High Wine In Utrecht, Kom Proeven Bij Deze 8 Top Adressen
Ana Laura Schoorl
25 juli 2018 
in Utrecht
4 min. leestijd

High Wine In Utrecht, Kom Proeven Bij Deze 8 Top Adressen

We zijn allemaal wel bekend met het ‘high tea’ concept, waar je een pot thee deelt en vervolgens geniet van verschillende zoete en hartige lekkernijen. Een populaire en gezellig alternatief om met vrienden en familie te delen. Maar, nu is er voor de wijnliefhebbers een hele leuke andere optie namelijk; high wine. Eigenlijk hetzelfde concept alleen dan met wijn. Bij de high wine wordt een combinatie gemaakt van een wijnproeverij met verschillende amuses en finger food. De perfecte combinatie dus! Hieronder volgen de acht beste plekken in Utrecht waar je van een fijne high wine kunt genieten. 

1. De Rode Vosch

Voorstraat 14 - Utrecht De Rode Vosch is een Australisch georiënteerd restaurant geplaatst in een monumentaal pand in het centrum. De historie van het pand is ook te zien in de inrichting en de sfeer van het restaurant wat er knus, warm en klassiek eruitziet. De Rode Vosch biedt een groot assortiment van Australische wijnen aan met maar liefst 40 verschillende soorten! Bij de wijn worden ook lekkere hapjes geserveerd ter grootte van een voorgerecht. Dit geeft je de kans om vele verschillende smaken en invloeden te proeven die voorkomen in dit land. Allemaal in de relaxte ‘Down Under’ sfeer. Behalve wijn kun je de Australische cultuur ook proeven via diverse Australische bieren, cocktails en frisdranken. De High Wine bij dit restaurant is een perfecte kennismaking met dit mooie land en de producten die er vandaan komen.

2. Vis & Meer

Drieharingstraat 4 – Utrecht Vis & Meer, zoals de naam het al zegt, is een gespecialiseerd visrestaurant geplaatst in een supergezellig straatje in Utrecht. Net tussen het Vredenburg en de Oudegracht in. Het is even zoeken en van buiten trekt het niet meteen de aandacht maar eenmaal binnen zal je verrast worden door het heerlijke aanbod van eten en drinken met hoge kwaliteit. Het restaurant is zo ingericht dat het een beetje een Frans gevoel geeft en het is rustiek ingericht met warme verlichting. Bij Frankrijk denk je natuurlijk meteen aan wijn, en dat hebben zie hier zeker genoeg! Tijdens de high wine krijg je eerst een glas cava samen met oesters. Daarna beginnen de wijntjes met 3 verschillende glazen wijn samen met een paar tapas en pinchos. Genoeg om van te genieten dus!

3. Talud 9

Donkere Gaard 9 – Utrecht Talud 9 is een heel schattig tentje aan de gracht in Utrecht die bekend staat om zijn koffie en wijn. Zo goed zelfs, dat hij tot de één na beste koffietent van Nederland is verkozen! Dit verborgen pareltje is een een geheim van Utrecht. Klein en knus. Je kunt bij het raam zitten en zo de voorbijvarende boten observeren, heel rustgevend. Qua wijn kun je hier een wijnsloep boeken oftewel een bootvaart en wijnproeverij in een! Hoe tof is dat?

4. The Food Club

Amsterdamsestraatweg 378 – Utrecht The Food Club (niet verwarren met ‘The Street Food Club’), is een recent geopende horecazaak door een pas getrouwd stel. Het concept van deze plek staat voor spannende smaakcombinaties en uitdagende gerechten. Ze hebben gerechten van over de hele wereld gecombineerd en op hun eigen manier geserveerd, heel veel variatie dus! The Food Club biedt een aantal hele fijne zachte wijnen aan maar ook een aantal hele bijzondere waarvan je er 3 kunt proeven tijdens de high wine. Voor wie niet van wijn houdt of de kinderen mee op stap wil nemen, is er ook een high lemonade ;)

5. Anafora

Utrechtseweg 4 – Vleuten Net buiten Utrecht vind je het parkrestaurant Anafora. Een veelzijdige locatie waar je terecht kunt voor bijna alles; bruiloften, evenementen, vergaderingen maar ook heerlijke culinaire hoogstandjes. De naam Anafora staat voor ‘Samen iets vieren’. Hij is geboren uit de gedachte om een bijzondere plek te creëren. Waar mensen samenkomen voor speciale gelegenheden en te genieten van eten. Een plek om tot rust te komen. Om terug te komen op de high wine, die is hier zeer lekker. Je hebt de keuze om in de winter lekker bij de open haard te zitten of in de zomer aan te schuiven op het terras. Anafora biedt een heerlijke high wine aan die jouw verschillende smaken zal laten proeven. Zo krijg je twee glazen wijn per persoon en verscheidene gerechtjes om erbij te eten.

6. Anne & Max 

Donkere Gaard 4 - Utrecht Anne & Max is een knusse en volle zaak in het centrum van Utrecht. Het idee was om een huiskamer in het midden van het centrum te creëren, en dat is zeker gelukt. Naast lekkere taartjes en koffie kun je hier ook terecht aan het einde van de middag om op je gemak tot rust te komen met een lekker wijntje. Tijdens de high wine krijg je sowieso genoeg te eten met de talloze bruschetta's, kaasjes, charcuterie, flat bread en quiches die zij vers maken. Want op en lege maag kun je niet drinken!

7. Luden

Janskerkhof 10 – Utrecht Luden is geplaatst in een eeuwenoud monumentaal pand waar eerst de eetzalen van Hotel Pays Bas waren. De locatie is gevuld met historische plafondschilderingen en ornamenten, een hele bijzondere plek dus! Met een terras, binnentuin, brasserie en spiegelzaal is er voor ieder een passend plekje om plaats te nemen. Tijdens de high wine bij Luden zal jou eerst een glas prosecco geserveerd worden met een lekkere tomatensoep om te beginnen. Daarna krijg je twee heerlijke huiswijnen onder het genot van verschillende hartige hapjes. Je kunt ook een verzoek indienen om de high wine om te toveren tot een volledige maaltijd.

8. VinVin

Predikherenstraat 19- Utrecht Bij VinVin serveren ze wijnen met allen hun eigen verhaal. Denk aan welke druiven zijn gebruikt, wie de wijn heeft gemaakt en wat allemaal heeft bijgedragen aan de unieke smaak van elke wijn. Tijdens de proeverij zullen de eigenaren je ook een beetje vertellen over de verschillende technieken tijdens het proeven, zoals hoe je analyserend kunt kijken, proeven en ruiken! Deze wijnbar is in 2011 geopend en daarmee de eerste wijnbar van Utrecht, daarnaast is VinVin in 2017 benoemd tot beste wijnbar van Nederland! Als dat geen reden is om deze plek te bezoeken…

Over de schrijver
Ana Laura Schoorl
Reactie plaatsen