3 bijzondere overnachtingen voor de kerstvakantie
planjeuitje
03 november 2023 
1 min. leestijd

3 bijzondere overnachtingen voor de kerstvakantie

De kerstvakantie is een magische tijd van het jaar, waarin we samenkomen met vrienden en familie om de warmte van het seizoen te vieren. Maar wat als je dit jaar eens iets anders wilt proberen? Waarom zou je niet kiezen voor een unieke en onvergetelijke overnachting? In dit artikel delen we drie bijzondere accommodaties voor de kerstvakantie: overnachten in een voormalige kerk, overnachten in een voormalig klooster en een oude watertoren.

Overnachten in een voormalige kerk

Stel je voor dat je de kerstvakantie doorbrengt in een prachtig gerenoveerde kerk, omgeven door historische architectuur en een serene sfeer. Dit is mogelijk in veel delen van de wereld, waar voormalige kerken zijn omgetoverd tot unieke accommodaties. Vaak zijn deze kerken voorzien van luxe voorzieningen en moderne gemakken, zodat je kunt genieten van een comfortabel verblijf zonder in te leveren op de charme van de oude wereld.

Tijdens de kerstvakantie kun je genieten van de rust en sereniteit van de kerk, met zijn hoge gewelven en prachtige glas-in-loodramen. Het is ook een geweldige plek om jezelf onder te dompelen in de kerstsfeer, met decoraties en verlichting die de ruimte transformeren tot een betoverende plek om de feestdagen door te brengen.

Overnachten in een voormalig klooster

Een voormalig klooster is een andere interessante optie voor een bijzondere kerstvakantie-ervaring. Deze accommodaties bieden vaak rustige binnenplaatsen, kloostergangen en historische kamers die zijn omgebouwd tot gezellige verblijven. Het is een kans om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven en jezelf onder te dompelen in een sfeer van contemplatie en vrede.

Tijdens de kerstvakantie kun je deelnemen aan speciale activiteiten en vieringen die in sommige voormalige kloosters worden georganiseerd. Denk aan kaarslichtprocessies, kerstliederen zingen in de kapel, en misschien zelfs de mogelijkheid om deel te nemen aan meditaties of retraites om de ware betekenis van het seizoen te verkennen.

Overnachten in een oude watertoren

Een oude watertoren is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je denkt aan een accommodatie voor de kerstvakantie, maar het kan een onvergetelijke ervaring bieden. Deze torens, die ooit dienden om steden van water te voorzien, zijn vaak omgebouwd tot unieke vakantiehuizen met een adembenemend uitzicht.

Tijdens de kerstvakantie kun je genieten van de prachtige vergezichten terwijl je gezellig binnen zit met een warme kop chocolademelk.

Kortom, als je op zoek bent naar een onvergetelijke kerstvakantie-ervaring, overweeg dan eens om te overnachten in een voormalige kerk, een voormalig klooster of een oude watertoren. Deze bijzondere overnachtingen Nederland bieden een unieke sfeer en een kans om de kerstperiode op een heel andere manier te vieren. Het zal zeker een vakantie zijn die je nog lang zult herinneren.

Over de schrijver
planjeuitje
Reactie plaatsen