereen die gaat karten een brandvrije overall aan. De karts beschikken over driepuntsgordels en rolbeugels. Op deze manier kun je de spanning en sensatie ervaren van echte coureurs op een veilige manier. Tijdens de tien minuten durende heat voel je jezelf als een echte coureur. Na afloop krijgen alle coureurs een overzicht van de gereden rondetijden. Dankzij een speciaal systeem kan je direct zien hoe goed je hebt gescoord ten opzichte van alle anderen mensen die ooit bij De Voltage hebben geracet. Daag andere mensen uit en ga voor de beste tijd.

7. Kartbaan Oldenzaal

Bornsedijk 86 - Oldenzaal Nummer 8 op onze lijst van de coolste kartbanen in Nederland is kartbaan Oldenzaal. Dit is een uitgaansgelegenheid met een ruim aangelegd kartcircuit in de open lucht. Het is een circuit dat vroeger echt is gebruikt voor races. Alain Prost is in 1973 hier zelfs wereldkampioen geworden. De baan is inmiddels veel verder doorontwikkeld en biedt goede mogelijkheden voor groepsarrangementen tot 250 personen. Ook kan je hier terecht voor het huren van meerdere zalen voor een verjaardagsfeest of een bedrijfsfeest. Combineer een leuk feestje met karten en een barbecue of buffet en beleef de ideale avond met vrienden, familie of collega’s!

Over de schrijver
Melanie van Dijk
Reactie plaatsen