De Leukste Groepsaccommodaties Op De Waddeneilanden
Jurjen Idskes
29 november 2019 
6 min. leestijd

De Leukste Groepsaccommodaties Op De Waddeneilanden

De eilanden van ons land zijn dunbevolkt maar erg toeristisch. Het zijn geliefde locaties voor korte vakanties en weekendjes weg. Een verblijf op een van de waddeneilanden is altijd bijzonder. Ze hebben overeenkomsten en tegelijkertijd allemaal hun eigen karakter. Op elk van de eilanden kun je genieten van rust, natuur en de zee. Wanneer je er met een groep op uit gaat, dan is een groepsaccommodatie over het algemeen de meest gezellige optie. Je bent samen en omdat er meerdere slaapkamers zijn geniet je toch nog van de nodige privacy. Het is geen wonder dat er op de eilanden zo veel groepsverblijven staan. Om je een handje te helpen bij het maken van een keuze, hebben we de beste groepsaccommodaties voor je op een rij gezet. Op deze locaties is alles prima voor elkaar en ze liggen stuk voor stuk op een schitterende plek.

1. Groepsaccommodatie en B&B Jelle's Plak

Lies 40 - Terschelling Groepsaccommodatie en B&B Jelle's Plak is een bijzondere plek op het middelste eiland van Nederland. In totaal kun je hier met 18 personen verblijven. Die worden verdeeld over 9 luxe slaapkamers voor twee personen met elk een eigen toilet, douche en wastafel. Op de nieuwe boxspring bedden zal je een heerlijke nachtrust hebben. Het huis heeft een prachtig uitzicht over het omliggende eiland en de dijken. Hier kun je optimaal van genieten omdat de woonkamer zich op de eerste etage bevindt. Je kunt met de hele groep samen zitten en genieten van het uitzicht.

Een verblijf bij Groepsaccommodatie en B&B Jelle's Plak is extra speciaal door het ontbijt. Dat wordt volledig bereidt met lokale producten en is een voortreffelijk begin van de dag. De accommodatie is een uitgelezen plek om Terschelling te verkennen. Je kunt er uiteraard naar het strand lopen of fietsen. De omliggende dorpen zijn authentiek en nodigen je uit voor een bezoek. Boven alles kunnen gasten helemaal tot rust komen wanneer ze bij Groepsaccommodatie en B&B Jelle's Plak verblijven.

2. Kampeerboerderijen/ groepsaccommodaties De Boerezwaluw en De Zwaluw

Willibrordusstraat 15 - Buren Ameland is een ongekend populaire vakantiebestemming. Een eiland waar vele scholen ook groepsaccommodaties boeken. Het is een typisch Nederlands waddeneiland met brede stranden, rust en natuur. Om daar optimaal van te genieten met een groep zijn de Kampeerboerderijen De Boerezwaluw en De Zwaluw ideale groepsaccommodaties. Je loopt vanuit de deur namelijk zo het strand op. De Boere Zwaluw heeft 11 slaapkamers en de Zwaluw heeft er 10. Het is uiteraard mogelijk om de beide verblijven met één groep te huren.

Beide accommodaties zijn voorzien van alle voorzieningen die je maar kunt bedenken. Er is een ruime keuken, een grote hoeveelheid toiletten en badkamers en een eetzaal. De Boerezwaluw heeft zelfs een eigen bar en een badkamer met toilet voor mensen die slecht ter been zijn. Rondom de verblijven valt van alles te beleven. Je kunt bijvoorbeeld een tractorrit over het strand maken. Op Ameland is het uiteraard vooral genieten van de rust, uitgestrektheid en de natuur. Kampeerboerderijen De Boerezwaluw en De Zwaluw zorgen ervoor dat je een uitstekende en goed verzorgde uitvalsbasis heb om dit eiland helemaal in je op te nemen.

groepsaccommodaties waddeneilanden - plan je uitje

3. Groepsaccommodatie Paasduin

Paasduinweg 12 - Nes-Ameland Groepsaccommodatie Paasduin ligt centraal op Ameland. Het zijn eigenlijk 4 losstaande groepsverblijven. Hierdoor is Paasduin geschikt voor groepen van verschillende groottes. Je kunt hier terecht met een gezelschap vanaf 10 personen. Door alle verblijven af te huren kun je met een groep van 240 personen blijven overnachten. Het zijn stuk voor stuk erg nieuwe gebouwen met een moderne inrichting en mooie vrije ligging. Bovendien heeft iedere gast toegang tot de gratis wi-fi. Om de verblijven heen ligt een gigantisch terrein met onder andere een voetbalveld, luchtspringkussen en een volleybalveld.

Bij Paasduin verblijf je in een oase van rust. Tegelijkertijd krijgen gasten dus alle gelegenheid om allerlei activiteiten te doen. Je loopt zo het strand op en Ameland leent zich perfect voor mooie fiets- en wandeltochten. De vier verschillende huizen beschikken allemaal over een groot aantal slaapkamers met uitstekende bedden. Strakke meubels en moderne apparatuur worden gecombineerd met een uiterst sfeervolle inrichting. De verhuurders stellen hoge eisen aan zichzelf. Als gast en vakantieganger kun je daar mooi van profiteren. Bovendien zijn ze erg hulpvaardig en helpen ze je desgevraagd met het uitkiezen van de beste uitjes. Een verblijf in Groepsaccommodatie Paasduin staat garant voor een schitterende vakantie op Ameland.

groepsaccommodaties waddeneilanden - plan je uitje

4. Nieuw Leven Texel

Kadijksweg 8 - Den Burg We starten onze lijst met groepsaccommodaties op de Waddeneilanden met de moderne locatie Nieuw Leven Texel. Het moderne merk je als gast met name aan de inrichting en de indrukwekkende hoeveelheid faciliteiten. Daarbovenop is dit ook nog eens een zelfvoorzienende locatie. Het is zelfs de meest duurzame groepsaccommodatie van heel Europa. Nieuw Leven Texel bestaat uit drie villa’s die elk ruimte bieden aan 12 personen. Je kunt ze afzonderlijk huren, maar ook gekoppeld samen. Hiermee ontstaat vervolgens een 24- of 36 persoons villa. Aan luxe is er geen gebrek. Iedere villa heeft 6 slaapkamers voor 2 personen. Die zijn allemaal uitgerust met een eigen badkamer en voortreffelijke, moderne bedden en matrassen. Elke villa heeft zelfs een badkamer met Whirlpool en sauna. Tevens is elke villa voorzien van een ruime en comfortabele woonkamer en een keuken voorzien van alle luxe apparatuur. Het omliggende terrein is prachtig en onder andere voorzien van een ecologische zwemvijver.

Je waant je bij een verblijf bij Nieuw Leven Texel in je eigen paradijs. De tuin is zo groot dat je er wandelingen kan maken en voor kinderen staan er her en der speeltoestellen. De villa’s zijn allemaal rolstoelvriendelijk. Bovendien kun je zelf kiezen of je op basis van zelfverzorging wilt verblijven of dat je bijvoorbeeld gebruik wilt maken van de uitgebreide ontbijtservice. Nieuw Leven Texel is een voortreffelijke groepsaccommodatie waar je in alle luxe kunt genieten van de natuur, rust en vrijheid.

groepsaccommodaties waddeneilanden - plan je uitje

5. Groepsaccommodatie Hoeve Elba

Zuidhaffel 27 - Den Burg Groepsaccommodatie Hoeve Elba ligt op Texel en er kunnen hier in totaal 31 personen verblijven. De veelzijdige omgeving leent zich uitstekend voor verschillende soorten groepen. Je kunt hier onder andere terecht voor een familieweekend, een uitstapje met een sportteam of een schoolkamp. Zodra je binnen komt lopen heb je het gevoel dat je thuiskomt. Dat komt onder meer door de gezellige inrichting inclusief houtkachel. In totaal beschikt Groepsaccommodatie Hoeve Elba over 3 slaapkamers voor het hele gezelschap. In de ruime keuken heb je alle gelegenheid om voor de hele groep te koken. Er is een fornuis met 6 pitten, een grote oven, twee koffiezetapparaten en twee koelkasten. Op de locatie is gratis wi-fi een sjoelbak, een geluidssysteem en een hele verzameling spelletjes.

Rondom Groepsaccommodatie Hoeve Elba is er alle gelegenheid om activiteiten te doen. Jonge gasten kunnen zich uitleven op het sportveld met volleybalnet, schommelen of gebruik maken van de tafeltennistafel. Op de veranda staat een grote barbecue en er is meer dan genoeg ruimte om allemaal samen om de vuurkuil te zitten. Een voortreffelijke locatie in een unieke omgeving.

6. Groepsaccommodatie Nieuw Bornrif

Mienterglop 25 - De Koog Groepsaccommodatie Nieuw Bornrif op Texel biedt plek aan in totaal 31 gasten. Er zijn 7 slaapkamers voor tussen de 2 en 6 personen. Het verblijf kenmerkt zich door een zeer sfeervolle inrichting met veel houten accenten. Zodra je binnen komt lopen heb je het gevoel dat je thuiskomt. Het terrein rondom Groepsaccommodatie Nieuw Bornrif is al net zo sfeervol. De landelijke ligging biedt veel rust en een schitterend uitzicht. Op het speelveld kunnen kinderen zich uitleven op één van de speeltoestellen. Bovendien lopen er diverse, tamme dieren rond op het erf. Voor dierenliefhebbers is dit groepsverblijf daarom extra bijzonder. De ruime en compleet ingerichte keuken geeft je de gelegenheid om voor de hele groep te koken.

Alle faciliteiten zijn modern en goed verzorgd waardoor je kunt rekenen op een comfortabel verblijf. Je loopt zo het omliggende, buitengewone natuurgebied in. Rust en in harmonie leven met de natuur gaan uitstekend samen met Groepsaccommodatie Nieuw Bornrif. Een korte vakantie of weekend op Texel met een familie of vriendengroep zal ongetwijfeld een succes worden.

groepsaccommodaties waddeneilanden - plan je uitje

Dit was onze lijst met groepsaccommodaties. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen. Misschien hebben jullie nog meer tips voor leuke locaties.

Over de schrijver
Jurjen Idskes
Reactie plaatsen