Halloween: 17 Geweldige Kinderkostuums Om Zelf Te Maken
onlineperformanceagency
27 oktober 2015 
7 min. leestijd

Halloween: 17 Geweldige Kinderkostuums Om Zelf Te Maken

Halloween kinderkostuums Het is weer bijna zover: Halloween komt eraan! Dit feest is vooral in Amerika en in het Verenigd Koninkrijk populair, maar ook in Nederland wordt er steeds meer aandacht aan besteed. Ook voor kinderen is Halloween een feest, want welk kind houdt nou niet van verkleden? Heeft je kind een feestje of andere Halloweenactiviteit waar hij of zij een leuk kostuum voor nodig heeft? Deze 18 Halloweenkostuums voor kids zijn leuk, origineel en kun je ook nog eens makkelijk zelf maken!

1. Spaghetti met gehaktballen

Spaghetti Gehaktballen Halloween kostuum Bron: Parenting.com Tover je kind om in zijn of haar favoriete gerecht! Dit kostuum is super origineel, maar toch heel makkelijk om snel in elkaar te zetten. Knip een gat in een papieren tafelkleed, lijm er een papieren bord, een hoop spaghettislierten van witte wol en bruin geverfde piepschuim gehaktballen aan vast en voilà! Het pak is helemaal compleet met een pan als hoofddeksel.

2. Wasmachine

Halloween Wasmachine Kostuum Bron: Real Simple Dit super simpele maar toch originele pak maak je gewoon van een kartonnen doos! Gewoon even wit verven, op de voorkant een raampje tekenen (of een echt raam maken door middel van een plastic deksel met een sok erin!) een paar gaten erin knippen en een lege fles wasmiddel en een leeg wasdopje erop lijmen. Voor een leuk bubbeleffect kun je ook nog wat piepschuimen balletjes lichtblauw verven en die langs de rand van het raampje plakken. Wassen maar!

3. Alice in Wonderland

Alice In Wonderland Halloween Kostuum Bron: Misha Lulu Dit kostuum geeft een leuke draai aan het standaard Alice in Wonderland jurkje: door een kartonnen doos te beschilderen verander je het in een huis, en wordt je dochter de uit de kluiten gewassen Alice uit de bekende filmscène! Een leuk detail is het kleine flesje met de tekst ‘Drink me’ op het etiket.  

Plan nog meer uitjes:

4. Oscar van Sesamstraat

Oscar Sesamstraat Halloween Kostuum Bron: Little Frills Kan jouw zoon of dochter af en toe ook zo heerlijk mopperen? Dan is dit Oscar-kostuum perfect! Een grote hoedendoos bekleed je met aluminiumfolie, en het pak maak je van groene wol of een nepbontje.  

5. E.T. en Elliott

E.T. Elliott Halloween Kostuum Bron: And We Play Het moeilijkste aan dit kostuum is waarschijnlijk het vinden van een ET-knuffel. Maar als je die eenmaal hebt, is de rest van dit pak een fluitje van een cent. Het kratje maak je aan de fiets vast door middel van een paar tie wraps, en als je kind geen zin heeft om overal op de fiets naartoe te gaan, kun je het altijd aan de voorkant van zijn of haar broek bevestigen. E.T. phone home!  

6. Waar is Wally?

Waar is Wally Halloween Kostuum Bron: Repeat Crafter Me Is jouw kind ook helemaal gek van de 'Waar is Wally?’ zoekplaten? Dan zal hij of zij het geweldig vinden om als Wally zelf verkleed te gaan. Sta echter niet verbaasd te kijken als het ineens een stuk moeilijker is om je kind te vinden in een menigte...  

7. Een Rubik's Kubus

Halloween Kostuum Rubik's Kubus Bron: Design Mom Met slechts een kartonnen doos, wat gekleurd papier en zwarte verf tover je je kind om in dit ingewikkelde stukje speelgoed. Je kunt er zelf voor kiezen of jouw kind een ‘opgeloste’ Rubik’s kubus wordt, of dat er nog mee gepuzzeld kan worden!  

8. Luchtballon

Luchtballon Halloween Kostuum Bron: Country Living Je zoon of dochter verandert in een vliegende avonturier met deze luchtballon! Makkelijk zelf te maken met een paar kartonnen dozen en ballonnen gevuld met helium. Zorg er wel voor dat het pak niet wegvliegt!  

9. Duiker

Duiker Halloween Kostuum Bron: Delineate Your Dwelling Als je echt last minute nog een pak moet bedenken is dit een ideale oplossing. Met twee lege plastic frisdrankflessen (bij wie slingeren ze niet thuis rond?), een duikbril en flippers heb je zo een duikpak bij elkaar. Om het helemaal af te maken kan je kind er nog een snorkel bij dragen.  

10. Jetpack

Jet pack halloween kostuum Bron: One Perfect Day Als we dan toch met lege flessen bezig zijn: als je kind niet van zwemmen houdt kun je deze altijd nog omtoveren tot een jetpack! Het idee is hetzelfde, alleen draai je de flessen nu op hun kop, en maak je vlammen aan de onderkant van oranje en rode slierten crêpepapier.  

11. Mummie

halloween kostuum mummie Bron: Bells and Whistles Dit kostuum ziet er misschien ingewikkeld uit om te maken, maar dat is het zeker niet! Met een oud laken dat je in stukken scheurt (hoe rafeliger hoe beter) en aan oude kleren van je zoon of dochter vastlijmt heb je dit enge pak zo in elkaar gezet. Een beetje schmink erbij en je mummie is er klaar voor!  

12. Skelet

Halloween Skelet kostuum Bron: And We Play Een beetje griezelig mag dus wel met Halloween, dus dit skelettenpak is perfect voor deze gelegenheid. En dit kostuum is ook nog eens supermakkelijk om te maken! Het enige dat je nodig hebt is een zwart shirt met lange mouwen, een zwarte broek en een paar stukken witte tape. Als je dan je gezicht van je kind ook nog schminkt jaagt hij of zij iedereen de stuipen op het lijf.  

13. Kauwgomballenautomaat

Kauwgomballenautomaat Halloween Kostuum Bron: Inchmark Is je zoon of dochter een echte zoetekauw? Met een paar stukken rode stof en een plastic kom waar je gekleurde plastic ballen (of echte grote kauwgomballen!) in vastlijmt verander je hem of haar zo in haar favoriete snoepmachine. Een paar cent erin, kauwgombal eruit!  

14. De Dalai Lama

Halloween Dalai Lama Kostuum Bron: Imgur Kinderen kunnen soms zulke ongelooflijke wijsneuzen zijn... Als jouw kind ook altijd alles beter weet is dit het pak voor hem of haar! Met twee grote doeken, een houten kralenketting en een rond brilletje heb je dit kostuum zo in elkaar gezet. Namaste!  

15. Popcorn

Halloween kostuum popcorn Bron: Costumepop Ook dit pak maak je supersnel van een oude kartonnen doos! Met rode en witte tape of stukken gekleurd karton bekleed je de doos om hem in een popcornverpakking te veranderen. En de popcorn? Gewoon purschuim dat je langs de randen spuit!

16. Naald en Draad

Naald en Draad Halloween Kostuum Bron: Maker Mama Geen tijd meer om naald en draad op te pakken en een pak voor je zoon of dochter in elkaar te naaien? Verkleed je kind dan gewoon als naald en draad! Met een groot stuk karton en een bol wol of ander soort touw heb je dit pak zo in elkaar gezet. De naald maak je van een oude breinaald, een stuk ijzerdraad en wat duct tape.  

17. Kunstschilder

Kunstschilder Halloween Kostuum Bron: BHG Dit pak kun je niet alleen voor je kind maken, je kunt het ook samen met je kind maken! Het enige wat je nodig hebt is een groot wit overhemd (uit papa’s kast?) en een kwast met verf. Je kleine zal het geweldig vinden om het overhemd onder te kliederen met verf. Overhemd laten drogen, baret opzetten en klaar!     Heb jij nog tips voor Halloween? Laat ze dan hieronder achter!      
Over de schrijver
onlineperformanceagency
Reactie plaatsen