Bezoek Een Buffetrestaurant In Friesland, Groningen, Drenthe
Jurjen Idskes
30 november 2019 
6 min. leestijd

Bezoek Een Buffetrestaurant In Friesland, Groningen, Drenthe

buffetrestaurant - Plan je uitje

Een buffet in een buffetrestaurant is een erg gezellige manier van dineren. Het is een uitgelezen kans om allerlei spijzen uit te proberen. In plaats van dat je één hoofdgerecht kiest kun van alles wat opscheppen. Bovendien krijg je de kans om te zien hoe het eten eruit ziet voordat het op je bord ligt. Je zult tijdens een buffet daarom ook heel wat nieuwe smaken kunnen ontdekken. Bij een goed buffet is het in de eerste plaats belangrijk dat de gerechten voortreffelijk smaken. Zodra je de eerste hap neemt ben je blij dat je onbeperkt kunt blijven eten. Daarnaast is de variatie tussen de gerechten van belang. Hoe meer smaken hoe beter, zo lang het allemaal maar een beetje op elkaar aansluit.

Een buffet is een uitstekende manier om op een feestelijke manier samen te eten. Een verjaardag, bedrijfsfeest of teamuitje kunnen een geschikte gelegenheid zijn om het er eens flink van te nemen. Want dat je onbeperkt kunt blijven dooreten zal veel mensen aanspreken. In de noordelijke provincies van ons land zijn geweldige restaurants gevestigd. Het was zeker niet makkelijk om een lijst met de beste 6 buffetrestaurants op te stellen. Toch zijn we er uiteindelijk uitgekomen en hebben we op basis van de smaak van de gerechten, de mogelijkheden en de gezelligheid de volgende restaurants uitgekozen.

1. Partycentrum it Dielshûs

Het Bosk 41 - Wommels Midden op het platteland van Friesland ligt het beste buffetrestaurant van het noorden van Nederland. Partycentrum it Dielshûs is perfect voor feestjes voor groepen van 10 personen of meer. Wat direct opvalt zijn de vele keuzemogelijkheden. In totaal zijn er maar liefst 18 verschillende opties voor een buffet. Die lopen van een koffiebuffet en een dessertbuffet tot verschillende warme en koude varianten, stamppotbuffetten, seizoensspecials en een menu speciaal voor liefhebbers van grillen en stoven. Daarbovenop valt er ook nog eens van alles te bespreken. Gastvrouw Jolanda de Jong-Heslinga zorgt ervoor dat ieder detail perfect klopt.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk het eten zelf. En dat smaakt verrukkelijk bij Partycentrum it Dielshûs. Het vlees is mals, de sauzen perfect gekruid en de groentes smaken nergens zo lekker. Bovendien is het ontzetten gezellig om in it Dielshûs te dineren. Er zijn verschillende zalen en voor iedere groepsgrootte is er een geschikte plek om samen te zitten. Desgewenst kun je ook een van de buffetten op een andere locatie laten serveren. Dan mis je overigens wel de vele activiteiten van it Dielshûs. Het is een partycentrum dus er is nog veel meer te doen dan eten. Daardoor is het een perfecte plek voor een uitgebreid feest, een teamuitje of een gezellig diner met de hele familie. Dankzij de vrijwel oneindige hoeveelheid opties en de overheerlijk smakende gerechten staat it Dielshûs op nummer 1.

buffetrestaurant - Plan je uitje

2. Happy Grill

Beilerstraat 2 - Pesse Happy Grill biedt voortreffelijke Europese en Aziatische gerechten aan. Als groep kun je kiezen tussen drie verschillende menu's. Het Wok en Jappanse Teppanyaki arrangement is een vorm van Live Cooking. Dat betekent dat de gerechten voor je neus voor je klaar worden gemaakt. Je kunt zelf de ingrediënten kiezen. Je selecteert vis, vlees, groente en een woksaus. Vervolgens zullen de koks dit omtoveren tot een overheerlijk gerecht. Bij het warme buffet is alles al helemaal voor je bereid. Je kunt kiezen uit uiterst smakelijke Chinese en Europese gerechten. De derde optie is het Teppanyaki en Grill buffet. Ook hier kies je je eigen stukken vlees en vis uit. De koks zullen je gerecht vervolgens bereiden op een steengrill of een metalen bakplaat.

Elk van deze arrangementen is een feest op zich. Daarnaast zijn er nog mogelijkheden om het diner uit te breiden met bijvoorbeeld een dessertbuffet of een chocoladefontein. Alle drankjes zijn inbegrepen in de totaalprijs. Dineren bij Happy Grill is een ervaring op zich. Om je heen worden overal kostelijkheden bereid. Dat zijn veelal bijzondere gerechten die je niet snel ergens anders aan zult treffen. Dankzij de grillplaat krijg alles een bijzondere smaak die moeilijk te evenaren is. Tel daar de keuzemogelijkheden bij op en het is duidelijk dat iedereen in Drenthe in dit buffetrestaurant minstens één keer gegeten moet hebben.

3. Chinees Indisch Restaurant Xu Streng

Noarder Stasjonsstrjitte 13 - De Westereen Als je van Aziatisch eten houdt, dan is Chinees Indisch Restaurant Xu Streng een onmisbare uitgaansgelegenheid in Friesland. De kwaliteit van het eten hier is door de meeste andere Chinese en Indische restaurants niet te evenaren. Het begint al met het uitkiezen van de ingrediënten. Deze zijn allemaal vers en worden persoonlijk uitgezocht bij boeren en bedrijven uit de omgeving. Natuurlijk komt er dan nog wel wat magie in de keuken bij kijken om zulke verrukkelijke gerechten voor te schotelen. Daarbovenop heeft het buffet een schappelijke prijs en zijn drankjes zelfs inbegrepen. Je zult waarschijnlijk veel van de gerechten herkennen, maar zelden zijn ze zo goed bereid. Bovendien serveert Chinees Indisch Restaurant Xu Streng aantrekkelijke variaties op bekende klassiekers en zitten er een aantal minder bekende spijzen tussen het aanbod. Het uitgebreide ijs- en cocktailfruitbuffet verdient een extra vermelding. Er is volop keuze en het smaakt allemaal kostelijk.

Het is overigens ook erg gezellig om bij Chinees Indisch Restaurant Xu Streng te dineren. Er hangt veel sfeer en het personeel is zeer gastvrij en hulpvaardig. Er zijn heel wat Chinees Indische Restaurants waar je van een buffet kunt genieten. Maar Xu Streng is zonder twijfel een van de beste van ons land. Zoals ze zelf zeggen: “Bûter brea en Babi Pangang, wa’t dat WOL sizze kin, is by ûs de man!”

buffetrestaurant - Plan je uitje

4. Thijs en Aafke

Hoofdweg 41 - Klijndijk Bij Thijs en Aafke hebben gasten ongekend veel keuze. Bovendien smaakt alles ontzettend lekker. Dat goede service in een hoog vaandel staat, wordt ook meteen duidelijk wanneer je binnen komt lopen. Je wordt met open armen ontvangen en elke groep krijgt een eigen gastdame die ervoor zal zorgen dat jullie niks te kort komen. Bij Thijs en Aafke is de sfeer eveneens geweldig. Het restaurant is schitterend aangekleed en door de gastvrijheid van het personeel voel je je meteen helemaal thuis.

De culinaire gerechten die je worden voorgeschoteld zijn bovendien gezond. Dat is natuurlijk ook altijd mooi meegenomen, vooral wanneer alles ook nog eens zo uitmuntend smaakt als bij Thijs en Aafke. Je kunt hier helemaal zelf bepalen wat je wilt eten. Bij een buffet zitten sowieso twee uiterst smakelijke soepen. Het hoofdgedeelte bestaat uit allerlei soorten vis, vlees en groente, zowel warm als koud. Daar zitten vertrouwde klassiekers tussen, maar ook gerechten met een verrassende twist. Als je specifieke wensen hebt, dan doet het personeel er alles aan om deze in te willigen. Dat geeft nog maar eens blijk van de voortreffelijke service. Er is bovendien speciaal aandacht voor kinderen. Zo is er bijvoorbeeld een grote buitenspeeltuin, een kinderhoek en zelfs een bioscoop. Iedereen die van lekker eten houdt zal bij Thijs en Aafke een geweldige avond beleven. Een buffetrestaurant met top eten en veel gezelligheid.

5. Bodega y Tapas

Damsterdiep 22-24 - Groningen Een Spaans tapasrestaurant mag natuurlijk niet ontbreken op een lijst met de beste buffetten van Groningen, Drenthe en Friesland. Oke, geen standaard buffetrestaurant maar toch hebben we hem er tussen gezet. Tapas zijn in de afgelopen jaren enorm populair geworden. Het leuke is dat het eigenlijk van alles kan zijn. Zo lang het maar als een hapje gegeten kan worden. Bij Bodega y Tapas weten ze als geen ander hoe ze overheerlijke hapjes klaar moeten maken. Daar geniet je op een all you can eat manier van. Veel van de tapas zijn uiteraard uit Spanje afkomstig of zijn op gerechten uit dat land gebaseerd. Daarnaast zijn er ook enkele verrassende, typisch Groningse, lekkernijen.

Bij Bodega y Tapas kun je per ronde maximaal twee tapas bestellen. Maar dat doe je wel net zo vaak als je zelf wilt. Iedereen die weleens tapas heeft gegeten weet dat het enorm gezellig is. Het is een uitgelezen manier om met z'n allen uitgebreid en lekker lang te dineren. Als de hapjes zo lekker smaken als bij Bodega y Tapas dan blijf je zeker wel een tijdje zitten. Voor liefhebbers van vlees, vis en vegetarische gerechten is er volop keuze. Bodega y Tapas is een uitgelezen plek om kennis te maken met de veelzijdige Spaanse keuken.

6. Een super buffetrestaurant is Wereldrestaurant Wereldgeluk

Atoomweg 3 - Groningen Wereldrestaurant Wereldgeluk is een eersteklas buffetrestaurant voor kleine en grote groepen. Er is speciaal aandacht voor kinderen. Die kunnen gebruik maken van een extra voordelige prijs. Bovenal is er het uitgebreide kidsparadijs. Dat is een gigantische speelhoek met onder ander een glijbaan, een ballenbak, een trampoline en zelfs een draaimolen. Het belangrijkste blijft natuurlijk het eten zelf. De keuze is enorm bij Wereldrestaurant Wereldgeluk.

Zoals de naam al doet vermoeden zijn er gerechten van over de hele wereld te eten. Je kunt er Europees en Aziatisch grillen. Er is vlees, vis, pizza, sushi, kebab en zelfs pannenkoeken. Het meest opmerkelijke is nog wel dat alles voortreffelijk smaakt. Daarbovenop kun je kiezen uit een arrangement inclusief drankjes of juist niet. Dankzij de enorme hoeveelheid keuze is dit een zeer geschikt restaurant voor grote groepen die allemaal een andere smaak hebben. Als je met kinderen uit eten gaat, dan is de keuze voor dit buffetrestaurant makkelijk gemaakt.

Over de schrijver
Jurjen Idskes
Reactie plaatsen