Een reis door het Midden-Oosten zonder Amsterdam te verlaten
19 mei 2023 
1 min. leestijd

Een reis door het Midden-Oosten zonder Amsterdam te verlaten

Ben je op zoek naar een culinaire reis door het Midden-Oosten, maar wil je niet de stad uit? Geen zorgen, Amsterdam heeft tal van Midden-Oosterse restaurants waar je heerlijke gerechten kunt proeven. Hier zijn een paar opties voor een culinaire reis door het Midden-Oosten in Amsterdam. Lees snel verder!

 #1 - Bazar: Een mix van Midden-Oosterse gerechten op de Albert Cuypmarkt

 Bazar is een Midden-Oosters restaurant dat gevestigd is in de buurt van de Albert Cuypmarkt. Hier kan je genieten van gerechten uit verschillende landen in het Midden-Oosten, waaronder ook heerlijke couscous gerechten. Een van de aanraders op de menukaart is de couscousschotel met gegrilde kebab van rundvlees en een stoof van aubergine erbij. Dit gerecht is gemaakt met de fijnste couscous en smaakvolle kruiden.

Als je zelf een keer thuis couscous wilt maken, dan kun je een couscous recept proberen dat vergelijkbaar is met wat Bazar serveert. Dit recept omvat fijne couscous, groenten en diverse kruiden. Voeg gegrild vlees of gestoofde groenten toe om het gerecht nog lekkerder te maken.

 #2 - Sefa Restaurant: Turkse specialiteiten in de Pijp

 Bij Sefa Restaurant, gelegen in de Pijp aan de Westermarkt 25, kan je genieten van heerlijke Turkse specialiteiten. Het restaurant heeft meer dan 40 jaar ervaring in de horeca-branche en dat proef je terug in de smaak van hun gerechten. De kip-döner en grill-gerechten behoren tot de specialiteiten van het huis en worden vers van het mes voor je bereid terwijl je toekijkt.

 #3 – Restaurant Nour – Een pareltje uit Oost

 Bij Restaurant Nour, ook wel bekend als “Nur Kebab”, kan je genieten van een variatie aan heerlijke gerechten uit diverse Midden-Oosterse keukens. Naast de populaire Irakese kebab gerechten, zoals kip kebab en falafel, biedt het restaurant ook gerechten uit andere landen zoals Libanon (tabouleh), Turkije, Iran en zelfs India/Pakistan (biryani). Het is dus een perfecte plek om de smaken van het Midden-Oosten te ontdekken en te genieten van een gevarieerde maaltijd. Het restaurant is gelegen in Amsterdam Oost en is zeker een bezoek waard als je op zoek bent naar een smakelijk avontuur.

Over de schrijver
Thijs is sinds mei 2022 blogger bij Planjeuitje. Hij komt uit Gelderland en heeft affiniteit met de horeca en achtergrond in de online marketing. Hij schrijft dus het liefste blogs over de leukste restaurants, cafés, hotels en uitjes van zowel Nederland als buitenland. Zijn favoriete vakantieland is Bonaire en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met sporten, schrijven en horeca.
Reactie plaatsen