Droom alvast over je volgende vakantie in het najaar
19 september 2022 
in Europa
1 min. leestijd

Droom alvast over je volgende vakantie in het najaar

Heb jij al plannen gemaakt voor je eerstvolgende vakantie? Het aantal Nederlandse gezinnen wat de afgelopen twee maanden voor een vakantie elders in Europa koos lag hoger dan een jaar geleden. Voornaamste reden hiervoor is de versoepeling van de coronaregels in de meeste Europese landen. Regelmatig laten huishoudens het niet bij een vakantieperiode in de zomer. Zij combineren het met een tripje in de herfst of winter. Denk aan een stedentrip naar Praag, Budapest of bijvoorbeeld New York. Het is er prachtig! Struin alvast eens rond op het internet, om te zien wat jouw volgende bestemming wordt. Boek de vliegtickets, pak je Samsonite koffer in en stap in de taxi voor jouw volgende avontuur. Koffers van Samsonite hebben de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Ze zijn zeer stevig, bieden je veel ruimte en zien er daarnaast fraai uit.

Neem een stevige rugzak mee tijdens je uitje 

Wanneer je ervoor kiest om je Samsonite koffer in het bagageruim van het vliegtuig te laten meenemen, heb je de mogelijkheid om naast de koffer een losse rugzak mee te nemen. Het is een praktisch alternatief voor een tweede, kleine rolkoffer. Een stevige rugzak is een absolute must tijdens een stedentrip. Niet alleen in het najaar en de winter, maar ook in andere seizoenen. Gebruik de rugzak om je flesje drinken en je lunch in mee te nemen, om de camera veilig in op te kunnen bergen en om bijvoorbeeld je belangrijkste documenten bij je te kunnen dragen. Een rugzak voor dames zoeken kan een grote uitdaging zijn. Het aanbod is zeer groot, waarbij je keuze hebt uit de tassen van populaire merken als Fjallraven, Eastpak, Dakine en Rains. Belangrijk bij de keuze voor een nieuwe rugzak is het comfort wat deze biedt. Zijn de pads in de schouderbanden van de rugzak dik genoeg? Je wilt klachten aan je schouders, rug en nek voorkomen tijdens een vakantie.

Stedentrips zijn populair in het najaar en de winter 

Na een zomer met veel zon kiezen veel Nederlanders in het najaar en de winter vaak voor een stedentrip. In de winter kan het bijvoorbeeld erg leuk zijn om een kerstmarkt te bezoeken. Onder meer in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië worden deze op verschillende plekken georganiseerd. Ook Londen is meer dan het bezoeken waard in de kerstvakantie, waarbij je verrast wordt door vrolijk versierde straten en winkels. Ben jij er al eens geweest in de wintermaanden?

Vakantie uitstellen tot het voorjaar om de zon op te zoeken 

Niet iedereen gaat in de herfst of winter nog eens op vakantie na de zomerperiode. Er zijn ook veel mensen die hun vakantie uitstellen tot het voorjaar. De één kiest hierbij voor een zonvakantie naar Zuid-Europa, terwijl anderen richting Zwitserland en Frankrijk trekken voor een wintersportvakantie.

Over de schrijver
Thijs is sinds mei 2022 blogger bij Planjeuitje. Hij komt uit Gelderland en heeft affiniteit met de horeca en achtergrond in de online marketing. Hij schrijft dus het liefste blogs over de leukste restaurants, cafés, hotels en uitjes van zowel Nederland als buitenland. Zijn favoriete vakantieland is Bonaire en in zijn vrije tijd is hij graag bezig met sporten, schrijven en horeca.
Reactie plaatsen